CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O aminare care poate oferi cheia prezidentialelor

0 comentarii / 2241 vizualizări / 25 septembrie 2014

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat azi pentru 30 septembrie dezbaterile pe admisibilitatea recursului declarat de ANI în procesul de incompatibilitate al președintelui PNL, Klaus Iohannis.

Magistrații ar fi trebuit azi să analizeze, într-o ședință care nu este publică, o chestiune de procedură, respectiv raportul asupra admisibilității în principiu a recursului ANI, însă această analiză a fost amânată pentru 30 septembrie.

De ce?

Bună întrebare.

Este cel puțin straniu să dai curs – o practică neuzuală a Justiției – unei cereri din partea unui organism al statului, precum ANI, de accelerare a procesului lui Iohannis, să fixezi intempestiv un termen de judecată, aproape peste noapte, doar pentru a trînti ulterior o amînare fără noimă și fără explicații.

Dacă am fi adepții teoriei conspirației, am putea crede că cineva, acolo sus, vrea să-i dea lui Iohannis o ultimă șansă, dar și un ultim avertisment, de a se retrage de bună voie din cursă, cît încă mai poate.
Caz în care ar putea cîștiga procesul cu ANI și și-ar păstra primăria Sibiului.
În caz contrar, va pierde procesul, președinția și primăria.
În următoarele 3-4 zile, cel mai probabil în week-end, la fel ca ”dragă Stolo”, Iohannis trebuie să decidă dacă riscă sau nu.
Dacă nu riscă, marele favorit al dreptei devine, automat, Teodor Meleșcanu. Și, poate și al unei părți a stîngii, dată fiind originea sa pesedistă.
Și tot automat, devine marele favorit al prezidențialelor.
O manevră greu de întrevăzut pînă de curînd. Dar, tot mai plauzibilă. (B.T.I)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998