CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica Nicolai promoveaza artisti romani la Bruxelles

0 comentarii / 1653 vizualizări / 3 decembrie 2014

Eurodeputata Norica Nicolai a găzduit ieri la Parlamentul European vernisajul unei expoziții de pictură pe sticlă a pictorului bucovinean Filon Lucău, propunându-și în acest fel să continue acțiunile de promovare a culturii și tradițiilor românești la Bruxelles.

„Am dorit ca, în preajma Zilei noastre Naționale, să aduc o bucățică din patrimoniul cultural al României la Bruxelles, printr-o expoziție de pictură a unui om de excepție, domnul profesor Lucău. Bucovina este o regiune extraordinară. Acolo, domnul profesor Lucău a ales să-și trăiască viața pe care și-a dedicat-o acestei comunități, pentru că nu este doar un pictor de excepție, este și omul care a urnit lucrurile și a avut inițiativa de a organiza în fiecare an un festival de muzică religioasă ortodoxă, unic în România, în comuna sa, Fundu Moldovei”, a subliniat eurodeputata ALDE Norica Nicolai, în deschiderea acestui eveniment.

 

Logo-ADLE-RO

 

Tablourile expuse sub titlul „Suflet românesc pe sticlă” surprind momente de folclor românesc, tradiții bucovinene și imaginarul religios al poporului nostru.

„Dacă ceva ne unește, dincolo de ceea ce ne desparte, ne unește faptul că suntem diferiți. Iar noi, românii, suntem diferiți: avem valorile noastre, avem trăirile noastre, avem emoțiile noastre, avem arta noastră care este o parte semnificativă a artei europene. Arta populară românească trebuie sa fie aici, pentru că România este demult aici prin ceea ce românii fac pentru Europa”, a mai adăugat Norica Nicolai.

Vernisajul a fost organizat în colaborare cu eurodeputatul Mircea Diaconu, vicepreședinte al Comisiei de Cultură și Educație a Parlamentului European și a avut printre participanți mai mulți membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din UE, ambasadorul României pe lângă UE, Mihnea Motoc, ambasadorul României în Regatul Belgiei, Ștefan Tinca și reprezentanți ai Institutului Cultural Român .

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998