CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nu e bine, domnule Igas! Nu e deloc bine, doamnelor! Si domnilor!

0 comentarii / 1580 vizualizări / 9 octombrie 2012

Ultima dezvaluire este cutremuratoare. Si ar trebui urgent sa fie adusa la cunostinta partenerilor UE. Pentru ca sa vada si ei cine sunt reprezentantii regimului Basescu. Si despre ce fel de justitie vorbesc ei. Eu unul nu ma mir absolut deloc ca Traian Igas, fostul ministru de Interne in Guvernul Boc, a fost prins cu cioara vopsita. Si inca rau de tot. Ce face DNA? Tace si acum? Aplica din nou politica strutului?
Fostul ministru de Interne, Traian Igas, adica omul pus sa vegheze la respectarea legii sub Guvernul Boc, cel mai slab guvern al Romaniei din trecut, prezent si din viitor, a fost prins la furat. Fostul contrabandist de tigari de la granita de vest, care si-a luat cu mare intarziere Bacalaureatul si si-a facut facultatea la fara frecventa, a fost promovat, probabil tocmai din aceste motive, ministru de Interne. Pozitie extrem de puternica, din care, dincolo de vraistea pe care a facut-o in Politie si Jandarmerie, ca sa nu mai vorbim de administratia publica locala, si-a continuat nestingherit, sub umbrela functiei, vechile practici. Si ce dezvaluie presa? Pe scurt, ca acest functionar public, unic actionar al unei firme, si-a ctitorit, intre multe altele, si un hotel. Nedeclarandu-l. Asa cum prevede legea. Si nedeclarand cheltuielile. L-a ctitorit, vezi Doamne, in regie proprie. Dar din ce bani? Din leafa de ministru? Imposibil! Daca nu justifica provenienta banilor, cu acte in regula, rezulta ca ditamai hotelul este rezultatul unor acte de coruptie.
Domnul Igas ar fi intr-o mare incurcatura daca sefii marilor parchete ar fi cu adevarat independenti. Daca nu s-ar afla acolo oamenii lui Traian Basescu. Cat timp nu se schimba nimic in marile parchete, Traian Igas e la adapost. Si cine stie cate lucruri si-a mai tras el in vizuina. Nu este singurul in aceasta situatie.
In fiecare zi, sunt descoperite noi si noi fraude. Insumate, ele se ridica la miliarde de euro. Intr-o perioada in care romanii crapa de foame. Si de frig. Si de lipsa de medicamente. Tot la inceputul saptamanii, a explodat si cazul Corina Vintan. Fost purtator de cuvant al ministrului de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Cel care a devenit faimos pentru cheltuielile, pe cat de abuzive, pe atat de nesabuite, facute in interes strict personal in scurta perioada in care a fost prim ministru. Corina Vintan a luat de la o societate falimentara, Oltchim, 500 de mii de euro. Pe care i-a facut praf. Vezi Doamne, a fost consultant media. Aceeasi doamna a binecuvantat cu alte sute de mii de euro, retinand si ea la sursa cat a putut, sute de ziaristi si oameni politici, corupandu-i practic in favoarea Rosia Montana. Si, pentru a-si asigura protectia, i-a facut si campanie gratis Elenei Basescu la europarlamentare.
Sunt doua exemple din multele descoperite si si mai multele care urmeaza sa fie descoperite. Iata de ce regimul Basescu se tine cu dintii de marile parchete. Iata de ce marile parchete stau strans legate in lesa lui Basescu, sub falsul pretext ca, altfel, Justitia nu ar mai fi libera. Eu unul as face un abecedar al coruptiei institutionalizate din Romania, pastorita de Basescu si, in mai multe limbi de circulatie, l-as pune la dispozitia birocratilor UE, care inca mai cred, daca mai cred, ca au avut dreptate aparandu-l pe demis. Nu e nimic mai inspaimantator, pentru acesti oameni, decat spectrul unei justitii cu adevarat libere. Si a unor parchete neatarnate. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998