CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O catastrofa pentru Romania – legea amnistiei

0 comentarii / 1642 vizualizări / 10 decembrie 2013

România ar putea primi de Sărbători cel mai exploziv cadou din partea clasei politice, unul care, adăugat sărăciei în creștere, amintește de celebrul banc comunist ”Dle.Ceaușescu, dar cu cianură ați încercat?”. Practic, dacă legea amnistiei trece, putem spune fără teama de a greși că a venit momentul să dormim cu toporul sub pernă.

Parlamentarii au trecut azi noapte, pe șest, prin comisia juridică, celebrul și controversatul proiect de lege privind amnistia unor infracțiuni și care, potrivit unuia dintre inițiatori, deputatul PSD Mădălin Voicu, va scoate din pușcării peste noapte cca.16.000 de deținuți cu pedepse de pînă la 7 ani.
Legea are potențial catastrofic, pentru că 16.000 de pușcăriași înseamnă jumătate din totalul deținuților, adică 33.000, la nivelul anului 2013.
Ați reținut bine, nu 5, nu 10%, ci jumătate, dintr-un foc.
Statisticile relevă că aproape jumătate (peste 42%) dintre deținuții eliberați comit rapid alte infracțiuni și se întorc la închisoare, mulți dintre ei intenționat, pentru că nu se pot adapta la viața în libertate.
Mai grav, mulți dintre actualii deținuți au fost încarcerați înainte de drasticele reduceri de efective și de fonduri la nivelul Poliției, ceea ce face ca, suprapus peste criminalitatea oricum în creștere în ultimii ani, fenomenul infracțional să scape, efectiv, de sub orice control.

16.000 de deținuți care abia așteaptă să își asigure masa de Crăciun dînd iama în casele românilor – iată un dar de excepție din partea USL.
Dintre aceștia, o bună parte își fac de pe acum calcule privind întoarcerea la ciordit și tîlhărit în Occident, unde au fost arestați și expediați în țară în baza convențiilor europene. Nici nu e de mirare că Ambasada Germaniei își exprimă deja stupefacția față de legea în cauză; pe de altă parte, e ocazia perfectă pentru ca România să fie barată pe termen nedefinit în drumul spre Schengen. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998