CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O candidata misterioasa, o banca americana si un crah rusesc de proportii

4 comentarii / 5648 vizualizări / 10 iunie 2019

Partidul Puterii Umaniste și-a desemnat zilele trecute, cu o grabă cam mare, candidatul la președinția României, în persoana cvasi-necunoscutei Ramona Ioana Bruynseels. Despre care știm doar vreo trei chestii mari și late: că a fost consiliera actualului premier, că e încredințată că Pămîntul e plat și că soțul ei este directorul general al băncii americane First Bank, fosta Piraeus. Patronul băncii este afaceristul american J.C.Flowers.
Acum vreun deceniu, în iunie 2008, Flowers a cumpărat un pachet de acțiuni la banca rusească InvestTorgBank, una de dimensiuni medii, devenind partener egal cu doi-trei moguli ruși. Un alt acționar partener era celebrul Maurice Greenberg, fostul director al colosului AIG, dar și fost șef al rezervelor federale ale New Yorkului. La acea vreme se profețea că banca va crește urieșește și se va extinde în mai multe state răsăritene, numai că destinul a vrut altfel.
În 2012, Lituania blochează, spre exemplu, extinderea băncii InvestTorgBank pe teritoriul său, lăsînd să se înțeleagă, conform unor media precum Bloomberg, că nu vor să aibă de a face cu mafia bancară rusească.
În 2014, autoritățile rusești declară banca insolventă, după un audit al băncii centrale. În 2016, ministerul rus de Interne declanșează anchetarea lui Vladimir Gudkov, acționar și președinte al InvestTorgBank, acuzat de multiple fraude, și a altor responsabili din conducerea băncii. Anul trecut îl găsește pe Gudkov refugiat în Monaco, pentru a scăpa de poliția rusă, căutat fiind pentru delapidarea a cîteva miliarde de ruble din fondurile băncii. Deocamdată stă bine acolo, autoritățile monegasce, mai exact suveranul Albert al doilea, refuzînd repatrierea sa.
Pentru că scandalul e încă în derulare, nu știm dacă J.C.Flowers, acționar la InvestTorgBank și patron al First Bank din România, e victimă sau complice la spolierea băncii rusești. Posibil să se fi pîrlit cu partenerii ruși, la pachet cu amicul Greenberg, cu atît mai mult cu cît povestea are tangențe și cu spionajul, mai ceva ca în filmele cu James Bond.
Sigur e, însă, că asta face candidatura Ramonei Bruynseels, ”Prima Doamnă” a First Bank, prin soțul general manager, și mai interesantă. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Vezi Doamne, Acad. Prof. Col. Dr. Dan Voiculescu sustine partidul candidate partidului”umanist”. Sanchi, el sprijina pesedeaua, in ideea ca va scapa de plata prejudiciului. Cred ca strategia excelentei sale intunecate a fost gresita din start. Rezultatul a fost antagonizarea electoratului fata de PSD si sustinatorii. Ajungerea USR la guvernare este o certitudine ca rasaritul soarelui din fiecare zi. In concluzie, teapa cu pesedeaua.

    • În total se cam adună cam în jur de unu securiști desemnați pe inpolitics.ro

  2. @Franklin, 1. Logica ta sufera din cauza unor mutatii neuronale generate de niste virusi care in psihologie poarta diverse denumiri: prejudecati, sabloane de gandire, idei preconcepute, automatisme de gandire, ganduri parazite, etc. 2. Ce sustine Voiculesc? 3. Cum sa scape Voiculescu de plata prejudiciului cand justitia lui Iohannis l-a bagat in puscarie pe Dragnea? Iote ce spune publicatia online neo-marxista ziare.com: „desi bunurile dobandite fraudulos, potrivit instantei, in urma privatizarii ICA au fost trecute in patrimoniul statului, ele nu au putut fi valorificate pana in prezent, ca urmare a unui „litigiu deschis si mentinut de firmele” familiei Voiculescu.”. Deci, justitia aservita Cotroceniului decide, nu PSD. 4. Cum sa-i „antagonizeze” Voiculescu pe electori din moment ce o parte dintre acestia nici nu se uita la Antena 3? Tot telepatic? 5. Singura certitudine este ca PSD e la guvernare, inu USR, care nici nu-si doreste sa „salveze” Romania de Ciuma Rosie, ca nu cumva sa-si dovedeasca incompetenta. Ce o mai fi in 2020 vom vedea, dar fara structuri teritoriale, USR se zbate ca pestele pe uscat. 6. Abandonarea Moldovei in sfera de influenta a Rusiei este un semnal ca si Romania poate avea aceeasi soarta. 7. Odata cu adoptarea

    • Am vrut să spun că un teren de trei sute de mii nu se face 60 de miloane oricât căcat aș mânca de dimineață până seara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998