CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nou derapaj extrem de grav al lui Orban: afacerea ”Topolinski”

4 comentarii / 3588 vizualizări / 30 iunie 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat azi că nu este întemeiată contestaţia privind licitaţia pentru achiziţia de măşti pentru persoanele vulnerabile, solicitând Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) să soluţioneze această speţă rapid.

„Solicit CNSC să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile şi să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii. Din punctul meu de vedere, contestaţia nu este întemeiată, măştile au fost achiziţionate în funcţie de preţ – un preţ de 0,68 de lei – iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare – termenul de livrare convenit a fost de şapte zile. Compania care contestă nu şi-a arătat capacitatea de a livra în cadrul termenului care a fost stabilit în documentaţia pentru licitaţie. Mi se pare o contestaţie care să ne pună beţe în roate. Solicit CNSC să soluţioneze rapid această contestaţie”, a declarat premierul după o vizită la Uzina ALRO Slatina.

O firmă autohtonă, Best Achiziții, a contestat rezultatul licitației organizate de ministerul Sănătății pentru achiziția de 115 milioane de măști, cîștigătoare fiind o firmă obscură, Naguma Medical Supply SRL, deținută de un afacerist canadian din domeniul imobiliarelor.

După ce, zilele trecute, Ludovic Orban a scandalizat prin indicațiile date magistraților de a judeca «cu mai multă atenţie» cauze concrete aflate pe rolul instanţelor, acum, el recidivează trasînd sarcini CNSC, organism independent cu activitate administrativ-jurisdicțională, avînd competența soluționării contestațiilor de achiziție și ai cărui membri sunt desemnați prin concurs. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Când golanul a ajuns oareșce sculă…

  2. „Guvenul Meu” compus din infractori si incompetenti ? Probleme, ma ?

  3. disperarea indusa de efemeritatea functiilor la care au avut, si inca au acces, precum si constiinta faptului ca numic nu le jusitifica in mod real acest acces, le dau actualilor asa-zisi ‘guvernanti’ curajul nesabuit de a incalca atat legislatia cat si normele bunului simt, asumandu-si riscuri enorme si rugandu-se ca in cazul lor „stapanii dosarelor” sa-i ocoleasca cumva, daca nu voit, macar din intamplare…

    totodata, aceia dintre ei ‘dotati’ in prealabil de aceeasi stapani cu „cheite” si „butoane” (evident din dosare ‘anterioare’) sunt captivii unui sistem pervers si diabolic ce atrage scursurile morale ale acestui popor precum atrage lumina becului insectele nocture, lipsa oricarei perspective din viata lor mizerabila indemnandu-i la complicitatea care niciodata nu se sfarseste bine decat pentru „stapanii” lor…

    cu alte cuvinte, aceasta este pretinsa „clasa politica” din Romania…

  4. Infractor te-ai nascut, INFRACTOR mori!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998