CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Noua strategie anti-saracie: valul scumpirilor, acoperit de valul rusilor

19 comentarii / 3566 vizualizări / 13 aprilie 2022

În ultimul deceniu de comunism, Nicolae Ceaușescu găsise o metodă aparte să acopere – spera el! – sărăcia și lipsurile tot mai acute din viețile românilor: flutura obsesiv, în toate modurile, pericolul unui război nuclear planetar. Discursuri, mitinguri, lozinci, emisiuni radio-tv, niciun mijloc nu era precupețit pentru a menține la cotele cele mai înalte alerta permanentă privind războiul atomic. De dimineață pînă seara, dă-i cu ”Dezarmare-pace!”, ”Nu bombei cu neutroni!” șamd.
Cu neutronii în gură în loc de pîine, românii trebuie că se gîndeau, în mintea dictatorului, că se poate și mai rău decît un magazin gol.

Pare că strategia Marelui Cîrmaci e preluată și de actualii guvernanți.
Românii așteaptă cu sufletul la gură să afle cum vor fi protejați de valurile de scumpiri din magazine, de inflație, de facturile uriașe, de șomajul în creștere șamd și primesc, în schimb, avertismente sumbre că se poate mult mai rău de atît.

Ce spune azi un alt Nicolae, zis și Ciucă:

„Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul XXI. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”.

Doar-doar poporul panicat o uita de sărăcie la gîndul că peste valul de scumpiri vine valul de ruși.

O prinde strategia la românii de azi? Că în vremea lui Ceaușescu nu prea a prins…(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Statul vrăjitor, descris de I.P. Culianu în „Eros și magie în Renaștere. 1484”, a promis cetățenilor o prosperitate continuă și infinită. Creșterea economică fără limite este o utopie. Orice sistem, inclusiv cel economico-financiar are fluctuații cu creșteri, descreșteri și paliere de stagnare. Vrăjitorii economici știau că au nevoie de o cădere care să determine o nouă aparentă creștere. Pandemia de COVID și războiul declanșat de Putin ]n Ucraina au fost pretextul perfect. Acum asistăm la o descreștere economică planificată. Pentru a evita acuza de incompetență, vrăjitorii lumii occidentale dau vina pe niște țapi ispășitori: CHINA și RUSIA. A nu se înțelege că cele două state ar fi niște modele.

  • Manipularea psihologică a publicului românesc de către foști din serviciile secrete românești. Nu mai este seară în care, din studioul Antenei 3, psihoza războiului nuclear să nu fie întreținută cu o fervoare propagandistică mai ceva decât la Revoluție și Mineriade la un loc. Iar privitorul de rând chiar nu are cum să nu ”pună botul”, atunci când invitații din platou sunt ”fostul șef SIE, Cătălin Harnagea”, ”fostul șef SRI, Costin Georgescu”, ” fostul ministru al Apărării, Cornel Dobrițoiu”, ” fostul șef al Marelui Stat Major, generalul Eugen Bădălan” și mai ales ”fostul comandant NATO, generalul Mircea Mîndrescu”.
   Principalele ”borne” ale carierei militare a generalului Mircea Mîndrescu sunt cu adevărat impresionante…

  • de le merg fulgii, căci are la statutul asociaţiei, la punctul 1, „însănătoşirea neamului românesc în toate domeniile“, inclusiv religios, că cică şi acolo e o bubă mare (a noastră sau a lui);
   Şi mai vrea şi primirea străinilor „în România“, la punctul 2 din statut: „conştientizarea cetăţenilor români, apartenenţi ai neamului românesc, că este necesar să accepte convieţuirea paşnică şi constructivă a indivizilor şi colectivităţilor aparţinând altor neamuri“.
   Are indicăţii de dat „în toate domeniile“, la greu, nu doar pe servicii. Păi nu? „Valoarea mea, valoarea mea, auuu, neamu’ meu!“.

   • Am verificat la Registrul ONG şi aşa e. La punctul 2, după ce statuează că „Neamul Românesc“ sunt toţi cetăţenii români, scopul asociaţiei lui Vasilică Militaru e ca cetăţenii români să „accepte“ să convieţuiască cu indivizi şi colectivităţi aparţinând altor neamuri“
    (din cei 3 membri fondatori – preşedinte Militaru Vasilică; secretar Militaru Luminiţa; membru Pipirigeanu I. C. – au rămas activi doar cei doi Militaru).
    Iniţial scoseseră la Bacău (de unde-i Militaru), în 1995, „Asociaţia pentru Tineret Neamul Românesc“ cu scopul declarat „să reunească tinerii cetăţeni români şi străini, fără deosebire de rasă, sex sau religie…“. De ce şi-ar propune cineva sa activeze ca să-i aducă pe străinii de altă rasă, culoare şi religie să se unească cu tinerii români?

 2. Nu rusii vor venit peste noi, ci mafiotii anglo-americani s-au instapanit deja peste toata Europa. Finlanda vrea sa intre in NATO? Elvetia a renuntat la statutul de neutralitate si trimite arme ucrainienilor? Germania, cea mai buna prietena a rusilor pana acum, isi cumpara avioane americane moderne, capabile sa transporte ogive nucleare ? Italia aloca fonduri seroase pentru inarmarea ucrainienilor ? Toate aceste anomalii la inspiratia cui? Nu vede nimeni ca America, nu Ucraina, este in razboi cu Rusia si ca ar vrea sa antreneze toate economiile europene in efortul de razboi ?

  • Intrarea Finlandei si Suediei in NATO inchide subiectul Rusia. Prin sovietul suprem se va muri de foame, dar si de plictiseala.

   • CIT DE PROST ESTI BOULE .

 3. Iese logoreea din fraier. Unde e declaraţia de război, atoateştiitorule. Parcă era o „operaţiune militară specială“ fără declaraţie de război. Iar situaţia a fost generată de Occident şi de atacurile asupra ruşilor în Ucraina cu începere din anul 2014.
  Bă, vorbeşti doar că să te dai în stambă: „Militaruuu, Neamuuuul Româneeesc“. Toţi sunt defecţi – Occidentul, Rusia şi China – în afară de tine, care le vezi şi le ştii pe toate şi îi lămureşti şi pe ceilalţi. Spasiba Balşoi mujicule.

  • De ce nu pleci tu în Rusia unde Hristos stă la masă cu Putin sau mai bine în China unde câinii merg cu colacii în coadă.

   • Ca să crape osânza în proştii ca tine. Putin nu duce un război religios ci unul de apărare strategică, împotriva colonizării „pas cu pas“ a Zonei slave şi a întregii lumi, iar numai proştii (ca tine) nu se îndoiesc că adevărul e cel impus de puterea globală şi de cea locală, aservită celei globale. Pute pământul de proşti care se închină la minciună. Marş duhoare!

   • Până şi Robert Turcescu a răbufnit: ne încolonăm toţi în haita pro-Zelenski şi Ucraina?
    „Pot să nu cad în genunchi în fața lui Zelenski, eroul planetar?“, a mai zis el, continuând:
    „Unde a dispărut reflexul de a-ți pune întrebări și în legătură cu Ucraina, dar și în legătură cu lumea în general. De unde această încolonare în haită în care oamenii zic… A zis ăla că Zelenski e băiatul bun și rusul e băiatul rău, îl credem, a zis ăla că rușii comit atrocități în Ucraina… o luăm așa. Unde a dispărut acest reflex, de a-ți pune întrebări?“
    Ion Cristoiu i-a răspuns:
    „Acest reflex presupune un anumit creier. Ca să afle răspunsuri, cetățeanul trebuie să depășească telenovela. Toată această propagandă de război este hollywood-iană. Zelenski este frumușel, simpatic, Putin e bătrân și urât. În plus, există foarte multe prejudecăți în legătură cu armata rusă și cu rușii… Există o uriașă manipulare care se bazează pe emoția colectivă de jos nivel intelectual… Manipularea se adresează unei generații spălate pe creier“.

    • Vorbește-i prostovanului despre spălați pe creier și l-ai câștigat.

     A exagerat și ăla că v-a trimis în mama rusia. Mergeți acolo să faceți opoziție politică. Nu fiți spălați pe creier, mă rog, ipotetic, dacă ați fi avut ceva de spălat, mergeți!

    • Robert Turcitu face pe opozantul. Populimea îl aclamă uitând că s-a deconspirat ca agent secret. Zelenski este un criminal care strigă că vrea pace cerând mai multe arme. Chiar atât de proști sunteți încât să-i credeți pe de-al de Putin, Zelenski sau Biden? Românul trebuie să învețe să-și urmărească propriul interes.

     • Du-te dracu de idiot.

     • Rudotel isi face efectul.

     • Şi nu-şi face efectul nici rudotelul, nici rivotrilul, nici xanaxul, nici valeriana. Nici cocteilul lor în supradoză nu-i mai ajută. Băieţii sunt spre finiş! Călătorie sprâncenată!

   • Papa Francisc propusese ca, în Vinerea Mare catolică, o ucraineancă și o rusoaică – infirmiere ce lucrează la același spital din Roma – să poarte împreună Crucea în cadrul unei procesiuni la Roma conduse de el.
    Ucraina lui Zelensky l-a trimis la plimbare pe papă, spunându-i că ideea lui este „inoportună și ambiguă și nu ține seama de contextul agresiunii militare ruse“.
    Pe oamenii lui Zelenski i-a enervat şi „ofensat“ şi rugăciunea propusă de Vatican a fi rostită de cele două femei: „Ne dorim înapoi vieţile aşa cum erau înainte. Pentru ce toate acestea? Ce rău am făcut? De ce ne-ai părăsit? De ce ai părăsit popoarele noastre?“

    (stire Associated Press de ieri: https://apnews.com/article/russia-ukraine-pope-francis-kyiv-europe-rome-62f89aadff715ab78d9f7dea81c9d23d)

 4. Eeh, asa zic si americanii, de dimineata pana seara: fara arme nucleare. Cu exceptia lor. Si tot ca sa acopere situatia dezastruoasa din SUA (numai ca in RO din acele vremuri nu era chiar asa rau). In rest, Iran, Coreea de Nord, Rusia, etc. nu au voie. Doar ei. Si arme biologice, chimice, la fel: avea Irak-ul. Acum ne arata rusii ca americanii au sute de laboratoare in Ucraina si toata lumea. Inainte de a incepe razboiul din Ucraina, la o conferinta de la Munchen, Kamala Harris a spus ca Ucraina va intra in NATO de urgenta iar Zelensky a spus ca el va achizitiona arme nucleare si va folosi bomba atomica fara aprobarea ONU. OSCE a publicat niste rapoarte, iar pe 14 februarie s-au intetit bombardamentele Ucrainei asupra Donetsk si Lugansk, observatorii OSCE au observat 1.400 de explozii pe zi în după-amiaza zilei de 17 februarie. Zelensky a declarat război Rusiei, ordonând trupelor banderiste încorporate în armata sa să atace cetățenii ruși în Donbass in 17 februarie. Biden a declarat si el acum 1 an ca daca va fi in razboi cu Rusia va folosi arma nucleara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998