CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nu sunt bani pentru profesori! PSD aplaudă achizițiile masive ale guvernului în domeniul militar

13 comentarii / 3047 vizualizări / 25 mai 2023

„Afirmaţia că România nu are bani pentru educaţie ori sănătate pentru că-i dă pe arme este, în acelaşi timp, falsă şi nocivă. Parlamentul României este garant pentru modernizarea armatei” afirmă deputatul PSD Viorel Salan într-o declarație în parlament, în care înșiră cîteva dintre achizițiile de armament ale guvernului Ciucă, din ultima perioadă.

” – Pentru Forţele Terestre au fost aprobate, săptămână trecută, iniţierea procedurilor de achiziţie pentru 54 de tancuri Abrams, modernizate, din stocul Armatei SUA, împreună cu muniţia şi simulatoarele de instruire.

– La acestea se adaugă contractul privind încă 150 de blindate Piranha 5, care suplimentează primele 227 de transportoare.

– Şi nu putem omite achiziţionarea a 298 de blindate de luptă complete MLI, pentru dotarea structurilor de infanterie mecanizată din cadrul Forţelor Terestre.

– O altă achiziţie importantă sunt cele care vizează sistemele de lansatoare multiple de rachete sol-sol cu bătaie mare HIMARS, obţinute direct, prin Guvernul SUA.

– Și nu trebuie omise cele şapte sisteme de apărare antiaeriană cu rachete sol-aer Patriot, achiziţionate tot de la Guvernul Statelor Unite ale Americii, dintre care patru sunt deja recepţionate.

– Forţele Navale Române sunt şi ele incluse în acest proces de transformare şi modernizare. Astfel, tot săptămâna trecută, Parlamentul României a aprobat iniţierea – prin Direcţia generală pentru armamente – procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie aferente următoarelor programe de înzestrare: „Vânătorul de mine”, „Submarin împotriva ameninţărilor de suprafaţă şi subacvatice” şi „Modernizare nave purtătoare de rachete”.

– Săptămână trecută, în cadrul unei ceremonii speciale, ultimele avioane MIG LanceR ale armatei au fost scoase din uz. Locul lor va fi luat de avioane de luptă F-16. Primele 16 avioane de luptă de acest tip au intrat deja în dotarea Aviaţiei Militare. Urmează să mai fie integrate alte 32 de aparate similare achiziţionate din Norvegia. Şi schimbarea nu se va opri la acest nivel de tehnologie. Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a decis intenţia de a achiziţiona şi avionul de luptă F35, care este invizibil pe radar şi poate atinge o viteză de zbor de 2.000 de kilometri pe oră” mai spune deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. La ce să te aştepţi de la nişte guvernanţi aserviţi afară ?

 2. Treceti Educatia la Armata.
  Sa cumparam educatie americana in loc de fiare vechi americane imputite.

 3. Ce-i lipsește chelului…
  De când Iliescu se gudura pe lângă Bush senior și până azi, în PSD nu s-a schimbat nimic. Sunt toți gata de orice josnicie ca să-și șteargă din dosar originile securisto-ceaușiste. S-au făcut evlavioși, monarhiști, euroatlantici, militariști și americanopupîncuriști. Polonezii și ungurii își vând scump loialitatea, rumânii o dau pentru un șut în fund.

  • Te-am incondeiat.

 4. Chiar daca nu postezi comentariul acesta este adevarul si il vor afla chiar si IDIOTII.

  Banii pentru profesori, etc, au fost trimisi in Satania lui Poponel Zelensky prin sifonarea bugetului cu motivarea ca Romania cumpara arme de la satanistii americani.
  Nu vom primi arme, avioane, etc pentru ca banii s-au consumat pentru a produce ADRENOCROM in Ucraina, si SUA Company va intra in faliment in iunie.
  Cei care se fac vinovati de GENOCID, INALTA TRADARE si JAF din avutia nationala vor fi judecati, spanzurati si li se vor confisca averile pentru ca Romania sa mai recupereze cat de cat din cat s-a jefuit in acesti aproape 3 ani si jumatate.
  Restul nerecuperat il reprezinta PROSTIA romanilor care si ea costa.

  • Si tot tu singur „reprezinta PROSTIA romanilor”, fiind un schizofrenic de kkt.

 5. Peste ,, juma” din ,,profesori” sunt necalificați adică nu au nici titularizare (corigenți).

  • Si mai mult de jumătate din doctori sunt criminali, si jumătate din magistrati sunt aserviti si incompetenti, si funcționarii publici sunt leneși si indolenți, si elevii sunt analfabeti functionali iar părinții lor sunt niste terchea-berchea aroganți, si cei din Parlament, gen cel cu înarmarea de mai-sus, sunt idioți carora nu le pasă de nimeni decat de afacerile lor si de ordinele partidului, ș.a.m.d.

 6. deputatul PSD Viorel Salan
  e un pulifrici CU HAINA MILITARA.

 7. Citind inventarul acesta militar ai czice ca este vorba despre o țară mare care se află intr-un război indelung. De fapt, acest guvern se află in război cu propriul popor de care a uitat, pe care il somează sa plătească taxe si impozite, căruia ii face sănătatea praf, educația i-o anulează, ca să fie implicată militar in conflictul unor psihopați. Arsenalul acesta militar va fi cumpărat de noi, pe banii noștri, insă va fi folosit in Ucraina, de către NATO & SUA. Noi nu avem capacitate nici măcar să garăm undeva tancurile si avioanele alea. După ce am distrus armata română ani de zile, am dezarmat-o, am ”civilit-o”, acum, pe zeci de milarde de euro, ne reinarmăm cu o fervoare ieșită din comun. Guvernanții au innebunit, nu se mai opresc din alocarea banilor Țării șubrede catre niste idioți din afară care au pus bocancul pe grumazul României. Si tot ei au cinismul sa ne spună ca este spre binele nostru, dar binele e pentru ei, nu pentru noi. Cred ca ar trebui sa dăm de pămant cu acest guvern, cu PNL, cu PSD, sa ii trimitem naiba in exil la Zelenski, sa se gudure pe-acolo cat vor, si dacă tot le place războiul atăt de mult, sa se duca ei sa lupte si sa ne lase naibii in pace, sa ne conducem țara. Pentru trădare se plătește.

 8. Huuooo,……,,haur ” .

  • Ţi-ai mâncat din cur, praleo? Şi voiai să sugi de la AUR, da’ nu putuşi, ci puţişi.

 9. Colonia militarizata de sclaveti rrrumanistanezi aka Securistan. Acum cu tancuri, manele, toaleta in curte, nosocomiale si submarine.

  Cazarma-colonie a paduchilor strategici inarmata sa faca razboi pentru altii, pentru interesele altora. Vor sa ne transforme in carne de tun, exact ca Georgia si Ucraina.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998