CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica Nicolai protesteaza fata de documentarul anti-romanesc difuzat de Channel 4

0 comentarii / 1726 vizualizări / 20 februarie 2015

Europarlamentarul Noricai Nicolai reacționează în scandalul difuzării unui documentar anti-românesc la postul britanic Channel 4, afirmînd, într-un comunicat pe Facebook, că acesta e un exemplu neonorant de jurnalism de proastă calitate.

”Într-o Europă care răspunde extremismului de orice tip cu mesaje de unitate, într-o Uniune ce vorbește, în contextul recentelor amenințări și atacuri teroriste, despre toleranță religioasă, integrare, soluții mai eficiente la problemele sociale și economice, faptul că românii, bulgarii, maghiarii sau polonezii emigrează în căutarea unui trai mai bun și a unui nou început nu ar trebui să mai reprezinte un subiect de presă.
Omiterea influențelor pozitive de ordin economic, social, chiar demografic pe care migrația oamenilor dinspre Estul spre Vestul Europei le au pentru țările primitoare reprezintă un exemplu grosolan de manipulare. Respect dreptul oricărui jurnalist, canal media de a se exprima liber, dar ceea ce a prezentat Channel 4 în primul episod al documentarului ‘The Romanians are coming’ este un exemplu neonorant de jurnalism de proastă calitate.
În baza dreptului la corectă și obiectivă informare, îmi exprim speranța că în următoarele episoade ale acestui documentar, Channel 4 va prezenta și exemple cu povești ale românilor ce lucrează în multinaționalele din Londra, care studiează la reputatele universități britanice sau care au început de la zero afaceri de succes, sfidând orice catalogări, generalizări, prejudecăți.
Deși acest material a fost difuzat în aceeași zi în care mai mulți suporteri englezi ai unui club de fotbal strigau la metroul parizian că sunt rasiști și că sunt mândri de acest lucru, tocmai în spiritul toleranței și al unei minți deschise, refuz să cred că toți britanicii sunt intoleranți, aroganți, prost crescuți. La fel cum nici toți românii nu sunt hoți, needucați, săraci. Marea Britanie reprezintă și sper să contiue să reprezinte mai mult decât Channel 4, un club de suporteri sau Nigel Farage.
Voi adresa, în acest sens, o scrisoare postului TV Channel 4 și sponsorului acestui program, Mitsubishi Motors, în care voi prezenta aceste aspecte, solicitând o prezentare obiectivă a ‘marii invazii’ românești din UK” mai scrie europarlamentarul ALDE. (B.I.)

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998