CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Norica Nicolai: „Țara asta este condusă de o mafie”

2 comentarii / 2455 vizualizări / 10 martie 2015

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai face afirmații tăioase, într-un interviu la Realitatea TV, la loc de cinste fiind cele privind mafia care conduce România și lipsa unei justiții reale, în acest moment.

„Țara asta este condusă de o mafie. Este o mafie care are ramificații în foarte multe structuri, în foarte multe instituții. Democrația românească este atât de dezechilibrată și atât de în pericol încât mă tem pentru noi ca stat. Regulile nu sunt respectate și sunt călcate în picioare. Singura regulă care se respectă este cea a forței dublată de cea a banului”, a spus europarlamentarul, într-o emisiune.

Interesant de remarcat, aproape la unison cu alt europarlamentar român, Renate Weber, într-un interviu din România liberă, Nicolai afirmă și ea că în presă apar des materiale dirijate în mod ocult din exteriorul redacțiilor: ”Există anumiți oameni din presă care au întotdeauna o reacție promptă, dar se vede foarte clar din articolele pe care le scriu că este o reacție dirijată. În cazul unora, m-am uitat la limbaj și limbajul este specific anumitor structuri care încep o formulă de linșaj mediatic”.

”Nu știu dacă în momentul de față putem vorbi despre justiție în România. Am ținut foarte mult la procurori. Ca senator am lucrat foarte mult la parte din legile lor, dar nu și la aceste coduri după care se lucrează astăzi. Eu – ca jurist – nu aș fi fost niciodată de acord cu ele. Sunt un melanj de instituții și consacră un dezechilibru între acuzare și apărare. Produc situații aberante. Să treci o legislație prin asumare înseamnă că nu ești capabil să dezvolți o politică penală. Statul român nu are politică penală”, a mai spus Norica Nicolai. (B.I.)

 

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Are dreptate,trebuie schimbata clasa politica din Romania definitiv.

  2. Asta cu religia crestina in scoli este ceva de rasul gainilor: cati au fost botezati crestini? sau sefii din politica au devenit cretini? Pentru toti botezati crestini e in firea lucrurilor si ei sunt indreptatiti sa studieze despre religia lor:izraleii isi bat joc de toti cei botezati crestini si in acest fel,ca doar ei conduc tara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998