CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O arma infailibila

0 comentarii / 1517 vizualizări / 10 iulie 2011

Cetateanul roman, profund nemultumit de reaua guvernare, se uita catre reprezentantii opozitiei si se intreaba de ce acestia nu actioneaza decisiv pentru maturarea PD-L de la putere. In timp ce acestia se intreaba, la randul lor, de ce mamaliga romaneasca nu explodeaza. Cum sa-i elimine pe pedelisti de la putere, atat timp cat, cu sprijinul UDMR, acestia au inca majoritatea in Parlament? La intrebarile de mai sus exista un raspuns. La provocarea de mai sus exista o solutie.
Este adevarat ca, in Romania, s-a creat o prapastie periculoasa intre scorul din Parlament, inca favorabil puterii, si scorul din strada. Daca, in Parlament, UDMR si reprezentantii celorlalte minoritati ii asigura o relativa majoritate partidului de guvernamant, oriunde in afara acestei institutii fundamentale a democratiei romanesti si dupa orice fel de sistem de masurare a optiunilor cetatenilor, PD-L nu mai poate depasi pragul de 20 la suta. In timp ce Presedintele Romaniei, care a fost locomotiva acestui partid, se plaseaza sub 10 la suta. Continuand, insa, sa stea la Cotroceni. La fel cum si PD-L continua sa stea la Palatul Victoria.
In aceste conditii, aparent, Uniunea Social Liberala nu are alta solutie decat sa astepte alegerile. Iar, intre timp, sa-si pregateasca si sa-si anunte proiectul propriu de guvernare. Nu exista vreo nadejde de a precipita lucrurile, nici din directia sindicatelor, care au fost discreditate si s-au autodiscreditat, si nici din partea societatii civile, care si ea s-a automacinat. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998