CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – O campanie murdara contra partidului lui Ciolos. Purtata de el insusi

2 comentarii / 2415 vizualizări / 19 iulie 2019

De cîteva ceasuri, partidul lui Dacian Cioloș, am numit PLUS, este victima unei campanii murdare de amploare, derulată prin presă. Este rostogolită o minciună ordinară, menită să compromită grav întregul partid și, pe cale de consecință, potențialii candidați prezidențiali, Dan Barna și Dacian Cioloș. Din nefericire, în loc să fie dezmințită imediat, minciuna e întărită chiar de nume sonore ale alianței 2020.

Despre ce e vorba?

Aflăm de la o serie de organe importante de presă care citează, fiecare, propriile surse anonime, că USR și PLUS au bătut palma și au decis să îl susțină candidat la prezidențiale pe Dan Barna, în timp ce Dacian Cioloș va fi candidat de premier.

Și acum, să explicăm de ce e vorba de o calomnie ordinară și de o minciună sfruntată.

Am aflat dintr-un comunicat oficial al PLUS, după Consiliul Național din 13 iulie, modul în care se va desemna candidatul partidului la Președinția României: prin alegeri interne.

”În procesul intern de desemnare a candidatului din partea PLUS pentru demnitatea de Președinte al României, se vor putea înscrie toți membrii PLUS de la data de 1 iulie 2019, urmând ca aceste candidaturi să fie depuse în intervalul 15 iulie 2019, ora 00.00 – 20 iulie 2019, ora 23.59. Aceste candidaturi trebuie să conțină o fotografie, un document de tip curriculum vitae și un text de maximum 3.000 de caractere în cadrul căruia candidatul va trebui să își susțină candidatura.

Mai departe, pașii procedurali vor fi următorii:

În intervalul 21 iulie 2019, ora 00.00 – 22 iulie 2019, ora 0.00, Comisia Națională pentru Integritate și Arbitraj va stabili prin hotărâre îndeplinirea condițiilor de eligibilitate de către membrii care își depun candidatura.
În intervalul 22 iulie 2019, ora 9.00 – 27 iulie 2019, ora 12.00, candidaturile validate de către Comisia Națională de Integritate și Arbitraj vor fi transmise membrilor, fiindu-le pus la dispoziție un mecanism de vot online.
În intervalul 22 iulie 2019, ora 9.00 – 27 iulie 2019, ora 12.00, toți membrii PLUS cu drept de vot vor putea exprima un singur vot, pentru unul dintre candidați.
Candidatul care obține 50%+1 din voturile exprimate va fi considerat câștigător al cursei interne din cadrul PLUS pentru demnitatea de președinte al României. În cazul în care niciunul dintre candidați nu obține 50%+1 din voturile exprimate, va fi organizat un al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi clasați candidați din primul tur de scrutin, iar acesta va avea loc în intervalul 27 iulie 2019, ora 16.00 – 28 iulie 2019, ora 16.00.
Candidatul care obține cele mai multe voturi în cel de-al doilea tur de scrutin va fi considerat câștigător al cursei interne din cadrul PLUS pentru demnitatea de președinte al României.
Consiliul Național va valida rezultatele consultării membrilor PLUS și va desemna propunerea PLUS pentru demnitatea de președinte al României”.

Conform deciziei Consiliului Național al PLUS, candidatul prezidențial nu poate fi stabilit, deci, mai devreme de 27 iulie și cel mai tîrziu pe 28 iulie.

Pe 19 iulie, azi, la 6 zile de la Consiliul Național și cu 8-9 zile înainte de termenul oficial stabilit de Consiliul Național, nu se poate stabili sub nicio formă ce candidat va reprezenta PLUS în alegeri.

Desigur, cu excepția situației în care PLUS își bate joc nu doar de alegători, în general, ci în primul rînd de proprii membri, umiliți cu procedura ”uite votul-nu e votul”, puși să-și facă CV-uri, fotografii etc. Și mai ales de propria sa imagine de partid care respectă litera legii, procedurile și, în special cuvîntul de onoare dat.

Un partid care calcă grosolan în picioare propriul statut și propriile decizii luate la un for de înalt rang.

În mod normal, ar fi trebuit să avem deja o dezmințire categorică și indignată din partea conducerii PLUS vizavi de știrea pe surse care a invadat mass-media.
În loc de asta, avem reacția pe Facebook a lui Andrei Caramitru, vector de imagine al Alianței 2020, care salută încîntat decizia USR-PLUS.

Și, din acest moment, începe să ne zboare gîndul la manevra similară de acum cîteva luni, cînd PLUS-ul lui Dacian Cioloș a anunțat vot intern pentru stabilirea candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare.

S-au aruncat în bătălie 153 de candidați, s-a votat, s-a ierarhizat. Finalmente, lista de candidați a ieșit nițel altfel, fiind aruncată la coș voința membrilor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Dacian Cioloş a declarat, vineri seară, că alianţa USR-PLUS a stabilit ca Dan Barna să fie candidatul la alegerile prezidenţiale, iar el să fie desemnat premier, după ce alianţa 2020 USR-PLUS va ajunge la guvernare. (Mediafax)

Cam atît cu democrația în partid!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Anul ăsta e ordin.

  2. idiotul securitatii ceausist/basisit/iohanniste, cIOLOS dACIAN nu are nimic in comun cu oamenii, cu inteligenta umana, cu politica niciunei tari.Insul este doar o carpa securista in mana tradatorilor de tara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998