CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica Nicolai: Kovesi trebuie sa plece

1 comentariu / 2349 vizualizări / 28 februarie 2017

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai este de părere că, după decizia CCR privind conflictul între puterile statului, șefa DNA, Laura Kovesi, ar trebui să demisioneze din funcție.

“Decizia CCR este prima din aceşti ani care consacră foarte clar separarea puterilor în stat ca principiu, constatând că o parte, o componentă de fapt a puterii judecătoreşti, pentru că procurorul nu este putere judecătorească, este un auxiliar, încalcă acest principiu, imixtionându-se în activitatea puterii executive şi implicit a celei legislative. Este o soluţie corectă din punct de vedere constituţional”, a declarat europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, la RFI, citată de Mediafax.

Ea a mai spus că se impune o demisie de onoare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

“Eu zic că de ieri, anumite autorităţi trebuie să înceapă să-şi facă puţin curat în curte. Faptul că procurorii şi de fapt nu Parchetul General au trecut peste atribuţiile pe care le au conform Constituţiei dovedeşte că suntem în faţa unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj. Asta reclamă dincolo de o demisie de onoare, pentru că asta ar fi soluţia în momentul în care-ţi depăşeşti atribuţiile din diverse raţiuni (…) A celor care au acceptat să facă acest lucru, mă refer la doamna Kovesi”, a spus Norica Nicolai.

ALDE_COLOR_DEF-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. americanii s-ar putea ca de acum sa tolereze furaciunile psd. dar daca le vine cumva lui tariceanu si dragnea sa duca romania spre rusia, vor fi maturati imediat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998