CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Nu uita si nu iarta”: Razbunarea lui Kovesi pentru umilinta bulgareasca

15 comentarii / 6348 vizualizări / 5 martie 2021

O știre cu potențial: Procurorul-şef european Laura Kovesi a respins ca nepotrivite şapte din cele zece propuneri ale Bulgariei pentru posturile de procurori europeni delegaţi, deoarece candidaţii nu ar avea calificarea şi experienţa necesare. Când vorbește despre lipsa experienței cineva făcut procuror general cu vreo 4-5 dosare la activ înseamnă mult, ce-i drept. Ori poate adevăratul motiv e altul, cum ar fi răzbunarea lui Kovesi pentru o imensă umilință suportată de la bulgari acum ceva timp?

Propunerile au fost înaintate de Bulgaria Parchetului European (EPPO) pe 18 februarie, după ce candidații au fost selectați de colegiul procurorilor Consiliului Judiciar Suprem, echivalentul CSM-ul românesc.

Ce motiv ar avea Laura Kovesi să se răzbune pe oamenii bulgarilor?
Simplu de explicat. Trebuie doar să ne amintim faptele.

În 2017, Bulgaria, presată de UE, a decis să își înființeze o structura proprie de tip DNA, luînd ca model chiar instituția condusă de Laura Kovesi. În noiembrie 2016, judecătorul bulgar Kalin Kalpakchiev vizitase România și făcuse schimb de experiență cu magistrații români; ulterior, în ianuarie 2017, Kalpakchiev îi adresează Laurei Kovesi invitația de a veni în Bulgaria și de a împărtăși direct din presupusa ei experiență în materie de anticorupție, altfel spus, de a-i ”antrena” pe procurorii bulgari.

E momentul cînd vine lovitura cumplită: pe 12 ianuarie, CSM-ul bulgăresc respinge atît ideea invitării lui Kovesi, cît și pe cea a ”antrenamentului” procurorilor bulgari cu ea.

Mai grav încă, Procurorul General al Bulgariei, Sotir Tsatsarov, o voce autoritară pe atunci în CSM-ul bulgar, o atacă direct pe Kovesi în declarații publice în punctul cel mai sensibil, afirmînd că el nu o percepe ca pe o autentică imagine a anticorupției.
Auci!

Cîteva zile după respingerea vizitei Laurei Kovesi, pe 30 ianuarie, președintele CSM-ului bulgar afirmă public că ”Modelul românesc al anticorupției nu este suficient de convingător și mai e de lucrat la el pînă să devină un exemplu pentru alte țări”.

Umilință după umilință.
Au venit și altele: cînd Kovesi a ajuns, totuși, în Bulgaria, în martie 2017, la invitația președintelui Curții Supreme de Justiție, Lozan Panov, nici șefii CSM, nici reprezentanții guvernului nu au primit-o, premierul Boiko Borisov fiind, el însuși, un politician nu foarte încîntat de ideea unui DNA bulgăresc. În iulie, Kovesi era terfelită din greu în presa bulgară, Kanal 3 găzduind un interviu cu procurorul Doru Țuluș care o desființa, practic, pe fosta sa șefă.
Mai apoi, pe 20 februarie 2019, Bulgaria a votat în Consiliul UE împotriva numirii lui Kovesi la șefia Parchetului European.

O poveste cu puțină dragoste și multă ură, per ansamblu.

La vremea loviturii administrate din scurt șefei DNA, Tsatsarov era Procuror General, iar Ivan Gheșev adjunctul său.
După încheierea mandatului său, Tsatsarov a preluat șefia DNA bulgăresc, pe care o deține în prezent, și l-a propulsat pe adjunctul său drept actual Procuror General al Bulgariei.
Ambii sunt membri ai actualului CSM bulgăresc, Gheșev fiind șeful secției procurori.

În mod cert, ambii sunt autorii listei de propuneri înaintate Procurorului European șef și respinse de Kovesi.
Bulgarii, pare-se, nu au fost suficient de atenți la avertismentele repetate ale Elenei Udrea: ”Doamna Kovesi nu uită și nu iartă!”. Și, cum se vede, Kovesi are acum ac de cojocul Bulgariei. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. Vaca Nebuna Gaura Kurvuta Kobeshita, poate sa nu uite si sa nu ierte.
  Doar ca sint alte tari in care Vaca Nebuna nu si-a facut de cap. Si acele tari daca vor avea de suferit de pe urma actiunilor ei demente, nu se va intimpla ca in Romania unde abuzurile si infractiunile la care s-a dedat au fost aplaudate.
  Oricit isi tine palma besleaga imputita soros sub curu ei nespalat, exista destui in Europa care o pot strivi ca pe un vierme daca sint calcati pe batatura

  • Hai bre du-te d-acilea ca nu mai putem de ras. Tu crezi ca la UE merge ca la Bucuresti, cu securime, politime si jandarmerime care sa controleze procurarimea? Esti prost, bah tataia!

   • Hahahahaha, ce prostovan e securistul Franklin!!!

    La UE a ajuns o țoapă coruptă și nepregătită șefă peste un departament de scaune goale. Și-a găsit securizda pe cine să se răzbune, crastavetetătă. Hahahahahaha :))))))))))))))))))

    • Mai bine ati strange ceva bani de maliga si mamalai pentru trupa voastra completa din care nu vor lipsi Dragnila, Tataie Tariceanu si eminenta cenusie bulgareasca Valco Dariusov, ca muuuuuuulti ani de aici incolo or sa ne lipsesca si voraba ta, prostovane, deficitul ar fi de 10%, LUPA CHIFTELE DE ARUNCAT PE GEAM LA MITITICA

     • Marș prostovane cu trupele tale de securiști proști și găunoși.
      Am spus că economia se duce pe bâtă, s-a dus; am spus că SRI vrea să guverneze în criză, e la guvernare; am spus că PDL și USRI sug pula în campanie pentru reformele de după alegeri; am spus că banii pleacă din economia reală pentru raptul Securității.
      Austeritatrea e aici, bugetul care va fi rectificat de 10 ori anul ăsta mai așteaptă un pic, e abia martie, pârnaia pentru cei care s-au împotrivit SRI-ului cu jumătate de cuc este bine venită. :))))))))))))))))))))))))

     • Ba Franklingecoaie, nu te mai balbai,
      daca acu te caci pe tine de emotie, ce-o sa faci cind o sa-ti vezi oligofrenu si pe duamna Cacarmen pe plantatiile de la Jilava si Tirgsor? Hai ca duamna Cacarmen se mai descurca la tarlalele de castraveti si morcovi . da’ Mutu? O sa pescuiasca sobolani in Veceu?
      Ai vazut ce-a patit Udrica. Si-aia s-a crezut mare si tare. Vaca Nebuna Gaura Kurvuta Kobeshita o pateste mai rau ca Elenuca.
      LA TOTI VA VINE RINDU, PADUCHIOSULE.

     • @Malagamba
      Ca și în cazul lui Petrov, va spune că merită ce i se întâmplă, dar atunci va linge alt cur plin de căcat securist.

   • Ba gagauta, tu rizi din orice. Pen’ca toata lumea a ris de tine cind te-ai nascut. Numa ma-ta plingea cind a vazut ce pocitanie a adus pe lume. Cind iti arat degetu mic, o sa crapi de ris. Daca-ti arat mataringa, nu mai razi. O sa te-ngrozesti la cit ai de supt.

 2. Comportament de toapa. Pana la urma tot va trebui sa admita reprezentantii bulgari, daca nu astia, altii.

 3. Retarda analfabeta dar doctor, propulsata infruntea procurorilor UE tocmai prin imensitatea incompetentei si relei vointe dovedite, face ceea ce se asteapta de la ea sa faca: executa.
  Ca incalzire usoara, trozneste citiva bulgari cu coloana vertebrala erecta care n-au pus botul la ridicarea din cacat a monumentului de idiotenie cretina Kovesy.
  Ce va urma ? Nimic, procuratura UE este un avorton de care nimeni nu mai are nevoie intr-o bulibaseala in care coruptia si hotia au devenit legi fundamnetale.

 4. Bulgarii au, siei, memorie excelenta !!!
  Si nu iarta niciodata !!!

 5. Kovesi a fost dată afară cu șuturi în dos ptr incompetență dar acu zice de procurorii bulgari că nu corespund. Low life cum ar zice englezii

 6. Hai sa-i prindem pe bulgari, era un banc in Iepoca de Aur, cand bucurestenii se uitau la tv bulgar.
  Vremurile s-au schimbat, dar dependenta noastra de bulgari a crescut, in loc sa scada.
  Un milion de romani pe an( in vremuri normale) isi lasau benii de convediu la ei.
  Altii, mai putini, traversau Bulgaria ca sa ajunga in Grecia si Turcia. Si astia lasa bani.
  Deci in relatia cu bulgarii, interesul e al nostru.
  Iar despre valoarea procurorilor bulgari, nu NOI, suntem cei mai potriviti sa o apreciem.

 7. Pana una alta Cadrilaterul este al lor fiindca tradatorii de tara trimisi sa apere interesele Romaniei in 1940 i-a apucat lesinul.Asa ca ciocul mic Euro-muistilor.C-asa e la romani de sute de ani:vorba multa ,saracia omului.Ne lamentam precum tatele proaste.Toate hienele astea alogene sunt produsul mancatorilor de mamaliga cu tarate in loc de minte.

 8. „procuroru european” e creatia unui sholdovean tembel,dl. titi
  si a vere jurova,o bulgaroaica facuta ca iaurtul danone,
  cu drojdie din cur si pasarica.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998