CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Noua Republică: ”Oare Ponta, Sova si Fenechiu ar trece Bacalaureatul?”

0 comentarii / 1500 vizualizări / 9 iulie 2013

Noua Republică denunță încercările de intimidare ale premierului Ponta la adresa procurorilor care anchetează furtul la Bacalaureat, potrivit unei postări pe Facebook a liderului Mihail Neamțu.

”Furatul ucide conștiințe, înainte de a ucide vieți (în sistemul public de sănătate, transporturi sau energie). Învățământul românesc – un sistem corupt încă din zilele în care Elena Ceaușescu devenea doctor în chimie și academician – trebuie curățat de impostură. Noua Republică întreabă nepricopsiții de la Ministerul Educației: cum se explică saltul promovabilității în regimul USL? De ce oare nu reușesc elevii să promoveze un examen de dificultate medie, dar finalizează totuși patru ani de școlarizare gratuită la liceu? Care sunt cauzele structurale ale declinului Educației de stat (raportat de testele Pisa) și ce responsabilitate poarta corpul profesoral, sindicatele și inspectoratele școlare?
Noua Republică se întreabă: oare Ponta, Sova, Fenechiu ar trece Bacalaureatul? In orice caz, acești pușcăriabili își așteaptă corigența la purtare! Există soluții: Noua Republică propune un sistem educațional în care competiția dintre managerii școlilor, profesorii de la clasă, elevii silitori și părinți. Doar competiția stimulează talanții individuali, crește nivelul de motivație, stima de sine, performanța și recompensa financiară adecvată. Educația este un izvor de bunăstare” scrie Neamțu în postare. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998