CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

O declaratie stranie si o intrebare de baraj: cine minte, Iohannis sau partidele?

1 comentariu / 3000 vizualizări / 6 februarie 2020

”Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune. Am prezentat partidelor această opțiune. Unii au fost de părere că e bine, alții au fost de părere că trebuie să se mai consulte în partid. Este normal și pot să înțeleg că majoritatea partidelor au nevoie de discuții interne în forurile lor pentru a lua o decizie în acest sens. Acest lucru sper să se întâmple foarte repede. Dar, până atunci, cred că putem să facem următorul pas. Următorul pas foarte concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. Așadar, după ce m-am consultat cu toate partidele și formațiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament”.

Declarația de mai sus a fost făcută în această seară de către președintele Klaus Iohannis și ridică un imens semn de întrebare: minte poporul cu nerușinare șeful statului, sau mint liderii partidelor care au fost azi la consultări, la Cotroceni?

Fraza-cheie din discursul prezidențial: ”alții au fost de părere că trebuie să se mai consulte în partid”.
La cine s-ar putea referi Klaus Iohannis?

PNL se declară trup și suflet de acord cu alegerile anticipate, nu e cazul dezbaterii în niciun for.

PSD nu numai că le respinge categoric, dar amenință cu sesizarea CCR, cu boicotarea lucrărilor parlamentului și chiar cu suspendarea președintelui.

ALDE nici nu vrea să audă de alegeri anticipate, s-a pronunțat fără echivoc împotriva lor.

PMP nu vrea să audă de alegeri anticipate, ”nu există justificat un temei rezonabil raţional, pentru a forţa alegeri anticipate” a spus liderul Marius Pașcan, care a mai anunțat că popularii vor rămâne spectatori ”întrucât considerăm că este vorba de o dramaturgie, o bătălie a orgoliilor, a vanităţilor la nivelul de vârf al clasei politice şi ea deserveşte profund intereselor românilor”.

Pro România nu acceptă decît un guvern de uniune națională sau un guvern condus de altcineva decît Ludovic Orban.

USR e partidul care s-a bătut cel mai mult pentru alegeri anticipate, nu e loc de întors.

UDMR spune că nu se teme de anticipate, dar că acestea nu ar putea avea loc mai devreme de luna iulie, ceea ce le face inutile și oricum nu concomitent cu alegerile locale. În plus, Kelemen Hunor a criticat dur modificările la legea electorală, declarîndu-se împotriva lor. ”Daca va veni presedintele Iohannis cu aceasta propunere (Orban n.r.) inseamna ca doreste sa impinga lucrurile spre alegerile anticipate. E putin probabil sa ai argumente logice dupa ce miercuri ai avut 261 de voturi impotriva iar poimaine sa crezi ca vei avea 233 de voturi pentru” a spus el.

Grupul Minorităților declară clar că refuză anticipatele.

În concluzie: care ar putea fi partidele despre care Iohannis afirmă că i-ar fi transmis, la consultările de azi, că urmează să analizeze pe îndelete problema anticipatelor în forurile de conducere, care urmează să fie convocate, ”foarte repede, sper” conform președintelui? Care sunt acele partide care l-au făcut pe Iohannis să prezinte desemnarea lui Orban, în această seară, doar ca pe o etapă provizorie?

Dacă ele există, înseamnă cu unii lideri au făcut declarații mincinoase după ieșirea de la consultări.
Dacă nu, înseamnă că Iohannis a mințit oficial întreaga națiune.
De ce ar fi făcut asta? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. A mintit klaun ca sa creada prostimea ca in afara de el si ciuma galbena, mai sunt si altii care chipurile dupa consultari , ar fi de acord cu anticipatele. E ca la sondajele care spun ca PNL are procente fara numar…..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998