CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Noua marotă a puterii: Iohannis cere elevilor să combată dezinformarea

10 comentarii / 3001 vizualizări / 5 septembrie 2022

Fenomentul dezinformării, al fake news-urilor pare să fi devenit noua marotă a regimului Iohannis, tot mai multe voci de la vîrful statului cerînd răspicat combaterea sa, ca pericol major pentru democrație. După premierul Ciucă, sîmbătă, a venit rîndul președintelui Iohannis să ridice problema și încă unde te-ai fi așteptat mai puțin, mai precis la deschiderea anului școlar.

”Dragi elevi, vă încurajez să nu alegeți mereu calea cea ușoară, dar să încercați să o căutați de fiecare dată pe cea corectă. Să nu vă temeți de competiția justă și să nu deveniți niciodată tributari lucrurilor obținute facil. Să protejați valorile democratice, să credeți în știință și în profesioniști, să reacționați în fața abuzurilor și a dezinformării și să nu permiteți nimănui să calce în picioare încrederea în voi și în capacitatea voastră de a deveni mai buni” a transmis azi președintele elevilor români, la deschiderea anului școlar 2022-23.

Reamintim că sîmbătă, premierul Nicolae Ciucă a spus public că „Suntem cu cel puţin un pas în urma acţiunilor de dezinformare şi propagandă(…) Cred că este nevoie de un efort naţional cât şi de unul internaţional, pentru o soluţie care este cât se poate de necesară, pentru că vedem efectele acţiunilor de propagandă şi dezinformare”.

De asemenea, purtătorul de cuvînt al guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că “acţiunile de dezinformare nu ţintesc o instituţie”, ci “ţintesc încrederea în sine, încrederea cetăţenilor în capacitatea democraţiilor”. “Dincolo de efectele dezinformării în sine, provocarea este de a schimba modul în care un stat democratic se raportează la propriii cetăţeni” a spus el.

Acum doi ani, regimul Iohannis a promovat noua Strategie de apărare a țării pentru 2020-2024, în care se preconizau măsuri pentru ”creşterea capacităţii instituţiilor de învăţământ, cercetare, a think-tank-urilor şi media de a identifica şi combate mişcările de dezinformare susţinute de actori statali sau non-statali ostili”.

Doi ani mai tîrziu, aflăm și care sunt măsurile respective, din gura președintelui: îndemnul către elevi să reacționeze ”în fața dezinformării”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. VORBESTE IN CALITATE DE SUPLINITOR, DE SMECHER CARE FACE BANI DIN MEDITATII SI E AJUTAT DE CIUCA, UN PLAGIATOR. ELEVI NU CREDETI CE VEDETI SI TRAITI, INVATATI SA FITI IDIOTI UTILI CA MINE(NOI)ADICA ASTIA DE MAI INAINTE…CA SE PRICEP LA COPII ATAT, CA NU AU FOST APTI SI CAPABILI NU SA FACA CI SA SI CREASCA…AU VANDUT COPIII CELOR SARACI! SINGURA FAPTA CERTA, CA SI LUPTA CURAJOASA A GENERALULUI CIUCA INTR-O BATALIE CARE NU A AVUT LOC NICIODATA…

  UN PROFESOR SUPLINITOR SI UN SOLDAT FARA GLORIE SAU CURAJ, DOAR CU SMECHERIE OLTENEASCA LE SPUN COPIILOR NOSTRI ADEVARUL, EI FIIND NISTE LOAZE, MINCINOSI SI PUTORI, CARE NU AU FACUT ABSOLUT NIMIC BUN IN TOATA VIATA LOR, DECAT SARLATANII!

  • Smecheria olteneasca e aia care i-a alungat pe habsburgi nu asta care le serveste noilor habsburgi. :)

  • E unul la tratament pe aici care tot injura oltenii (muntenii), ardelenii si „etnicii” doar pentru ca e el din fundul Moldovei, dintr-o vagauna. Are o suta de chipuri.

 2. Guvernanţii şi domnu preş. sunt cu 100 de paşi în urma Adevărului, nici nu îl mai recunosc şi îi zic de aceea „dezinformare”, când mai aud de el.

 3. Plavanis e un dobitoc care e păpușar de cei ce conduc lumea.
  Restul e can can, mai prieteni ……

 4. Elevii deja s-au mobilizat.Astazi terasele si parcurile erau pline de ei ,copii veseli si plin de viata asa cum am fost si noi.Ii doare in cur de criza ,de razboi si de toate obsesiile propagandei care l-a pus pe idiotul asta in fruntea tarii.Bravo lor,copiii trebuie sa isi traiasca copilaria si tineretea.

  • Tinerii Romaniei, mult mai intelepti, ii doare in cot deoarece nu se uita la televizor, nu citesc stirile (bravo lor) si oricum vor pleca din acest „stat esuat”, „stat mafiot” si „stat privatizat”.
   Macar ei se vor salva de aici sa nu isi risipeasca viata intr-o colonie securistoida.

 5. Sa plece dintr-un stat „esuat” ca sa ajunga intr-un stat fascist, unde nu pot face scoala daca nu se vaccineaza? Chiar francezii isi iau catrafusele si se muta in Ungaria, Cehia etc. fiindca vestul Europei pute a fascism. Nu e niciun „bravo” pentru tanara generatie care pleaca si pentru parintii care i-au crescut astfel, cu ura si dispret fata de Romania. ESTE UN ESEC EDUCATIONAL MAJOR.Este dovada peremptorie ca si ei si parintii lor au fost spalati pe creier. Propaganda imperialista si aici, si in Africa, asta urmareste: SA DEPOPULEZE, sa micsoreze mai ales numarul tinerilor, facand imposibila dezvoltarea unei economii locale, perntru a accesa apoi nestingherit bogatiile locului. Ai nostri tineri invatau si altadata la Paris, dar se intorceau acasa fiindca aveau parinti de alta calitate morala si intelectuala.

 6. Cum dracu a facut asta 3 (trei) ani la Babes -Bolyai ? Si a ajuns suplinitor ? La asa cap si limba de lemn ….

 7. […] 8 comentarii / 1212 vizualizări / 5 septembrie 2022 […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998