CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Noi afaceri de succes – Europa va cumpăra armament la fel ca vaccinurile: la comun

3 comentarii / 2882 vizualizări / 4 martie 2023

UE caută țări din afara blocului pentru a se alătura eforturilor sale de negociere colectivă a contractelor de armament, Norvegia manifestînd deja interes, conform publicației Politico.

Această acțiune face parte din planul UE de a ajuta la furnizarea de cantități mai mari de muniție la costuri mai mici pentru Ucraina, în timp ce ar crește și capacitatea Europei de a produce și reînnoi propriile stocuri în scădere. Canada ar putea fi, de asemenea, inclusă în acest plan, a adăugat un oficial UE, sub protecția anonimatului.

Propunerea vizează ca țările să-și pună contribuțiile într-un fond colectiv, cunoscut sub numele de Facilitatea Europeană pentru Pace. UE ar negocia apoi un contract de armament comun.
Posibilitatea de a implica țări non-UE pentru a ajuta la consolidarea fondului a fost menționată vag săptămâna trecută în draftul UE pentru planul său de achiziții comune, mai scrie Politico. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. ciudat:
  ne-a amintit de „fetitza cu chibrturile” !

  poveste pentru copii de Hans Christian Andersen despre o fetiţă care, în noaptea de Revelion, încearcă să vândă ultimele cutii de chibrituri, dar fiindcă nu …
  (o trimisese tac-su pe strasse
  cu 1 cutie de chibrituri,
  obicei prin Danemarca)

 2. Incepe sa se ridice cortina; scopul razboiului este ca „saraca” big arma sa faca bani. Era geloasa pe big pharma; acum are posibilitatea sa-si umple conturile. Mortii? Victime colaterale.

 3. Facilitatea pentru Pace cumpara arme. Noaptea mintii.Ceva s-a intimplat cu creierele marii majoritati a europenilor.75% din restul lumii jubileaza asistind cum ne autodistrugem.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998