CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9543 RON DOWN | 1 USD = 4.6181 RON DOWN | 1 GBP = 5.7545 RON DOWN

UPDATE – Nou scandal antisemit: ”Sa o facem jidaneste!”

9 comentarii / 7265 vizualizări / 18 martie 2021

Nu s-au stins încă ecourile demiterii lui Octav Bjoza din guvern pe motiv de atitudini pro-legionare și antisemite, că izbucnește un nou scandal, amorsat, de această dată, de reputata actriță evreică Maia Morgenstern, care face dezvăluiri șocante pe Facebook.

”Sunt un fel de om care reacționează post traumatic. Ce-o mai fi însemnând și asta. Ce vreau sa spun este că paralizez în momentul șocului. O fi bine, o fi rău…cine mai știe.
Concret ajung astăzi la o întrunire la nivel de directori teatre, instituții publice de cultură. Am fost invitată în mod oficial la o întrunire cu titlul ”Vocea teatrului licean bucureștean.” Lucru mare, oficiali. Chestiuni importante la ordinea zilei.
Ajung cu câteva minute mai devreme. Directori, consilieri, reprezentanți: autoritățile
Pășesc zâmbitoare către colegi și mai mari, să salut să dau binețe. Și iată ce-mi aud urechile:
” Hai s-o facem așa, jidănește”.
Am încremenit. Ce-ați spus?
Răspunsul a venit prompt, relaxat:
Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă…
Nu, nu pot accepta. Nu din partea unor oameni de cultură. Nu din partea oficialităților.
Și nimeni nu părea sa fie deranjat. Ba chiar am ajuns să mă simt eu deplasată.
Nu. Nu accept. E grav. E urât. Sunt rănită. Tremur” scrie marea actriță, director al Teatrului Evreiesc de Stat.

”Nici măcar nu vorbeau cu mine. Așa, între dânșii. Iar doamna director direcția cultură PMB, nicio reacție. Nici măcar când am atras atenția” mai scrie Morgenstern.
De menționat că directoarea Direcției Cultură a PMB este liberala Liliana Fedorca, recent numită în post de primarul Nicușor Dan. (B.T.I.)

UPDATE: La cîteva ceasuri distanță, actrița a anunțat că Facebook i-a șters postarea pe motiv că încalcă standardele comunității!!!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. M-am saturat sa-i tot aud pe astia din tribul Oy Vey cum au fost ei si sint persecutati si cum lesina de fiecare data cind cineva le zice adevarul in fata.

  MOR OAMENII UCISI IN SPITALE SI VOI VENITI CU BALIVERNELE ASTEA?

  • Poate le pica si lor ceva. Nu stiu ca alde oyvey nu dau, ci iau

   • Cea mai mare curvă de pe Terra e securistul prost.

 2. Tot ce pot spune că Dna are probleme cu vocea…
  Mereu răgușită…o fi de la răceală sau de la fumat!? Draga doamna ….

 3. Ii sugerez Dnei sa darame niste statui prin Bucuresti, ca BLM!

 4. […] împlinit azi 13 zile de cînd în spațiul public a explodat, pe 18 martie, primul incident antisemit îndreptat împotriva marii actrițe Maia Morgenstern, relatat de ea însăși pe Facebook și […]

 5. […] la celebra, de acum, reuniune a directorilor de teatre bucureștene la care s-ar fi petrecut incidentul antisemit relatat de Maia Morgenstern, dar spune, pentru Inpolitics, că nu are cunoștință de existența […]

 6. […] împlinit azi 18 zile de cînd în spațiul public a explodat, pe 18 martie, primul incident antisemit îndreptat împotriva marii actrițe Maia Morgenstern, relatat de ea însăși pe Facebook și […]

 7. […] împlinit azi 18 zile de cînd în spațiul public a explodat, pe 18 martie, primul incident antisemit îndreptat împotriva marii actrițe Maia Morgenstern, relatat de ea însăși pe Facebook și se […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998