CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Noi sinecuri diplomatice: Aurescu, somat sa infiinteze urgent zeci de consulate ”exotice”

0 comentarii / 1957 vizualizări / 16 aprilie 2015

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se confruntă cu o solicitare ieșită din comun din partea unui parlamentar, în mod cert, însă, una pe placul multor aleși ori guvernanți în goană veșnică după sinecuri.

Concret, deputatul PPDD Aurelian Mihai cere, într-o interpelare către ministru ca acesta să înființeze de urgență cîteva zeci de consulate în mai multe țări ale lumii în care se regăsește o prezență românească puternică. Interesant de remarcat, acestea se regăsesc fie în orașe extrem de dezvoltate economic, fie în zone exotice, precum Insulele Canare(foto), Baleare, Miami etc.

”Vă redau mai jos lista cu priorităţile având în vedere necesitatea înfiinţării urgente de consulate în zone şi localităţi unde găsim o prezenţă românească puternică, motiv pentru care am rugămintea să ne transmiteţi dacă în acest an Guvernul României va lua în calcul înfiinţarea de noi misiuni consulare, şi anume: Italia (Cagliari, Bari, Florenţa), Germania (Stuttgart, Frankfurt, Nuremberg), Spania (Insulele Canare, Badajoz, Insulele Baleare, Huelva, León, Alicante, Valencia, La Coruńa, Valladolid, Málaga, Cordoba, Lleida), Belgia (Anvers), Marea Britanie (Bristol, Abberdeen, Liverpool, Manchester, Southampton) Statele Unite (Miami)” afirmă deputatul în interpelarea susținută în Parlament. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998