CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O demisie de onoare sau un semnal pentru ruperea coalitiei?

0 comentarii / 1537 vizualizări / 5 august 2011

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, tocmai a demisionat. O demisie de onoare. Daca nu gresesc, singura de acest fel din toate guvernele Boc. Motivul nu vizeaza vreo fapta rusinoasa ori indoielnica a demnitarului UDMR. Asa ca nimeni nu poate pretinde ca el ar fi fost “demisionat”. Asa cum s-a intamplat in alte cazuri. Dar, totusi, in ce masura avem de-a face cu o demisie de onoare?
In Guvernul Boc a fost decisa, peste capul ministrului Sanatatii, fara macar ca el sa fi fost intrebat, o rectificare de buget. De natura sa afecteze domeniul pastorit de Cseke Attila. O procedura vadit incorecta. Si care incalca si protocolul aliantei aflate la guvernare. Ministrului nu i-a mai ramas decat sa reactioneze. Aparent, asa s-a produs demisia.
UDMR este un partid disciplinat. Fruntasii sai obisnuiesc sa se consulte unii cu altii, de cate ori se ia o decizie importanta. Este adevarat ca portofoliul Sanatatii este extrem de dificil in conditii de criza. Si intr-o perioada in care Guvernul, cu sau fara acordul celui care detine portofoliul Sanatatii, a luat decizii extrem de dure. Inchizand numeroase unitati spitalicesti. Aducand personalul la limita suportabilitatii. Determinandu-i pe medici si pe infirmieri sa paraseasca Romania. Multi pentru totdeauna. Neplatind importatorilor medicamentele. Neonorandu-si contractele. Agravand situatia farmaciilor, mai ales in urma interventiei intempestive a Presedintelui Romaniei, care a cerut sa nu se plateasca arieratele din comertul farmaceutic. Domnul Cseke Attila a ramas totusi, in aceste conditii, la conducerea Ministerului Sanatatii. Probabil ca rectificarea bugetului, care mai afecteaza o data, in sens negativ, acest domeniu, a fost picatura care a umplut paharul. Dar Cseke Attila nu putea lua decizia de a-si prezenta demisia fara a se consulta, in prealabil, cu conducerea UDMR. Si, daca a facut-o, inseamna ca a fost incurajat sa demisioneze. (Sorin Rosca Stanescu)

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998