CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Nu va mai fi coadă. Chiar dacă vine și SIE la DNA

1 comentariu / 2146 vizualizări / 23 iunie 2016

Se aude că Direcția Națională Anticorupție se mută. În hotelul Triumf. O locație plasată lângă Arcul de Triumf. Acolo unde este locul DNA. O clădire uriașă. Cu mai multe intrări. Pentru a nu mai fi coadă. Și cu o peluză pe măsură. Numai bună pentru cel mai mare platou de filmare de pe teritoriul României. Iar Serviciul de Informații Externe nu va mai sta nici el la coadă.
Decizia care prinde contur este de natură să clarifice multe probleme. O simplă schimbare de locație, și, iată, avem răspunsul dat pentru multe întrebări care frământau, în general, opinia publică și, în mod special, presa. Și totul se rezolvă prin “triumf”.
Hotelul Triumf de lângă Arcul de Triumf este o clădire uriașă. Cu un spațiu verde pe măsură. Cu parcări dintre cele mai generoase. Și cu posibilități de extindere. Dacă ne gândim fie și numai la faptul că undeva, la marginea incintei, se află și sediul UNPR. Singurul sediu care a fost dat unui partid înainte ca acesta să se înființeze. De către Guvernul Boc. Iar întrucât Boc a trecut la PNL, trece și UNPR la PNL. Ceea ce înseamnă că nu va mai avea nevoie de un sediu propriu.
Din primele informații, rezultă că DNA nu va rămâne totuși singura instituție parcată la hotelul Triumf. Ar fi prea mult, chiar dacă luăm în calcul dezvoltarea exponențială a instituției. Și atunci arhitecții noii ordini a statului român au decis. La Triumf, se va muta și Ministerul Justiției. Ministerul Justiției și DNA. Adică fix ce spunea, puțin mai brutal, doamna Livia Stânciu, de curând pensionată din cea mai înaltă funcție a Magistraturii, atunci când garanta că Justiția este un partener DNA. Uitând pesemne că întreaga cazuistică penală, din care DNA are doar o secțiune, reprezintă un procent mic din numărul cauzelor judecătorești cu care se confruntă românii.
Dar ce importantă mai are. Confuzia între Justiție și DNA se face și la case mai mari. Chiar zilele trecute, am avut parte de o traducere greșită, deloc întâmplător, făcută de către translatorul oficial al Ambasadei Germaniei la București și necorectată de Administrația Prezidențială decât prea târziu, după ce presa a luat foc.
Acum, dacă se va schimba locația, iar DNA va primi un sediu pe măsură, se vor rezolva, din start, cel puțin două probleme. Care țin de imaginea instituției. Nu va mai fi coadă în parcare. Pentru că peluza este suficient de mare, iar intrările, că și ieșirile, sunt multiple. Pentru cine cunoaște cât de cât topografia locului. Iar televiziunile vor putea filma, din toate pozițiile, spectacolul cu care ne începem ziua de muncă. Spectacolul chemărilor la audieri. Și al încătușărilor ulterioare.
Și nici domnul Mihai Răzvan Ungureanu nu va mai fi, mult timp, un șef frustrat de serviciu de informații. Serviciul de Informații Externe a început să se încoloneze și să meargă la DNA. Pentru moment, sunt chemați o puzderie de oameni de afaceri aparținători, de parlamentari, de miniștri și de foști miniștri, plasați în job-uri politice interne de către Serviciul Extren de Informații.
Pun mâna în foc că, după ce trece acest tsunami peste SIE, vine și rândul SRI. Din simplul motiv că, după decizia CCR privind interceptările, DNA nu se mai află la mână Serviciului Român de Informații. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. dar crucile alea de la parter si de la etaje ce semnifica: morminte interioare sau camere de tortura ale inchizitiei??

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998