CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O bomba a Elenei Udrea ar putea limpezi soarta prezidentialelor

2 comentarii / 5160 vizualizări / 7 iunie 2014

O declarație explozivă a Elenei Udrea, făcută joi seara la un post TV, a trecut absolut neobservată în restul media, deși ar putea clarifica aproape în totalitate rezultatul bătăliei pentru prezidențialele din noiembrie, într-un moment cînd apele par mai tulburi ca oricînd.

Mai precis, Elena Udrea lansează la apă posibilitatea absolut halucinantă ca partidul său – sau, mai corect spus, al lui Traian Băsescu – să voteze în turul doi nu candidatul dreptei, ci pe cel al PSD.

O decizie care i-ar putea asigura acestuia victoria în turul doi, în dauna unor nume precum Iohannis, Isărescu, Meleşcanu şamd.

Cu o condiţie: acel candidat al PSD să fie directorul SRI, George Maior.

Astfel, prezentă la o emisiune TV, Udrea a declarat că, în primul tur al prezidențialelor, ar vota cu omul desemnat candidat de către PMP, scăpînd chiar posibilitatea, prin forma exprimării, ca acela să fie ea: ”Eu nu sunt Ponta…măcar cu mine votez!”, aluzie la anunțul recent al premierului potrivit căruia în 2009 a votat candidatul PNL și nu pe cel al PSD.

”Noi am spus că suntem de acord să susținem un candidat unic al dreptei, dacă este un candidat care respectă un set de principii, de valori…Îl susținem pe acel candidat care va intra în turul doi și își va asuma valorile pe care și le-a asumat și le susține PMP” a spus Udrea.

Ea nu a exclus a priori, însă, posibilitatea de a vota un candidat al PSD în turul doi, fiind întrebată explicit dacă ar vota obligatoriu cu dreapta: ”Din punctul meu de vedere și cred că și al partidului, ideea e să nu dăm voturile unui candidat al PSD care să fie omul baronilor PSD, omul care vrea să controleze justiția(…) Dacă vorbim de turul doi unde Mișcarea Populară nu am avea un candidat și în competiție ar fi toți cei de acolo (Iohannis, Meleșcanu, Isărescu, Geoană, prezentați pe ecranul din studioul TV n.n.) și dl.Maior, personal cred că l-aș susține pe dl.Maior(…) L-aș susține pe acela care și-ar asuma linia pe care o are Traian Băsescu” a mai spus deputata.

Afirmația Elenei Udrea este spectaculoasă, pe-o parte pentru că e greu de crezut că ea reprezintă un punct de vedere strict personal – deputata e cunoscută de ani de zile drept portavocea președintelui -, iar pe de alta pentru că lansează pe piață teoria potrivit căreia Mișcarea Populară e mai interesată de un președinte care să îmbrățișeze principiile lui Băsescu, personal, decît ale dreptei, în general.

Motiv pentru care acesta poate fi și de stînga, ba chiar candidat al PSD, marele adversar al popularilor. Și care ar putea cîștiga în turul doi, cum spuneam, tocmai cu sprijinul popularilor, în dauna candidatului dreptei. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Aiurea bomba! Udrea stie ca Maior nu va demisiona de la sefia SRI pentru a candida, pentru ca este mai castigat stand in umbra si controlandu-i pe toti, decat sa iasa in fata si sa aiba soarta lui Basescu, care dupa 10 ani de mandat a ajuns sa fie urat de popor. Parasuta a incercat si ea sa se puna bine cu Maior, ca doar el e stapanul inelelor in Romania.

  2. Klaus Iohannis este asteptat de romani ca fiind Mesia. Iohannis va denunta acordul cu FMI, pentru ca exista si alte entitati financiare, la care el are acces. FMI -ul este cea mai proasta alegere, fiindca nu este conectat la alte resurse, in afara de resursele financiare rezultate din politica lor. Santander Banco este in toata America de Sud si Centrala, inclusiv in Brazilia de cultura portugheza. La fel BBVA. Deutsche Bank are in spate concernele din Germania si zona sa de influienta, zona in care va intra si Romania. Deutsche Bank traieste din investitiile facute in Germania si alte tari. In Spania Deutsche Bank are zeci de mii de filiale. Romania este o tara cu resurse, in special cele din Marea Neagra si nu numai, de care Germania este interesata.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998