CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica Nicolai: ”Revenirea lui Blaga, un esec al lui Basescu si al ”reformistilor” din PDL”

0 comentarii / 1139 vizualizări / 28 noiembrie 2011

Vicepreședintele PNL Norica Nicolai afirmă, într-o declarație acordată Inpolitics, că propulsarea lui Blaga pe postul nr.2 în stat reprezintă o decizie ciudată, care calcă în picioare atît mesajele lui Traian Băsescu, dar și pe cele ale reformiștilor din PDL, care salutau, nu demult, debarcarea acestuia de la șefia MAI.

”Anul trecut, vectorii de comunicare ai PDL nu mai pridideau cu știrea că Blaga a vrut să dea o lovitură de stat, prin mitingul polițiștilor, iar Băsescu descoperea că ministerul de Interne este varză, după mandatul acestuia. Astăzi, asistăm la adevărata lovitură de stat pe care Blaga i-o dă lui Băsescu, înțelegînd că prima era doar imaginară și a avut doar rolul de a demonstra cît de jalnic și de precar pot reacționa instituțiile de forță ale statului, chiar și cînd e vorba de lucruri absolut serioase.
Aștept cu nerăbdare demisiile din PDL are marilor reformatori care spuneau, în ultimul an, că îndepărtarea vechii gărzi Blaga-Berceanu-Videanu reprezintă o condiție obligatorie pentru ca partidul să devină unul modern, deschis spre generațiile tinere.
Ceea ce se întîmplă azi dovedește că la conducerea PDL rămîne același grup de interese și că, prin această pseudo-reformă, președintele a înregistrat unul dintre marile lui eșecuri politice.
Mai mult sau mai puțin ironic, aș mai spune că cedarea către UDMR a Secretariatului General al Guvernului dovedește că PDL e în serioasă criză de resurse umane, dar vreau, totuși, să salut performanța ungurilor, care, cu un partid de 6-7% ajung să aibă, practic, doi vicepremieri, pe care – cine știe? – la un moment or să vrea îi schimbe pe un post de premier” mai spune europarlamentarul liberal. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998