CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Nori negri pe cerul lui Zelenski: nemții și americanii îl ”dau” criminal de război

12 comentarii / 5181 vizualizări / 27 aprilie 2023

În ultimele zile, nori negri se adună pe cerul liderului de la Kiev, eroul planetar al ultimului an. Dacă, după invazia rusă, Zelenski și țara sa au beneficiat de serviciile unei imense propagande, firești pînă la un punct, deșănțate dincolo de punctul respectiv, acum trendul pare să se inverseze. În doar ultima săptămînă, Zelenski a încasat trei lovituri indirecte, dintre care două în ultimele 24 de ore. Și nu vorbim de mizilicuri, ci chiar de acuzația de orchestrare a unor crime de război.

Mai întîi, presa americană de top a provocat furia ucrainenilor prin difuzarea informației – aproape cert inventate – că armata lui Zelenski a preconizat bombardarea Moscovei pe 24 februarie, cel mai probabil prin detonarea unor dispozitive la fața locului. Și a fost nevoie de intervenția americanilor pentru a stopa operațiunea, care ar fi putut declanșa riposta nucleară a rușilor și, implicit, al treilea război mondial.

Kievul a dezmințit de-a dreptul cu furie informația, acuzând, prin de acum celebrul consilier Mihail Podoliak, că se încearcă prezentarea armatei ucrainene drept una iresponsabilă.

Azi, a venit una la fel de aspră: marele ziar german Bild scrie că Ucraina a vrut să-l asasineze duminică pe Putin, în timp inaugura un parc industrial în afara Moscovei, cu o dronă la bordul căreia se aflau 30 de blocuri explozive C4 cu o greutate totală de 17 kilograme. Atentatul ar fi eșuat, iar drona a explodat la cîțiva kilometri distanță.
Pariem că Ucraina va dezminți hotărît și această informație.

Dintr-un motiv foarte simplu: de la Zelenski – comandatul militar suprem care ar fi autorizat obligatoriu cele două operațiuni – pînă la ultimul executant, cu toții s-ar fi încadrat lejer la crime de război.

Asta pentru că dreptul internațional, prin Convențiile de la Haga, interzice asasinatele politice. Convențiile de la Haga sunt un set de tratate internaționale care stabilesc reguli și principii pentru război și conflict armat, care includ Convenția (II) pentru Ameliorarea Situației Răniților, Bolnavilor și Naufragiaților Forțelor Armate pe Mare (1907), Convenția (IV) pentru Protejarea Persoanelor Civile în Timp de Război (1907) și Convenția (V) privind Tratamentul Prizonierilor de Război (1929).
Toate aceste convenții interzic uciderea intenționată a civililor, a prizonierilor de război și a răniților sau bolnavilor care nu participă la lupte. Acestea interzic, de asemenea, asasinatele politice sau omorurile selective ale unor persoane în afara unui context de luptă armată. Astfel de acțiuni sunt considerate crime de război și sunt ilegale, în conformitate cu dreptul internațional umanitar.

Din cauza celor două ”dezvăluiri” pe surse ale presei americane și germane, eroul Zelenski poate fi plasat drept criminal de război, alături de dictatorul Vladimir Putin.

Ziarul The Washington Post, care a dezvăluit operațiunea Moscova, e unul dintre organele de presă americane care au tras cel mai îndîrjit pentru cauza Ucrainei, după invazia.

Ziarul german Bild, cel cu operațiunea Putin, a fost, de asemenea, unul dintre marile canale europene de scurgere a tot felul de informații pro-Ucraina și anti-ruse de după invazie. Încă din decembrie 2021, cînd Bild anunța că știe planurile lui Putin, din surse NATO, și profețea ocuparea a două treimi din Ucraina de către armata rusă.

Faptul că acum, două asemenea organe puternice și influente disipează informații extrem de îndoielnice care îi pun pe Zelenski și pe ucraineni în tagma criminalilor de război e un semn rău pentru Kiev, am spune.

Nu e singurul.

Tot azi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declară negru pe alb, în cadru oficial, că Occidentul și-a respectat promisiunile de livrări de arme către Ucraina în proporție de 98%, adică, practic, deplin.

Numai că asta contrazice vehement retorica lui Zelenski, cel care permanent deplînge tergiversarea livrărilor de arme dinspre Occident, întîrzieri care fac imposibilă, deocamdată, marea contraofensivă. Fără a mai vorbi de reproșurile privind eficiența armelor, din care lipsesc lansatoarele de rachete cu rază lungă de acțiune, avioanele de luptă și un cît mai mare număr de tancuri de top.
Pe scurt, Zelenski spune ”ne dați puțin și cu întîrziere”, iar NATO răspunde, prin Stoltenberg ”ți-am dat tot ce ți-am promis”.
De aici impresia ori că Zelenski minte ca să își ascundă ineficiența, ori că NATO a promis mult prea puțin.

Oricum ar fi, vremurile în care presa internațională pro-Ucraina sufoca mapamondul cu informații zilnice despre băbuțe eroine doborîtoare de drone cu borcanele de murături și despre soldații ruși care mor de foame și de mizerie, atunci cînd nu fură mașini de spălat, par tot mai îndepărtate. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. „Asta pentru că dreptul internațional, prin Convențiile de la Haga, interzice asasinatele politice.”

  pa lista e doar Trump
  l-a asasinat pe gen. Qasem Soleimani.

 2. Zelensky e un hoţ care a orchestrat deturnarea pentru bani a ajutoarelor, ca să ceară mereu mai mult. Pe viitor va cere şi soldaţi din afară, căci nu va mai avea ucraineni şi îi mai trebuie carne de tun, în timp ce el face bani de pe urma războiului.

 3. Dupa ce au facut Europa praf, americanii se retrag in cazarmi?

 4. ce misto erau vremurile in care „Scinteia”, „Munca”, „Scinteia tineretului” si „Romania libera” stateau in patru picioare in fata lui Brejnev si-i lingeau picaturile de invatatura de pe cracul pantalonilor
  ce delicios era slobozul sovietic si ce nespusa foame si sete zacea in bravul si muncitorul popor roman
  ce trist e ca una ca Ucraina si unul ca Zelenski intineaza memoria URSS
  ce greu e sa fii biped, domnule inpolitics

  • TU GINDESTI CU BURTA PROSTIVANE CE ARE COADA VACI CU STAMPILA PRIMARIEI .SLAVA ALUPIGUS [CA SA NU TE JIGNESC]

  • Nu se poate fara sa produci scarba ?!

  • Bati campii aiurea. Adevarul deranjeaza? Esti un postac libidinos in misiune?

  • De aici, din Ucraina, s-a extins iudeo-comunsimul in Imperiul tarist si astfel a izbucnit revolutia comunista.
   Ucraina nici n-a existat, de fapt, inainte de victoria sovietica si de aparitia Uniunii Sovietice.

   • Visul khazarilor si al ungurilor care sunt si ei neam de khazari.
    Khazaria Mare, Ungaria Mare – Romania nu exista.

    https://www.google.com/search?q=Khazaria&sxsrf=APwXEdf1KxeG7b-1cyvM66jlLUibvkpDkA%3A1680206283378&source=hp&ei=y-klZPjWFI_TkgXGkIHQAg&iflsig=AOEireoAAAAAZCX323_nZqYMRYQQ7Lhqga4EddRo0AHR&ved=0ahUKEwi46KuVuIT-AhWPqaQKHUZIACoQ4dUDCAk&uact=5&oq=Khazaria&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBQgAEIAEMgUIABCABDIICAAQgAQQywEyBQguEIAEMgUIABCABDIICAAQgAQQxwMyCAgAEIAEEMsBMggIABCABBDLATIKCAAQgAQQChDLATIICAAQgAQQywE6BwgjEOoCECc6BAgjECc6CwguEIAEELEDEIMBOhEILhCABBCxAxCDARDHARDRAzoOCC4QgAQQsQMQxwEQ0QM6CwgAEIAEELEDEIMBOggIABCABBCxAzoUCC4QgAQQsQMQgwEQxwEQ0QMQ1AI6CAguELEDEIAEOgsILhCDARCxAxCABDoLCC4QgAQQxwEQ0QM6CAguEIAEELEDOggILhCABBDUAjoHCAAQgAQQClCnC1izHGDDJGgBcAB4AIABeYgBsgWSAQM3LjGYAQCgAQGwAQo&sclient=gws-wiz

    Rusia ORTODOXA il are pe drapel pe Sfantul Gheorghe biruitor in lupta cu Balaurul, asa ca OMUL, creatia Lui Dumnezeu nu va pierde acest razboi cu Golanul poponar Satana si cu sclavii lui, poponarii occidentali si nazistii khazari inchinatori la Yehova, iubitori de Talmud: -Abodah Zara 26b: „Chiar si cei mai buni dintre non-evrei trebuie sa fie omorati.” -Baba Kamma II 3a:„Evreii pot folosi minciuni („subterfugii”) pentru a insela un non-evreu.” -Baba Mezia 24a: „Evreii pot fura de la non-evrei. -Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 348: „Toata proprietatea tarilor straine apartine natiunii evreiesti, care in mod consecutiv este intitulata sa o preia fara nicio remuscare.” -Baba Mezia 114a-114b: „Non-evreii nu sunt oameni. Doar evreii sunt oameni.” -Choschen Ham 183, 7: „Daca doi evrei au inselat un non-evreu, trebuie sa imparta profitul.” -Sanhedrin 57a: „Cand un evreu omoara un non-evreu, nu se va aplica pedeapsa cu moartea. Ce fura un evreu de la un non-evreu poate pastra.” -Gad. Shas. 2:2:
    „Un evreu poate viola o fata non-evreica, dar nu se poate casatori cu ea.” Crestinii sunt fierti in balegar.” -Midrasch Talpioth 225: „Non-evreii au fost creati pentru a servi evreilor ca sclavi.”
    -P’sachim, fol. 113, col. 2: „Cinci lucruri Canaan si-a invatat fii: Iubiti-va intre voi, iubiti talharia, iubiti excesul, urati-va sefii si niciodata sa nu spuneti adevarul.” -Shabbath 116a: „Evreii trebuie sa distruga cartile Crestinilor, spre exemplu Noul Testament.”

   • ,,Documentele declasificate recent de către Rusia la cererea reprezentanților Consiliului Popoarelor Rusiei (Consiliul Federației Rusiei) au început sa apară deja pe situl Ministerului Apărării al Federației Ruse. Președintele Putin a ordonat Arhivelor Ruse de Război sa ridice secretul de stat impus asupra lor de pe vremea lui Stalin. Documentele descriu crimele si atrocitățile săvârșite de către naționaliștii ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu sprijinul larg al populației ucrainene…Ele arată un naționalism ucrainian cu adevărat subuman, plin de o ferocitate si o ură bestială față de tot ce înseamnă ”altceva” decât ucrainian. În comparație cu Ucraina, Germania nazistă a fost un stat de drept. Pe lângă ucrainianul Stepan Bandera, Hitler a fost un copil naiv…Documentele despre atrocitățile săvârșite de ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost închise de Stalin care a impus secretul de stat asupra lor de teamă ca nu cumva rușii să se revolte aflând conținutul lor si să ceară exterminarea întregului popor ucrainean…
    După moartea lui Stalin, Partidul Comunist al Uniunii Sovietice si Hrușciov au menținut regimul de documente secrete asupra arhivelor de război de teamă ca Israelul să nu ceară URSS-ului despăgubiri pentru genocidul ucrainian. Moscova nu voia să plătească Israelului 300 de miliarde de dolari pentru crime pe care nu le săvârșiseră rușii. Astăzi, trecutul este falsificat pe scară largă, așa că președintele Putin a ordonat Ministerului Apărării al Rusiei să ridice secretul de stat de pe documentele privind genocidul ucrainian. Documentele sunt terifiante si arată că Ucraina anilor 1940-1945 a fost mai nazistă decât Germania nazistă si mai odioasă si mai fanatică decât SS-ul german si decât Gestapoul.
    Armata Ucraineană avea regimente întregi de călăi care se ocupau numai cu uciderea la ordin a populației civile de alte naționalități. Se exterminau sate si orașe întregi de ruși. Voluntarii erau extremiști de dreapta si când prindeau ruși ori evrei îi schingiuiau înainte de a-i omorî. Cele mai multe atrocități au fost comise de naziștii ucraineni în Ucraina de Sud-Est (Donețk, Lugansk, Harkov etc). Adică taman în locurile unde astăzi actuala Armata Ucraineană trage cu tunurile în satele si orașele rușilor, așa cum făcea în anii 1941-1943. Fasciștii ucraineni au ucis în anii 1941-1943 un număr de 5.200.000 (cinci milioane doua sute de mii) de civili din Ucraina (naționalități conlocuitoare, mare parte din ei de etnie rusă) si au omorât aproape 900.000 (nouă sute de mii) de evrei. Numărul polonezilor uciși a fost de 200.000 (două sute de mii). Au fost executați peste 400.000 (patru sute de mii) de militari sovietici care fuseseră luați prizonieri de germani sau se predaseră…La 30 iunie 1941 batalionul fascist Lvov sub comanda lui R. Sukovici a executat cu glonț în ceafa trei mii de polonezi ucraineni. Batalionul a mai executat un grup de șapte mii de ruși compus din femei, bătrâni si copii. În timp ce femeile si copii erau executați prin tăierea gâtului cu cuțitele, în curtea ”Catedralei Metropolitane Sfântul Andrei” mitropolitul catolic ucrainian ținea un serviciu divin de mulțumire rugându-se pentru ”victoria armatei sfinte a lui Adolf Hitler”. Biserica Catolică Ucraineană a binecuvântat toate crimele si masacrele diviziei naziste ucrainene „Galicina”. Aceasta a comis în septembrie 1941 masacrul si genocidul de la Babi Yar, o râpă din apropierea Kievului. Aici au fost aduși în septembrie 1941 peste 50.000 (cincizeci de mii) de evrei din clasa de mijloc, trei mii de tigani si circa 40.000 (patruzeci de mii) de civili ruși (mare parte femei si fete) pe care SS-iștii ucraineni i-au dezbrăcat la pielea goala apoi au început să violeze femeile si fetele neținând cont că parintii si rudele lor erau de față.
    După violuri, rusoaicelor si evreicelor le tăiau sânii si le presărau sare pe răni, iar pe bărbați îi castrau pe viu. Unora dintre prizonieri li se tăiau brațele care apoi erau fripte pe grătar. Atrocitățile au atins o asemenea culme abominabilă că soldații germani, revoltați, au refuzat să mai participe la masacru si s-au retras, lăsându-i pe călăii ucraineni să ducă la capăt genocidul. Prizonierii au fost omorâți la modul cel mai bestial cu arme de foc descărcate în gât sau stomac (ca să moară în chinuri) sau loviți în cap cu topoarele ori cu sapele. După terminarea masacrului trupurile au fost aruncate în râpă si râpa acoperita cu pământ. Batalionul de masacru condus de fascistul ucrainian Vojnovski a omorât 350.000 (trei sute cincizeci de mii) de ruși în marea majoritate femei si copii si peste 160.000 (o suta șaizeci de mii) de evrei. La aceste omoruri au dat o mâna de ajutor țăranii ucraineni fasciști si muncitorii ucraineni fasciști care aveau o ură atât de mare față de evrei si ruși încât s-au dedat la acte de canibalism…Dacă erau prea mulți copii, aceștia erau aruncați de vii în fântâni si părinții erau aruncați după ei, apoi fântânile acoperite cu pământ. Au fost ucise în acest fel numai într-un singur județ 15.000 (cincisprezece mii) de persoane. Ura ucrainenilor împotriva rușilor si a evreilor era așa de mare încât dacă o fată ucraineană se căsătorise cu un evreu sau cu un rus, atunci tatăl sau fratele ei o violau. Zeci de tinere nesuportând o astfel de umilință au alergat si s-au înecat în Nistru. Cele care nu se sinucideau erau prinse si spintecate de cei care le violaseră (adică de tații si frații lor) în felul următor: li se baga vârful cuțitului în vagin si erau spintecate de jos în sus. Toate aceste lucruri se petreceau în anii 1941-1945 în Ucraina Socialistă… Pentru faptele lor ei au primit medalii si ranguri naziste iar Vojnovski a primit gradul de maior în Armata Germană…’’

 5. Sa su gi limba lui Dalai Lama.

 6. ,,Putin râde de mandatul internațional de arestare
  Președintele rus Vladimir Putin a râs vineri la știrea că o Curte Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele său PENTRU CA AR FI RAPIT COPII UCRAINENI, acuzându-l de aceleași crime pe care pedofilii ucraineni și stăpânii lor occidentali le-au comis împotriva a nenumărați copii ruși de la începutul „Operației sale militare speciale”. Agentul FSB Andrei Zakharov a spus că cuvântul din mandatul oficial l-a amuzat mai degrabă decât l-a supărat pe președintele rus, care ar fi spus: „Dacă mă vor, lăsați-i să vină și vom vedea cine rămane în picioare”. Zakharov a spus că ICC, cu sediul în Haga, Olanda, este o coaliție interguvernamentală nebuloasă de gangsteri ai Deep State care primește ordine de la regimul criminal Biden și de la alți lideri occidentali. Putin, a adăugat el, se aștepta să i se faca aceste acuzații false, în timp ce peste 10.000 de copii ruși sunt încă dispăruți și se presupune că au fost vânduți ca sclavi către unitățile de recoltare Adrenochrome din Ucraina. Zaharov a spus că unitatea speciala Spetzna încă vânează fermele Adrenochrome în speranța de a salva copiii și de a distruge toate urmele unui preparat farmaceutice pe care Putin l-a numit „elixirul diavolului”. „Este obișnuit ca Statul Adânc să-și acuze inamicii de crimele odioase pe care le comit chiar ei…’’ Urmeaza si continuarea…
  Noi credem că administrația americană și câinele Zelenskyy, adevărații criminali de război, au făcut presiuni pe ICC să emită un mandat pe care nu-l poate aplica. Crezi că vor veni la Moscova? Nu, desigur că nu, pentru că sunt poponari ca Zelenskii războinicul, a spus Zaharov. O declarație a ICC susține contrariul, citesc: „Dl. Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer illegal in Federatia Rusa, a populației (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei.” Zaharov a spus că forțele ruse au salvat 65.000 de copii de la începutul conflictului și a recunoscut că „unii, o mică minoritate” ar putea fi cetățeni ucraineni. „Dacă vreunul este ucrainean, ei au fost eliberați de sclavie și primesc hrană, locuință, asistență medicală. Aceasta nu este răpire ? Aceasta este mântuirea”, a spus Zaharov.
  Putin, a adăugat el, crede că regimul Biden și Zelensky vor continua să răpească și să tortureze în mod sistematic copiii mici pentru a-și recolta prețiosul Adrenocrom, dacă nu în Ucraina, atunci în altă parte – în țări conduse de lideri nesăbuiți, prea slabi pentru a rezista Deep State. „Dacă trebuie, Putin va lupta împotriva traficului de copii și a recoltării de adrenocrom în toată Europa de Est”, a spus Zakharov. „ Dacă îl vor pe Putin, ar fi bine să aducă arme în loc de mandat.”’’

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998