CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O ciudatenie de proportii: ce mesaj transmite Maria Basescu?

0 comentarii / 5263 vizualizări / 9 mai 2014

A făcut valuri mari sesiunea foto a președintelui alături de oamenii PMP, pe malul mării, în tricouri „de partid”. Atît de mari, încît Curtea Constituțională e chemată să răspundă dacă șeful statului are sau nu dreptul să facă asta, deși judecătorul Augustin Zegrean deja s-a pronunțat, în sens pozitiv.

 

Cum se știe, Traian Băsescu, Elena Udrea, Cristian Preda, Maria Băsescu și alte cîteva figuri din PMP s-au pozat zilele trecute pe malul mării în tricouri albe cu sigla partidului, un măr, și cu diverse texte de tip slogan, în limba engleză, ca să se știe din capul locului că popularii nu se adresează chiar orcărui tip de electorat, ci fix ăluia educat.

 

Așa se face că pe burta lui Băsescu tronează sloganul ”I vote for PMP” (Eu votez PMP), pe a Elenei Udrea ”I’ m popular” (”Sunt populară”, joc de cuvinte n.n.), alte inscripții fiind ”Vote PMP” (Votați PMP), ”Keep calm and vote for PMP” (Păstrați-vă cumpătul și votați PMP) șamd. Toate acestea au legătură, într-o formă sau alta, cu PMP, pozele fiind postate ulterior pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

 

Un singur text e, aparent, inexplicabil, ba chiar șocant și fără conotații politico-electorale: cel de pe burta Mariei Băsescu.

”Made me do it” înseamnă ”M-au obligat să o fac” ori ”Am fost nevoită să o fac”.

 

Singura explicație ar putea fi că textul în cauză merge la pachet cu mărul PMP de deasupra, astfel că mesajul per ansamblu să fie ”Mărul(PMP) m-a obligat/determinat să o fac”, un soi de replică autohtonă a tricourilor de succes ”Coco made me do it”, cu sensul ”Coco m-a determinat să-l îmbrac”, ale firmei Chanel.

 

Chiar dacă e așa, însă, trebuie spus că, în ciuda intenției, a ieșit ceva mai degrabă confuz, care nu face decît să dea apă la moară unei imagini tot mai puternic conturate în ultimul deceniu în cazul Mariei Băsescu, aceea unui obiect numai bun de exploatat electoral de cîte ori președintele are nevoie. (E greu de uitat privirea tristă, goală, pierdută a soției președintelui în pozele în care a fost obligată să poarte salba țigănească de cocoșei de la Costești, acum cîțiva ani).

B

Și mai interesant e că l-am contactat pe europarlamentarul Cristian Preda, prezent și el la sesiunea foto, căruia i-am solicitat o explicație legată de mesajul respectiv.

Preda a refuzat categoric, declarînd că ”nu știe despre ce slogan e vorba” și oricum ”nu e un subiect care să îl intereseze”. Punct! (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998