CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Nr.2 în stat, Nicolae Ciucă, bea vin de 16.900 lei sticla. Cine a plătit?

0 comentarii / 5448 vizualizări / 25 februarie 2024

Cotidianul Gîndul aruncă o bombă în această seară, prezentînd imagini de paparazzi cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, la masă într-un restaurant de superlux cu doi afaceriști cunoscuți, ziarul susținînd că motivul era o negociere politică. Problemele pentru liderul PNL ar putea veni, însă, nu de la negociere, ci de la uriașa notă de plată.

”Fără să-i anunțe pe ceilalți lideri de partid, Nicolae Ciucă s-a întâlnit duminică seara, la etajul 25 al clădirii Ana Tower, cu aranjorul Remus Borza și milionarul Dan Ostahie, pentru a negocia candidatura celui din urmă la Primăria Capitalei. Remus Borza și Dan Ostahie au ajuns înaintea liderului PNL, la Ana Tower, în nordul Capitalei, în jurul orei 19.45. Nicolae Ciucă și-a făcut apariția 30 de minute mai târziu și a urcat la etajul 25, singur, în clădirea care a rămas păzită strașnic la intrare de SPP-iștii din dotarea șefului Senatului. Borza si Ostahie s-au văzut mai întâi între patru ochi, probabil pentru a pune la punct ce aveau să îi prezinte șefului PNL. Orice discuții sau negocieri s-au purtat în restaurantul de la etajul 25 al clădirii Ana Tower, rămân în afara conducerii partidului, întrucât ceilalți membri liberali nu au participat. Surse politice afirmă că o ședință care fusese programată duminică a fost anulată, iar, pe seară, are loc această întâlnire secretă.
Discuțiile au fost însoțite și de un vin italian (corect, francez n.n.), de clasă. Cei trei aveau pe masă două sticle de vin Petrus, la 16.900 lei fiecare sticlă” susține ziarul.

foto: Gîndul

Dacă tema discuției era sau nu împingerea lui Ostahie la primărie nu știm cu precizie și nu putem comenta. Dar o chestiune merită lămurită.
Vin de 33.800 lei e foarte mult. Mult mai scump decît celebrul vin Opus One pe care Liviu Dragnea i-l ducea în dar lui Florian Coldea, pe vremuri, și care e ”doar” vreo 2.000 lei sticla.
Dacă plata s-a făcut în trei, înseamnă că generalul în rezervă a plătit cca.11.300 lei partea lui, nemaipunînd la socoteală și mîncarea. Adică în jur de 2.260 de euro.
Acum cîteva zile, Nicolae Ciucă a precizat, în emisiunea Ancăi Alexandrescu, faptul că pensia sa este de 19.000 de lei. Ceea ce înseamnă că Ciucă a spart 60% din pensia sa consistentă pe cîteva înghițituri de vin. Gusturi rafinate, am spune.

Dacă, însă, nu Ciucă a plătit nota, lucrurile se complică.
Pentru că legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, aplicabilă și președintelui Senatului, impune obligativitatea trecerii în declarația de avere a

”Cadourilor, serviciilor sau avantajelor primite gratuit sau subvenționate față de valoarea de piață din partea unor persoane, organizații, societăți comerciale, regii autonome, companii/societăți naționale sau instituții publice românești sau străine, inclusiv burse, credite, garanții, decontări de cheltuieli, altele decât cele ale angajatorului, a căror valoare individuală depășește 500 de euro”.

Cum 2.260 de euro înseamnă de peste 4 ori limita stabilită de lege, rezultă că Ciucă va trebui să-și treacă respectiva consumație în declarația de avere.
Și, eventual, să livreze și oarece explicații publice pentru faptul că un afacerist îl regalează cu asemenea tratament pentru că, vorba englezului, nimeni nu îți dă un prînz gratuit. (B.T.I.)

UPDATE ORA 21.30

Nicolae Ciucă și sfătuitorul lui, Remus Borza, au părăsit restaurantul împreună, iar milionarul Dan Ostahie a rămas în urma lor ca să achite nota! Nicolae Ciucă și Borza au plecat cu mașina șefului Senatului, sub escorta SPP, mai scrie Gîndul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998