CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Nori negri: Rusia importă din Iran rachete balistice care pot atinge Bucureștiul

7 comentarii / 2187 vizualizări / 20 octombrie 2023

Începând cu 18 octombrie, rezoluția Consiliului de Securitate al ONU care interzicea din 2015 Iranului să vândă arme, inclusiv rachete, a încetat să se aplice. Problema e că potrivit relatărilor presei internaționale, Rusia se pregătește să cumpere de la iranieni rachete balistice cu rază foarte mare de acțiune, care îi vor permite să tragă din zonele ocupate în Ucraina pînă la Liov sau Ternopil. Sau să lovească Bucureștiul, bunăoară.

Ministrul adjunct de externe al Iranului, Ali Bagheri Kyani, a declarat că toate restricțiile „cu privire la activitățile legate de rachete balistice și aprovizionarea către și dinspre Republica Islamică Iran sunt ridicate”.
Mass-media a raportat deja că Iranul are rachete care sunt de interes pentru Rusia. Potrivit Washington Post, acestea sunt rachete balistice Fateh-110 și Zolfaghar, cu o rază de acțiune de 300 și 700 de kilometri.
Printre armele balistice similare, Rusia are doar Iskanderi, care pot lovi la o distanță de până la 500 de kilometri, iar zona lor efectivă de distrugere este și mai mică. Dacă nu trag din Belarus, atunci vestul și cea mai mare parte din centrul Ucrainei se află în afara razei Iskander.

Dacă sosesc, însă, rachetele de 700 de kilometri, rușii vor putea lovi cu rachete balistice până la Rivne și Ternopil, unde în prezent doar dronele și rachetele de croazieră pot ajunge.
Din păcate, adăugăm noi, rachetele iraniene ar putea lovi în egală măsură capitala României, aflată, să zicem, la 564 km de Herson, deci în afara razei actualelor rachete rusești, ca și alte orașe importante precum Constanța, Iași, Ploiești șamd.

Rachetele balistice lansate de la sol sunt mai greu de doborât decât rachetele de croazieră, ele zboară mai repede deoarece cad de sus, folosind forța gravitației pentru a accelera.
În ceea ce privește livrările rusești către Iran, Teheranul ar putea fi interesat de rachetele hipersonice rusești, scrie Strana Today, adugînd că livrările de rachete hipersonice către Iran pot schimba semnificativ echilibrul militar de putere din Orientul Mijlociu, unde tensiunile cresc acum foarte rapid. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Aceste rachetele sunt pentru paduchiosi ca daca ar vrea Putin sa rada de pe harta satul Bucuresti poate trimite o racheta hipersonica, insa nu merita Paduchiosii din Parlamentul Penal Criminal Tradator si Jefuitor o asemenea cheltuiala.
  Pentru a scapa de asemenea sobolani niste drone sunt suficiente, dar nu avem noi acest nororc.
  Se vede clar Ca Cabala are zilele numarate si KM se da de ceasul mortii, asa ca fara panica !
  Vor aparea sperietori cu bau, bau si mai nashpa: alarme de bombardament atomic, etc, si nici atunci nu trebuie sa intram in panica pentru ca va fi panica pentru PROSTI, care din pacate sunt fara numar, fara numar.

  • tu esti PROST si PADUCHIOS, deci iti iei o racheta in cur

  • idiotule

  • e hilar sa auzi ca rusia are nevoie de rachete din iran.
   ca sa loveasca bucurestiul!
   :))))

 2. Rusia are oricum rachete balistice de producție proprie pentru toate distanțele.
  Și nu e adevărat că rachetele balistice sunt “mai greu de doborât“ decât cele de croazieră.

 3. Dă Putin cu balistica la Buzău. Șoc. N-o să-ți vină să crezi.

 4. adica poate lovi zona Pipera-Baneasa
  excentric fara sa ne cauzeze probleme
  nu cum ar face Sarmat, racheta de 208 tone.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998