CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nouă lovitură: Curtea Supremă îi scoate planurile verzi din cap lui Biden

4 comentarii / 3759 vizualizări / 30 iunie 2022

Curtea Supremă a SUA a limitat azi, într-o nouă decizie istorică, dreptul Agenției pentru Protecția Mediului(EPA) de a reglementa emisiile de gaze cu efect de seră de la centralele electrice, dând o lovitură semnificativă eforturilor administrației Biden de a lupta împotriva schimbărilor climatice, relatează CBS News.

Instanța a decis cu 6-3, majoritatea incluzînd judecătorii republicani, constatând că legislativul american nu a acordat EPA autoritatea, în temeiul unei prevederi a Legii privind aerul curat, de a stabili limite de emisii.
Decizia este o victorie pentru un grup de state conduse de republicani și pentru companiile de cărbune, care luptă de ani de zile pentru a reduce puterea EPA de a emite reglementări menite să reducă emisiile de carbon.
Președintele Biden s-a angajat să reducă pînă în 2030 emisiile de gaze cu efect de seră cu 50% față de nivelurile din 2005, iar planurile de combatere a schimbărilor climatice au fost o piatră de temelie a agendei sale de politică internă, numită planul Build Back Better. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. America mai are o speranta – Curtea Suprema, noi ne „incaltam” cu microcentralele lor nucleare experimentale, ca tot ne prisoseste apa (sau e cam seceta in tarisoara?! nu mai inteleg nimic!), dupa ce ne-am „echipat” cu toate armele date la reforma…pe multe miliarde…

  2. VIRGIL POPESCU LA PUSCARIE! COMANDA FERMA PE INTREAGA LUI FAMILIE ….P.U.S.C.A.R.I.E TRADATORULUI DE TARA SI POPOR….JEGUL OLTENIEI…NEAM DE TRAISTA CA SI CIUCA! CIUCA SI POPESCU= PUSCARIE! PENTRU RUINAREA ROMANIEI…OLTENII, NEAM BLESTEMAT!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998