CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

O deputata denunta: hartuire sexuala in Parlamentul Romaniei

1 comentariu / 3530 vizualizări / 3 noiembrie 2017

Cine crede că femeile sunt hărțuite sexual doar la Hollywood ori în județul Vaslui se înșeală: deputata Oana Bîzgan-Gayral dezvăluie, într-o declarație politică cu titlul „Hărţuirea în Parlament”, faptul că fenomenul se întîlnește și în Parlamentul României. O declarație plină de dramatism și care lasă impresia că autoarea ei nu spune chiar tot ce știe.

”Hărţuirea, hărţuirea sexuală, violenţa psihologică, verbală, fizică şi sexuală – femeile din România trebuie să le facă faţă zilnic. Mărturisirile din recenta campanie „#MeToo” nu fac decât să arate amploarea acestui fenomen, dincolo de statistici, să arate umilinţa, teama şi ruşinea pe care le simte o femeie agresată, dincolo de o faptă din Codul penal” afirmă deputata.

”Din păcate, nici în Parlamentul României, cea mai importantă instituţie democratică, locul unde se scriu legile ţării, femeile nu sunt ferite de astfel de comportamente şi atitudini. Nu o dată am asistat la discursuri rostite la această tribună pe un ton agresiv, cu un limbaj injurios sau licenţios, însoţite de gesturi obscene. Gradul ridicat de toleranţă şi permisivitatea manifestată faţă de acestea nu transmit un mesaj corect(…) Cine şi-ar dori să asiste zilnic la scandaluri, limbaj agresiv, toată activitatea să-i fie judecată strict prin prisma relaţiilor interpersonale, de familie sau pur şi simplu a genului, să-i fie analizate poşetele şi pantofii, în locul iniţiativelor legislative?
Fac un apel la respect şi susţinere, pentru a putea da un exemplu adecvat cu statutul de demnitar şi a spori încrederea întregului electorat în dumneavoastră şi în partidul din care proveniţi.
Haideţi să demonstrăm împreună că avem cu adevărat #0ToleranţăPentruViolenţă, chiar şi în Parlamentul României!” mai spune deputata. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cine o hartuieste pe minunata, frumoasa, desteapta, onesta deputata ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998