CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Noua lege a starii ”de criza”: dictatura militara cu acte in regula

43 comentarii / 52375 vizualizări / 7 martie 2022

Un proiect de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul securitatii și apărarii nationale, aflat în dezbatere în guvern în aceste zile, introduce dictatura militară în România, prin decretarea unei așa-zise stări de criză în aproape orice situație imaginabilă, dar nu strict în cazul uneia deja produse. E suficient să existe doar o amenințare ori fie și doar o vulnerabilitate pentru ca respectiva situație să fie declarată. Și nu prin decizie a președintelui, parlamentului ori măcar a guvernului, ci strict prin hotărăre a CSAT, organism care nu are legal niciun drept să emită asemenea decizii.

De ce aceste modificări?

”În contextul generat de dinamica îngrijorătoare a situației de securitate pe flancul estic al NATO, interesul public general reclamă adoptarea urgentă a unor măsuri care să permită instituțiilor de apărare, ordine publică și securitate națională să intervină prompt și prin măsuri adaptate gradual pentru gestionarea eficientă a riscurilor la adresa intereselor naționale și aliate.
Pentru contracararea, gestionarea riscurilor și a amenințărilor în situațiile de criză care se dezvoltă și au un impact major în domeniul apărării, sunt necesare măsuri cu caracter gradual și temporar. în acest context, efectele unei crize care se manifestă la nivel național sau în plan internațional pot avea o anumită intensitate și întindere, încât pot solicita generarea, la nivelul autorităților publice centrale și locale, a unor măsuri de adaptare pentru prevenirea, descurajarea și asigurarea reacției prompte și adaptate la riscuri și amenințări, pe durate limitate în raport cu evoluția situației de criză, însă fară a fi necesară instituirea sau declararea unei stări excepționale, potrivit legislației în materie”.

Concret, Legea apararii nationale a României nr. 45/1994, (modificată prin legea 58/2011), prevedea, la art.8 următoarele:

”Conducerea acţiunilor militare la nivel strategic, în caz de agresiune armată, la instituirea stării de asediu, declararea stării de mobilizare sau a stării de război se realizează prin Centrul naţional militar de comandă. Pe timpul agresiunii şi al stărilor prevăzute la alin. 1, Centrul naţional militar de comandă se subordonează direct Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.

Urmau alte detalii, dar esențial e că aplicarea măsurilor din lege se făcea strict în caz de agresiuni militare, inclusiv război, ceea ce presupunea declararea de către Parlament, la cererea Președintelui, a stărilor de asediu, mobilizare sau război, prevăzute în Constituție.

Noua lege pritocită de guvernanți schimbă radical spiritul legii apărării și introduce următoarele prevederi:

”În afara agresiunii și a stărilor prevăzute la art. 8 alin. I, situațiile de criză cu impact asupra securității și apărării naționale sunt gestionate de Ministerul Apărării Naționale, în condițiile prevăzute în procedura de coordonare a răspunsului la criză, aprobată prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
În funcție de manifestarea situațiilor de criză cu impact asupra securității și apărării naționale la nivel național sau în plan internațional, la propunerea ministrului apărării naționale, cu avizul prim­ ministrului,

Consiliul Suprem de Apărare a Țării poate emite o hotărâre privind declararea situației de criză cu impact asupra securității și apărării naționale, respectiv încetarea acesteia.

Centrul național militar de comandă asigură, la nivel național, coordonarea implementării măsurilor de răspuns, în scopul prevenirii și descurajării riscurilor și amenințărilor la adresa securității și apărării naționale”.

Și vine partea nucleară:

”În înțelesul prezentei legi, prin situație de criza în domeniul securității și apărării naționale se înțelege situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de amenințări, riscuri și vulnerabilități prin care

sunt grav perturbate sau amenințate condițiile de viață, sănătate și mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea și apărarea națională, precum și alte valori constituționale

care impun adoptarea de măsuri specifice prin acțiunea unitară a autorităților și instituțiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor și revenirea la starea de normalitate.”

Mai primim asigurări, în proiectul de lege, că ”Restrângerea exercițiului unor drepturi poate interveni numai în cazurile limitativ enumerate de legea fundamentală, printre care și apărarea securității naționale. Măsurile restrictive prevăzute de prezentul act normativ întrunesc condițiile prevăzute de art. 53 din Constituția României”. Mai pe scurt, ni se pot restrînge toate drepturile prevăzute în Constituție, la fel ca la stările de urgență, de alertă etc.
Doar prin hotărîre a CSAT, instituție despre care am aflat recent că nici nu trebuie să se întrunească pentru decizii, sunt suficiente cîteva telefoane.

De aici, cele trei observații:

1) Noua lege introduce instaurarea unei așa-numite stări de criză într-o infinitate de situații definite superficial ca fiind ”perturbare”, ”amenințare” sau ”vulnerabilitate”. Practic, toate domeniile care există. Parcă nemulțumiți cu lunga înșiruire de domenii acoperite de lege, autorii mai adaugă și termenul vag de ”alte valori constituționale”. Un gen de exprimare vag, ne amintim, des sancționat de Curtea Constituțională.

Păi Constituția, în principiu, acoperă cam toate valorile importante pentru societate.

În plus, aici nu vorbim de evenimente produse – precum declanșarea pandemiei – ci și doar de amenințări și chiar vulnerabilități. Diferența e că o amenințare ține de ceva rău legat de care sunt semne că s-ar putea produce curînd, în timp ce prin vulnerabilități se înțeleg situații care se pot produce oricînd, deci, practic, vorbim de amenințări perpetue.

2) Starea de criză se introduce nu doar cînd există amenințări la adresa României, ci și a aliaților săi.

3) Starea de criză se declară și se stopează de către CSAT, prin hotărăre.

Acest drept încalcă nu doar Constituția și legile în vigoare privind starea de urgență șamd, ci pînă și legea de funcționare a CSAT, unde scrie clar, la art.4:

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării are următoarele atribuţii:
(…)
b) la solicitarea Preşedintelui României, analizează şi propune măsuri pentru:
1. instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă în întreaga ţară ori în unele localităţi;
2. declararea mobilizării parţiale sau generale a forţelor armate;
3. respingerea agresiunii armate îndreptate împotriva ţării;
4. declararea stării de război şi încetarea sa;
5. iniţierea, suspendarea sau încetarea acţiunilor militare;

Deci, CSAT poate doar să propună, nu să dispună.

Conform noii legi care se pregătește, CSAT nu mai propune. Dispune direct și fără drept de apel.
Instituie și suspendă starea de criză cînd vrea, pe ce perioadă vrea, pe baza analizelor – care pot fi secrete, desigur – care vor acredita posibilitatea unei amenințări la adresa a tot ce se poate închipui.
Pe scurt și fără a ne teme de cuvinte mari, ne paște dictatură militară. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

43 Comentarii

 1. Am ajuns la momentul adevărului. Banii băgați în SRI și în armata țopârlănească, pensii speciale și alte mui au fost absolut gift.

  Militarii dispun că ar cam fi nevoie de cineva să se ocupe de apărare și alte alea. :)))))))))))))))))))))))))))

 2. Manipulare,frica și prostie

 3. Derbedeii ăștia de politicieni se screm de ani buni să pună în dezbatere publică un pachet de noi legi privind securitatea națională a României. Legile vechi sunt din 1991 și 1992. Având în vedere că România nu mai este un stat suveran, nici nu mai contează conceptul de securitate națională. Ei știu că românii sunt docili și incapabili de actele de eroism ale ucrainenilor (pentru anii războiului al doilea mondial, aceleași eroisme au fost numite acte de sadism criminal, fasciste și naziste). Luați-vă gândul de la libertatea visată și pregătiți-vă pentru instaurarea unei dictaturi mai cumplite decât cea comunistă. Giorgică Simion să-și ia adio de la manifestările de stradă pentru că vor intra sub incidența noii legi. Mutul din capul statului a uitat când instiga mulțimile să iasă în stradă! De-acum vă vor scoate în față criminalitatea lui Putin, dacă o să spuneți că nu vă convine sclavagismul instaurat de ei.

  • Ferea, Vasilică Militaru caută orice prilej ca să-l înjure pe George Simion şi AUR, sa deturneze subiectul, nu să comenteze obiectiv..
   Vasilică Militaru nu este ceea ce pare:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • George Simion a spus: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. (…)„ Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf. https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883)

   • Citind ce scrui si pe cine denigrezi ,asi spune ca delirantul esti tu si Bor care da pentru o parohie trebuie dat spagi grase de mii de euro 60 spunea cineva ,deci nu putin ! Ca ,credinta nu este cea promovata de BOR si asta e foarte adevarat ,ca au banci in care aplica comision adica camata ,ca pentru bani au promovat la pupat si oase de porci ,ca mersul in coate si genunchi nu mintuieste pe nimeni ,ca totul este prin har ,nu prin forte proprii ! Ce aperi o sleacta de nemernici ,hoti,banditi si mafioti implicati in scandale se x uale…

    • Ai ajuns şi SF, măi Sisilică? Pe tine Biserica nu a vrut să te facă preot din alte motive, de comportament aberant. Acum dai vina pe bani. Dacă aveai probe sau informaţii de acest gen trebuia să te duci la procuratură, că tot îţi place să faci plângeri penale împotriva oricui. Degeaba vorbeşti acum SF împotriva Bisericii, minţind cel mai probabil, la modul cum te ştiu cei care te-au cunoscut.

 4. FERMA ANIMALELOR,
  definitzia se schimba materialist-dialectic.
  („stare de alerta” NU A EXISTAT JURIDIC,
  a fost o stare de drept,prin forta majora a OCUPANTULUI,
  se numeste asha doar pentru prostire prostilor,nu e STARE ci CRIZA,transformare la „una mica”,
  in ascuns,pervers,criminal)
  (timpul s-a oprit doar in creierii vitelor,
  TIMPUL CURGE).

 5. „o stare de fapte”, o „stare de VIOL”,
  vorbim de facatura lu satan si gresim si noi!

 6. & Câte „valuri” au fost cu viruși și câte cu ruși,?
  V-a trecut cu virușii și „v-a apucat” cu rușii, ?

 7. Am auzit la radio ca ar avea un articol in care au mentionat ca: unele departamente, compartimente din Armata romana , se vor subordona unor structuri straine ?????? Cred ca au innebunit cu totul !!!!! As fi curios, cand scot idiotii astia asa ceva sa ne spuna si noua cine naiba le-a scris , sau conceput. PAI UNDE MAI ESTE COMANDA UNICA LA ARMATA? UNDE ESTE JURAMANTUL MILITAR? Unde sunt toate celelalte probleme? Poate vine maine un presedinte sau un guvern si spune: Arma tancuri si aviatia se supun ordinelor Coreei de nord, etc. Ca sa nu mai spun ca ne mananca in fund de grija altora si eu ma uit ca am inceput sa cumpar TOT, cu 50% mai scump? birotica, mancare, etc. Si nu de la razboi sau crize ci asa cum tot spun , de la cresterea curentului si a gazelor. CINEVA SI-A PROPUS SA FALIMENTEZE POPORUL ROMAN SI STATUL ROMAN. In septembrie preturile vor fi cu 300% mai mari, Sa nu vamirati cand veti auzi reclame de genul:=== La noi benzina este numai 18 lei. ==, Ulei Bunica cu numai 30 de lei. Ai rog pe toti sa se gandeasca sau sa se uite in jurul lor, si sa gaseasca unlucru care nu necesita curent in fabricatie, ambalare, comercializare si chiar transport. Si apoi mai stam de vorba. Romania este acum ca un MIG care a intrat in picaj. Si apropo de articol , au mai prins in crizele lor inclusiv== Stare de instabilitate politica. Waw. Adica daca facem manifestatie si cerem alegeri anticipare sau alt guvern , vor scoate armata in strada. ( bine , care armata?) Am invatat in 3 ani de Scoala de radiolocatie , electronica si electrotehnica de mi-a iesit prin piele. acum am auzit ca fac management. Cand se strica radarele, dau telefon pe la astia ca noi, care le reparam noaptea, sa nu fie tehnica indisponibila.

 8. O veste bună pentru România. După acest război, Rusia nu va mai putea folosi vechea propagandă cu România nazistă și fascistă care i-a ocupat teritorii în 1941. Zelensky le-a cerut sprijinul evreilor americani (cei mai bogați dintre toți evreii lumii) și a comparat Rusia cu Germania nazistă. Zelensky vorbește despre pericolul unui nou holocaust asupra poporului ucrainean. Amintim faptul că evreii instituționalizați au considerat o blasfemie noțiunea de „holocaustul roșu” referitoare la crimele comunismului. „Acesta este doar un comportament pur nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru într-un mod diferit”
  „Toate acestea s-au întâmplat în timpul naziştilor”, a spus Zelenski.”Supravieţuirea naţiunii ucrainene – chestiunea va fi asemănătoare cu antisemitismul… Toate aceste milioane de oameni urmează să fie exterminaţi”. https://www.agerpres.ro/politica-externa/2022/03/07/presedintele-zelenski-a-cerut-sprijin-evreilor-americani–879927

  • Vasilică Militaru nu este ceea ce pare:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

   • Nu mă sperie atacurile mizerabile din partea celor din AUR.

  • Vasilica Militaru are diagnostic, dar nu-l spune. D-astia folosesc serviciile, ca sa nu existe raspundere si sa nu se ajunga la ele niciodata (blocand anchetele din start), cum a zis si purtatorul de cuvant al manastirii Petru Voda, cand a cerut public SRI-ului sa-si ia oamenii de acolo (Vasilica Militaru fiind unul dintre ei): „indivizi neputincioşi, stăpîniţi de patimi şi de multe ori cu boli mintale, pe care apoi i-aţi folosit ca şi cîrtiţe ce v-au furnizat în continuu material informativ”.
   https://www.cotidianul.ro/manastirea-petru-voda-catre-serviciile-secrete-luati-va-slugile-si-lasati-ne-in-pace/
   Vasilica Militaru a spus mereu la prieteni ca el e pe treaba cu SRI-ul, tragand si de ei. Plus:
   „Colegul de facultate mecanică (TCM) al lui Vasilică Militaru, colonelul Bogdan Mîndrilă, era şeful SRI Neamţ în timp ce el era instalat pe lângă mănăstirea Petru Vodă, din acelaşi judeţ…
   Colegi şi amici la Facultatea Construcţii de Maşini din Politehnică din Bacău, Mîndrilă şi Militaru au terminat facultatea împreună în 1991, dar drumurile lor nu s-au despărţit prea tare, ci s-au reunit mai ales în judeţul Neamţ.
   Bogdan Mîndrilă (născut în 25.03.1967) a intrat în rîndul cadrelor active ale Serviciului Român de Informaţii în anul 1993, iar din 2001 a îndeplinit funcţii de conducere în diferite unităţi teritoriale ale SRI.
   În acelaşi an, 2001, apare şi Vasilică Militaru la mânăstirea Petru Vodă şi se lipeşte de părintele Justin Pirvu, iar în 2003 se mută cu totul la Petru Vodă.
   În 2005, când SRI-ul era foarte concentrat pe filarea activităţii „legionare“ de la mânăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ), unde deja era instalat Vasilică Militaru, vine şi fostul lui coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă, pe funcţia de şef al SRI Neamţ, unde stă până în septembrie 2012. În timpul acesta, Vasilică Militaru mai făcea pe şoferul pentru mânăstirile din zonă şi trecea des prin oraş, pe lângă sediul SRI. Numai el ştie dacă mai intra la o cafea la colonelul Mîndrilă sau lăsa vreun plic la poartă.
   În 2016 Bogdan Mîndrilă apărea încă în public ca şef SRI al Bacău (unde fusese transferat în 2012) şi dispare de acolo complet din peisaj abia în 2019, când SRI renunţă la organizarea judeţeană, trecând la cea regională, existând probabilitatea să fie în retragere sau să se fi transferat înapoi în Neamţ, unde şi domiciliază.
   Oricum, când în 13 septembrie 2018, când, cu o aproape o lună înainte de referendumul pentru familie, Vasilică Militaru depunea la Curtea de Apel Bacău celebra şi ultramediatizata sa plângere penală împotriva bisericii (BOR, biserica susţinnd referendumul pentru familie), cea mai mare realizare (operaţiune) a vieţii sale, şeful SRI Bacău era fostul său coleg, colonelul Bogdan Mîndrilă.
   Vasilică Militaru a recunoscut şi că prin asociaţia sa întreţine şi în prezent o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul, iar sigla Asociaţiei sale este identică cu octogonul emblemă al SRI-ului.“

   • Călin Georgescu a fost exclus din AUR, președinte de onoare, la comanda SRI. Hellvig este un etnic care nu suportă Mișcarea Legionară românească. Tot la comanda lui Hellvig, George Simion a demascat Asociația Neamul Românesc ca site legionar.

   • Vasilică, nu ţine doar să mănânci căcat despre unul sau altul, despre Simion sau AUR, trebuie să ai şi dovezi nefabricate, concrete. În ceea ce te priveşte, chiar tu ai spus public anul trecut că eşti într-o relaţie instituţionalizată cu SRI-ul şi ai şi dovedit că ai desfăşurat anumite operaţiuni, la un anumit moment.

 9. % După ce au dat măștile jos s-au apucat ăștia „să halească” „si-labele” și din „război cu vi-ruși” le-a rămas ?război cu ruși” , ?

 10. @ Fi-r-ar mă-ta a dracu care te-a fătat cu pușcă, fi-r-ați ai dracu cu cine v-a „proiectat” , ?

 11. @Fi-r-ați ai dracu de crizații dracu, cu cine vă echipează de „crize”, ?

 12. @Ce bă, vi se umflă mușchiuleții cu pușca’n mână, ?

 13. & Aveți erecții spontane, „ca glonțul”, ca vaccinarea, ?

 14. & La tragerea cu arcul ții totuși coarda încordată mai mult timp , iar la aruncarea cu sulița o ții în mână pânâ la azvârlire și se poate face atâția pași câți îți dorești,

 15. […] „CSAT poate (acum, n.r.) doar să propună, nu să dispună. Conform noii legi care se pregătește, CSAT nu mai propune. Dispune direct și fără drept de apel. Instituie și suspendă starea de criză cînd vrea, pe ce perioadă vrea, pe baza analizelor – care pot fi secrete, desigur – care vor acredita posibilitatea unei amenințări la adresa a tot ce se poate închipui.Pe scurt și fără a ne teme de cuvinte mari, ne paște dictatură militară”, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob într-un articol detaliat pentru Inpolitics. […]

 16. Când csat a hotărât să facă serviciile protocoale pe anchete penale atunci nu era dictatură? A protestat careva?

 17. & Ați scăpat de viruși halind o silabă și acum vreți să ne apărați de ruși, pe bani, ?

 18. Parlamentul este forul de dezbatere si decizie!
  Ei (parlamentarii) trebuie sa fie constienti de rolul si puterea pe care o au, ierarhia fiind ca serviciile si alte organisme sunt subordonate parlamentului.
  Si acum cateva remarci si constatari:
  1) Imi amintesc de momentul in care Maior (sef SRI la momentul acela) il flituia pe seful comisiei parlamentare de control a serviciilor – i a intors spatele dispretuitor cand acesta i a intins mana ca si salut. Acesta umil s a retras. Din acest gest am vazut care era subordonarea de fapt.
  Asta este cauza, astia din servicii s au insurubat in structura statului si fac jocurile. Ei ii aseaza pe cei pe care ii conroleaza in fotoliu de parlamentar si acestia trebuie sa le faca jocul.

  Am ajuns in aceiasi situatie ca si in China si Japonia imperiale, puterea o aveau cei din castele militare (sogunii). Imparatii erau pe pozitii de maimuta – fatade. Trebuiau sa execute mutarile care veneau in plic.

  Asadar, tentatia celor cu pistoletul la brau e mare si nu ezita sa i a prim planul cand ii simt sovaelici pe politicieni. Trebuie reinstaurata starea de drept, in care institutia parlamentului are decizia!

 19. Pai la fel CNSU putea doar sa propuna, nu sa impuna. Si totusi, ce zicea CNSU seara devenea litera de lege a doua zi dimineata.

 20. Vasilica,neam de traista, recunosti ca Zelensky iti este mentor si ideolog ,ca pentru niste ONG-isti saraci cu duhul care va revendicati romani.Ca d-aia li se spune romanilor ,pe buna dreptae ,slugi.

  • Plugarule. Știu că nu-ți convine să vezi că poți fi în Neamul românesc fără să te aliezi cu Simion. Ce să-i faci. Când ăsta fluiera pe stadioane eu scriam cărți despre suferința românilor în temnițele comuniste și studiam mișcarea Legiunii. Se vede nivelul tău de inteligență, dacă atât ai înțeles din comentariul meu. Unora dintre voi vă place doar să aruncați cu lături, nedefulaților ce sunteți. Scrie și tu ceva coerent, obraznicule. Văd că ai același IQ ca și mentorul tău Giorgică care se declara frate cu evreii și anunța că dă o lege care să încetățenească vreo 800.000 de evrei din Israel.

  • Vasilică Militaru nu este ceea ce pare:
   https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/
   Acum isi face imagine ca sa mai ceara bani lu’ Bastanu (stie el).

   • Numai atât puteți? Nu mă sperie atacurile mizerabile ale postacilor din AUR.

   • George Simion a spus: „Asociația Neamul Românesc e un site legionar și un domn Vasilică Militaru care face propagandă legionară. (…)„ Da. El vinde o carte Credința Neamului Românesc – istorie legionară de Vasilică Militaru. Omul scrie cărți legionare.“ (cf. https://www.facebook.com/RomaniaTV/videos/330523882330883)

   • Vasilică, eşti praf rău de tot, nene!

 21. […] mai arata intr’un articol foarte bun scris pe inpolitics.ro, unul dintre site’urile alea aflate pe… a schimbarii de paradigma, respectiv antivaccinisti de ieri sunt stigmatizati ca prorusii de […]

 22. Este o evidentă încălcare a drepturilor fundamentale prevăzute de constituție. Este evidentă introducerea unei dictaturi militare fie și pe constatarea unor ,,suspiciuni rezonabile” .Unde este statul de drept i? Unde mai sunt instituțiile fundamentale ale statutului?

 23. Daca tradatorii astia, executanti doar ai ordinelor externe, pun in practica asa ceva, le transmitem ferm: CU VOI INCEPEM, LEPRELOR ! Ati indatorat tara pentru pensii si salarii speciale, au cumparat unii datoria externa, si acum va impun regulile jocului. NU ! Cei care au pus mana pe bani nemunciti, aia sa se supuna !

  V-ati tradat copiii si nepotii, tartorilor, blestematilor ce sunteti, bestii nenorocite ! Purtatori de uniforme cu doctorate luate pe copy-paste! Sa plecati din tara nemernicilor !

  SA PLECATI DIN TARA, voi toti executantii satanelor mondiale! Luati-va bagajele, familiile si valea !!!

 24. ce fete de tradatori infatuati in poza!
  Si-au tradat copiii si nepotii, sotiiile, mosii si stramosii!

 25. @ Care dracu nu și-a făcut igiena la creieri și nu și-a spălat creierii de război, de viruși, de jmecherie, de violență, de machiavelism și alte curente politice cu ticăloșire, etc. ?

 26. @ Bre politicienii și armata, dacă propaganda făcută războiului ,violenței și jmecheriei este penală, așa cum este complicitatea la alte fapte penale, ?

 27. & Dacă este mai gravă decât discriminarea propaganda făcută violenței, războiului, politicilor ticăloșite, ?

 28. I have rerad sso many contfent aboutt the blolgger lvers exept
  this post is actually a good post, kerp iit up.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998