CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Noul câmp tactic din Justiție

3 comentarii / 4405 vizualizări / 13 mai 2016

A ieșit un scandal uriaș. Și pe bună dreptate. Atunci când unul dintre capii operativi ai Serviciului Român de Informații a declarat, cu subiect și predicat, că, pentru instituția pe care o conduce alături de Florian Coldea, Justiția reprezintă un câmp tactic. Cu alte cuvinte, sereistii, acoperiți sau descoperiți, se mișcă, ca la ei acasă, printre judecători și procurori, și influențează, în mod decisiv, actele de justiție. În această accepțiune, Justiția face parte din stână. Stâna pe care SRI trebuie să o păzească. Tot acest tămbălău, amplificat de reacțiile dure ale opiniei publice, s-a transformat în ceva cu totul neașteptat. Iată, sub ochii noștri, se creează noul câmp tactic din Justiție. Noul serviciu secret al Ministerului Justiției.
Înainte se numea SIPA. Se ocupa cu controlul informativ al tuturor subordonaților Ministerului Justiției, scopul declarat fiind acela de a preveni și de a depista, din timp, actele și faptele de corupție din sistem, iar scopul nedeclarat era de a obține o influență asupra principalilor jucători din Justiție, utilizând, la nevoie, compromiterea și șantajul. Și nu a fost deloc întâmplător că, în vremurile de glorie ale funcționării SIPA, scandalurile din Justiție s-au ținut lanț, iar grupurile de interese ilegitime, mirosind a criminalitate organizată, în loc să fie demantelate, s-au cimentat.
Oficial, SIPA a fost desființată. Tot oficial, arhiva SIPA, cuprinzând extrem de multe date compromițătoare despre aproape toți elefanți din sistem, se află în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor. De unde nu ar trebui să iasă. Este, însă o “cutie a Pandorei”. În realitate, s-au făcut copii după o serie întreagă de documente, care au circulat și circulă în continuare. Tot în scop de compromitere, șantaj și corupere. Iar acum pasărea Phoenix renaște din propria-i cenușă.
Unul dintre obiectivele doamnei Raluca Prună, ministrul Justiției din Guvernul Cioloș, adusă acolo pe aripile europarlamentarului Monica Macovei, este reînființarea unui serviciu secret al Ministerului Justiției. O nouă SIPA. Dar de ce? Pentru a fi scos Serviciul Român de Informații dintr-o zonă în care, constituțional, nu avea ce să caute. Dimpotrivă. Constituția României interzice, cu desăvârșire, intervenția SRI în orice domeniu legat de Justiție. Iar acum, după declarațiile iresponsabile ale generalului Dragomir, SRI trebuie să părăsească, rapid, câmpul tactic. În baza principiului vaselor comunicante, golul trebuie, însă, umplut. Tot de un serviciu secret. În același scop. De a menține Justiția în “campul tactic”. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. […] urmare se intampla acum ca, asa – mai cu fereala – apar speculatii, dezvaluiri si presupuneri despre reaparitia unui serviciu de informatii la justitie. Mai pitit pe la ANP, cu ceva origini in […]

  2. […] urmare se intampla acum ca, asa – mai cu fereala – apar speculatii, dezvaluiri si presupuneri despre reaparitia unui serviciu de informatii la justitie. Mai pitit pe la ANP, cu ceva origini in […]

  3. vai de capul justitiabilului, controlat de securistii judecatori condusi de interesele mafiei dincare fac parte impreuna cu avocati , executori judecatoresti, DIICOT , CSM, PRESEDINTI , si ce mai vrei sa pui . am participat in Brasov la o licitatie in care ALPHA BANK {creditor} a scos la vinzare apartamente ” IN STARE BUNA ” . acestea insa erau deja demolate la momentul intocmirii publicatiei de vinz , asa cum reiese din rap de expertiza comandate de debitor, in baza carora banca a acordat noi imprumuturidebitorului. am denuntat la procuratura de care apartine ALPHA BANK situatia falsurilor in inascrisuri . procurorul a transmis DIICOT concluzia scrisa {pe care o detin } cum ca „EXISTA ELEMENTELE CONSTITUTIVE ALE INFRACTIUNII DE FALS INFORMATIC ” . dar DIICOT n-a dorit sa preia cercetarea ,asa ca a trimis-o indarat la procuror . asa au plimbat-o timp de un an si trei luni .in final au cazut de acord sa o paseze unei militience de la sector 1 ,care nu avea atributii in sensul asta . totusi , a stabilit ca fapta nu exista . situatia-i mult mai complicate decit am descris-o intrucit implica multime deprocese deschise de mine impotriva bancii , plingeri la CSM , presedintele ro. , toate cu nraspuns negativ . mafia justitio-securista , WORKS !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998