CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica Nicolai despre contestatia in anulare: E normală, nu e amnistie mascată

2 comentarii / 1468 vizualizări / 28 ianuarie 2019

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai susţine promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă privind contestaţia în anulare, spunând că altfel nu poate fi îndreptată o greşeală care a fost făcută la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ea a precizat că în acest caz nu se poate vorbi de o amnistie mascată deoarece procesele se vor rejudeca.

Norica Nicolai a declarat, zilele trecute,  într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, conform News.ro, că este necesară o asemenea ordonanţă de urgenţă. „Este necesar pentru că completele nelegal constituite sunt motive în actualul Cod de nulitate absolută a procesului şi în condiţiile astea când eu am prevedere deja în Cod eu trebuie să fac în aşa fel încât să pot să pun această prevedere în vigoare. Ca atare, să repun în termen pe cei care au ieşit din termenul pentru contestaţia în anulare. Deci este absolut firesc”, a afirmat europarlamentarul ALDE.
Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, referindu-se la OUG privind contestaţia în anulare, că o astfel de contestaţie va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnaţi de complete nelegal constituite, precizând însă că sunt vizate atât condamnările, cât şi achitările.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Consider ca primind bani de la stat Curtea de Conturi are tot dreptul sa verifice legalitatea si corectitudinea cheltuirii acestora.

  2. Cam dubios si sondajul in sine, dar si rezultatele publicate. Nu stim ce competente are respective firma, ce experienta, ce marja de eroare etc. Fiind vorba despre o suma atat de mare, din care jumatate este de la buget, normal era sa se faca o licitatie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998