CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nu doar maidanezii fac probleme: In Romania, nebunii umbla linistiti pe strazi

0 comentarii / 1956 vizualizări / 9 septembrie 2013

România se confruntă cu probleme sociale majore nu doar legate de chestiunea maidanezilor: conform dezvăluirilor unui parlamentar al opoziției, la nivel național nu există nici măcar o evidență a românilor cu grave tulburări psihice, necum resurse pentru tratarea acestora, rezultatul fiind că nebunii umblă nestingheriți în societate.

Într-o declarație politică parlamentară, deputatul PDL Camelia Bogdănici cere modificarea urgentă a legislației în domeniul psihiatriei, pornind inclusiv de la recentul caz al bolnavului mintal care a vrut să detoneze o bombă la o universitate din Iași.

”Acest tip de pacienţi pot face gesturi cu repercusiuni extrem de grave în societate, reprezentând un adevărat pericol social, câtă vreme ei umblă nestingheriţi printre noi. Realitatea ne relevă tot mai multe cazuri în care bolnavi cu probleme psihice grave intră în conflict cu normele de convieţuire socială, punând în pericol integritatea noastră, a tuturor. Problema fundamentală a sistemului de sănătate mintală din România constă în incapacitatea serviciilor medicale de psihiatrie de a monitoriza într-un mod unitar aceşti bolnavi. Traseul bolnavului cu afecţiuni psihiatrice îi permite acestuia ca după momentul diagnosticării să revină în societate, fără a mai fi monitorizat atent asupra modului cum acesta îşi respectă schema de tratament. Abia în momentul în care se instalează un nou episod al bolii, de cele mai multe ori, acesta ajunge din nou la medicul de specialitate (…) Undeva, pe drum, între diagnosticare şi o nouă revenire, bolnavul psihic se pierde, pentru că nimeni nu mai urmăreşte dacă pacientul urmează tratamentul sau nu” susține deputatul PDL.

Bogdănici mai spune că ”Actualmente, nu există nici măcar o evidenţă clară care să releve numărul exact al persoanelor cu afecţiuni psihiatrice”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998