CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica Nicolai: Coalitia PNL-PSD, o optiune de luat în calcul in toamna

0 comentarii / 1584 vizualizări / 6 iulie 2010

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, azi, la RFI România, că o eventuală coaliţie formată din PNL şi PSD reprezintă „o opţiune de luat în calcul” după moţiunea de cenzură din toamnă, în condiţiile în care Guvernul actual este „epuizat” şi „se târăşte la marginea prăpastiei”.

„Dacă ar trebui să calculăm doar ca interes politic, atunci ar trebui să lăsăm acest Guvern să-şi epuizeze rolul. Oricum, el este epuizat, dar se târăşte la marginea prăpastiei. Trebuie să ne gândim că aceasta va costa generaţiile viitoare şi, clar, orice Guvern care va veni va fi confruntat cu o situaţie dramatică pentru ţară. Cred că putem gândi, după moţiunea de cenzură, o coaliţie în care să privilegiem ambele partide (PNL şi PSD – n.r.), performanţa, seriozitatea unor oameni care să formeze un Guvern. Nu avem date concrete privind această chestiune, nu ne-am gândit, dar, probabil, va rămâne o opţiune de luat în calcul”, a declarat Norica Nicolai, citată de Mediafax.

Ea a precizat, pe de altă parte, că este rezervată în ceea ce priveşte posibilitatea ca liberalii să se prezinte la viitoarele alegeri alături de social-democraţi.

„Eu sunt rezervată (în ce priveşte prezentarea PNL şi PSD împreună la viitorul scrutin – n.r.) pentru că încă mai cred, deci mai am romantismul de a crede că se poate gândi şi în formule doctrinare, care să dea eficienţă unor proiecte politice şi mai ales economice, de un anumit tip”, a spus vicepreşedintele PNL.

Norica Nicolai a subliniat că PNL şi PSD sunt despărţite de o viziune economică clară, în sensul că liberalii gândesc în termenii economiei de piaţă, referitori la privilegierea companiei şi la responsabilitatea individuală, în timp ce social-democraţii gândesc în termenii protecţiei sociale.

„După cum privim acum în Europa, protecţia socială este din ce în ce mai puţin un factor cu care să câştigi campaniile”, a spus Norica Nicolai.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998