CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Noile comitete de supraveghere

0 comentarii / 1865 vizualizări / 9 august 2015

S-a gândit cineva că până acum a avut loc un simplu test? Că au fost testate reacțiile opiniei publice și politice, lansându-se pe piață tema Comitetului de Supraveghere al Stabilității Macroeconomice? Și că dacă legea trece prin Parlament, urmează, la rând, alte comitete? Având ca obiect de activitate noi prerogative ale Executivului și Legislativului, care ar trebui supravegheate și preluate?
Nu cumva întregul Parlament a votat cu entuziasm, după zece ani de pauză, o strategie națională prezentată de președintele țării? Să ne amintim! Spre deosebire de celelalte, purtând marca Traian Băsescu, strategia Iohannis nu mai este doar una de apărare a țării. Este o strategie de securitate extinsă. Care acoperă și alte domenii.
Care ar fi acestea? Păi dincolo de apărarea propriu-zisă și dincolo de strategia specifică serviciilor secrete, securitatea extinsă, așa cum a fost ea adoptată de Parlament, înseamnă și securitate economico-financiară. Fix treaba nou înființatului Comitet de Supraveghere care îl are în frunte pe guvernatorul Mugur Isărescu. Și mai avem și un capitol privind securitatea educației. Altul, vizând securitatea ecologică. Securitatea sanitară a cetățenilor României nu a fost nici ea sărită din strategie.
Cine dorește să afle ce alte comitete vor mai fi înființate, nu are decât să pună mână și să citească strategia extinsă de securitate națională. Concluziile le poate trage fiecare singur. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998