CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nu slabim destul cu criza? USR vrea fitness gratis pentru popor

1 comentariu / 1665 vizualizări / 11 mai 2022

USR a depus ieri la Senat o propunere legislativă menită ”să încurajeze un stil de viață activ și sănătos”, prin care abonamentele la sălile de fitness, bazinele de înot și la alte facilități sportive să fie deductibile din impozitele cetățenilor, în limita a 400 de euro anual, prin modificarea Codului Fiscal. Legea e inițiată de fostul ministru USR, Claudiu Năsui și susținută de cca.20 de parlamentari useriști, între care Iulian Bulai, Dan Barna sau Anca Dragu.

Devine, astfel, deductibilă, conform noii legi, ”contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană”.

De asemenea, ar urma să devină neimpozabilă, în înțelesul impozitului pe venit ”contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajator pentru angajații proprii, astfel încât la nivelul anului să nu se depășească echivalentul în lei al sumei de 400 euro, pentru fiecare persoană”, se mai prevede în proiect. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. l am vazut pe Drula, cand dadea cu barosu’ la metrou. Am fost invidios, am simtit, prin televizor, ca i intr o forma sportiva de zile mari. Acum avem si explicatia, cum putem sa intram in forma..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998