CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

O derulare de fapte care indică: vom avea director nou la SRI săptămîna viitoare

9 comentarii / 4020 vizualizări / 5 iulie 2023

La cum se prezintă situația în acest moment, Klaus Iohannis ar urma să desemneze un succesor al lui Eduard Hellvig la conducerea SRI în cursul săptămînii viitoare. Deducția logică vine din solicitarea președintelui către parlament să declare luni vacantarea postului, solicitare acceptată prompt de legislativ.

Ce înseamnă asta, în traducere, și cum s-au derulat evenimentele similare în trecut.

Conform normelor în vigoare, după demisia directorului SRI, președintele solicită Parlamentului vacantarea funcției. Birourile permanente analizează solicitarea și o programează pe ordinea de zi a unei ședințe comune a parlamentului, care adoptă o Hotărîre de vacantare, publicată ulterior în Monitorul Oficial.
Nu se prevăd, însă, termene pentru respectiva vacantare, deci nu e nicio grabă.
Conform legii SRI, după demisia directorului conducerea e asigurată pe termen nelimitat de prim-adjunctul acestuia.

În 26 septembrie 2016, spre exemplu, a demisionat directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, iar Klaus Iohannis a transmis parlamentului cererea de vacantare în aceeași zi. Cererea a fost analizată de Birourile permanente ale parlamentului abia la finele lunii februarie 2017, iar plenul a votat Hotărîrea abia pe 22 martie, în Monitorul Oficial fiind publicată pe 27 martie.

Vacantarea a parcurs, deci, două sesiuni parlamentare și o vacanță și graba ar fi ultimul cuvînt care ar putea fi invocat în legătură cu acel proces.

Faptul că acum, abia intrat în vacanță, Parlamentul e chemat în sesiune extraordinară luni pentru ședință comună, informație pentru care am obținut confirmarea oficială, denotă că președintele se grăbește cu numirea unui nou director, foarte posibil cu legătură directă cu summitul NATO de la Vilnius, tot săptămîna viitoare, unde Iohannis nu ar vrea să se prezinte descoperit cu șefia celui mai mare serviciu secret. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Sef asa de forma, ca doar SRI nu este independent, are si el un stapan, sau poate doi………….

  • Ca daca ai avea ceva de spus ai avea subiect si predicat in loc de macaneala goala.

 2. ,,Epidemie de diabet cauzată de vaccinul anti-Covid-19 – studiu în JAMA Network Open

  Dr. Vernon Coleman semnalează pe blogul său un studiu din Journal of the American Medical Association, care arată o creștere neobișnuită a diabetului de tip 1 în rândul copiilor și adolescenților.

  A avut loc o creștere neobișnuită a numărului de copii și adolescenți din întreaga lume diagnosticați cu diabet de tip 1 după izbucnirea pandemiei de Covid-19, arată cercetătorii.

  Un nou studiu, publicat în revista JAMA Network Open, a adunat date disponibile din diferite țări, inclusiv din Marea Britanie, despre peste 38.000 de tineri diagnosticați în timpul pandemiei.

  Autorii descriu creșterea cazurilor de diabet ca fiind „substanțială”. Ei spun că este nevoie de mai multe cercetări pentru a se înțelege care este cauza acestei creșteri.

  Se spune că medicii sunt confuzi cu privire la cauze.

  Nu ar trebui să fie, scrie Dr. Vernon Coleman. „Am avertizat că asta se va întâmpla. Și am avertizat că vaccinul anti-covid-19 va crește nivelul de zahăr din sânge”, a scris medicul britanic.

  El oferă o listă cu efectele adverse cu privire la care a avertizat că vor fi cauzate de „vaccinul” anti-covid-19. „Această listă a apărut într-un videoclip pe care l-am realizat în decembrie 2020. Videoclipul și transcrierea pot fi găsite pe acest site:”

  Sindromul Guillain Barre
  Encefalomielită acută diseminată
  Mielita transversală
  Encefalită
  Mielită
  Encefalomielită
  Meningoencefalită
  Meningită
  Encefalopatie
  Convulsii
  Accident vascular cerebral
  Narcolepsie
  Cataplexie
  Anafilaxie
  Infarct miocardic acut
  Miocardită
  Pericardită
  Boală autoimună
  Moarte
  Probleme de sarcină și naștere
  Alte boli demielinizante acute
  Reacții alergice non-anafilactice
  Tromocitopenie
  Coagulare intravasculară diseminată
  Tromboembolism venos
  Artrită
  Artralgie
  Dureri articulare
  Boala Kawasaki
  Sindromul inflamator multisistem la copii
  Boală amplificată de vaccin

  Dr. Vernon Coleman adaugă: Parcurgeți lista și vei vedea și „boală autoimună”.

  Acum, introduceți împreună cuvintele „diabet” și „boală autoimună” într-un motor de căutare prietenos.

  Și veți vedea că diabetul de tip 1 este o boală autoimună.

  Mi-am încheiat pledoaria. Quad erat demonstrat.

  Epidemia de diabet zaharat de tip 1 este cauzată de vaccinul anti-covid-19.’’
  https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Dr.-Vernon-Coleman-Epidemie-de-diabet-cauzata-de-vaccinul-anti-Covid-19-studiu-in-JAMA-Network-Open-182968

  • iar Satana te calareste

 3. Două surse l-au indicat pe Ciucă viitorul director al SRI. La ce valoare are, nu trebuie să ne mire.

 4. ,,… ÎNTR-O ALTA MIȘCARE DE A TREZI OAIA, falsul avatar prezidențial Joe Biden face multe spectacole și declarații bizare. De exemplu, el a spus „Am vândut o mulțime de secrete de stat și o mulțime de lucruri foarte importante…” în timp ce s-a întâlnit cu prim-ministrul indian Narendra Modi. Mass-media de propagandă corporativă a încercat să acopere acest lucru ca pe o „glumă”, dar știm cu toții că este adevărat. În continuare, ascultă falsurile mascate pe Biden care vorbește despre pierderea Rusiei în războiul din Irak. El chiar suferă de demență. De asemenea, Joe Biden și-a pătruns joi printr-o epavă de tren dintr-un interviu, susținând că a avut loc un război civil în SUA în 1960 și a amestecat Constituția și Declarația de Independență înainte de a ieși de pe platou ca un bolnav de Alzheimer pierdut.
  https://www.zerohedge.com/political/watch-biden-wanders-set-softball-interview-after-claiming-there-was-civil-war-1960 „Avatarul lui Joe îi va scoate în curând pe toți avertizorii, el este un singur om cu pastile roșii”, comentează sursele Pentagonului. În același timp în care „Biden” a acționat ca un bufon senil, CONGRESUL A ADOPTAT REZOLUȚIA 503 PRIN CARE SE CERE DEMITEREA LUI JOE BIDEN „PENTRU INFRACȚIUNI ȘI INFRACȚIUNI MARI” și, totuși, nici un cuvânt despre asta din partea presei corporative. https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-resolution/529/all-actions?overview=closed&q=%7B%22roll-call-vote%22%3A%22all%22%7D Știm că adevăratul Biden a dispărut de mult, dar ideea aici este că simbolul Joe Biden al puterii corporative este creat în mod activ pentru demitere formală (optică), comentează surse CIA. De asemenea, președintele Camerei, Kevin McCarthy, spune că Congresul îl va demite pe procurorul general al lui Biden, Merrick Garland, pe baza informațiilor venite de la avertizori…’’

  Acum satanistii se cearta intre ei, si asta arata ca Satana le-a luat mintile si rade de ei :

  ,,Tories o îndeamnă pe Rishi Sunak să o blocheze pe Ursula von der Leyen să devină următoarea șefă a NATO, pe fondul susținărilor că Joe Biden o sprijină pentru a pedepsi Marea Britanie. După ce a distrus speranțele lui Ben Wallace, se spune că președintele SUA face presiuni ca actualul șef al Comisiei Europene să preia conducerea alianței militare. Însă parlamentarii s-au plâns că dl Biden „este un nenorocit”, după ce se pare că a fost supărat de faptul că Marea Britanie nu a obținut aprobarea sa de a antrena piloți ucraineni pentru avioanele de luptă F-16. Conservatorii au avertizat că doamna von der Leyen a fost „cel mai prost” ministru al apărării din Germania înainte de a deveni președinte al comisiei. Sub ceasul ei, trupele din Berlin s-au antrenat cu mături la exercițiile NATO pentru că nu aveau suficiente puști. Fostul ministru David Jones l-a îndemnat pe domnul Sunak să blocheze mutarea. „Cu siguranță nu ar trebui să fie prea nerăbdător să o susțină”, a spus el pentru Telegraph. „Îngrijorarea este că UE urmărește o cooperare structurată permanentă, ceea ce afectează integritatea NATO. Von der Leyen a fost un susținător fervent al acesteia. Un alt deputat conservator a declarat pentru MailOnline că ideea ar putea eșua. „Cred că Biden este un prost. Probabil că va primi sprijinul francezilor, dar nu văd că aliații estici sunt de acord. Iar republicanilor nu le place UE’, au adăugat ei. Bob Seely, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe, a declarat că această mișcare ar fi „o veste bună” pentru Vladimir Putin, în timp ce se trage după haosul extraordinar de lovituri de stat de luna trecută. Odată cu războiul din Ucraina, actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, a primit încă 12 luni la conducere. Dar se zvonește că această întârziere face parte dintr-un plan ca doamna von der Leyen să își asume postul – devenind prima femeie care o va face – când mandatul său la UE se încheie anul viitor. Manevra este o victorie a președintelui francez Emmanuel Macron, care a fost ferm că următorul șef ar trebui să provină dintr-un stat UE și nu din Marea Britanie. Secretarul Apărării, dl Wallace, a făcut un pas puternic în urma rolului său esențial în răspunsul la invazia Ucrainei. Marea Britanie este una dintre puținele țări care îndeplinește obiectivele de cheltuieli militare ale NATO, un grup de elită care nu include Germania.
  Au existat pretenții că dl Biden – numit anterior „anti-britanic” – „nu a vrut să sprijine Regatul Unit”.
  Președintele se laudă frecvent cu moștenirea sa irlandeză și s-a confruntat cu acuzații de a fi anti-britanic. Într-o vizită recentă pe insula Irlanda, el a petrecut câteva ore în Irlanda de Nord înainte de a face un turneu în Republica zile întregi și a refuzat să arate un Union Jack pe limuzina lui „Beast”.
  De asemenea, a făcut o „glumă” despre bătaia „Black and Tans” – o forță de poliție auxiliară desfășurată de Marea Britanie cu un secol în urmă. Doamna von der Leyen a vizitat Casa Albă în martie, când SUA și UE au anunțat începutul negocierilor pentru un acord de minerale critice. Ea a fost, de asemenea, puternic implicată în discuțiile cu Rishi Sunak pentru a finaliza acordul Brexit pentru Irlanda de Nord.
  Au existat presiuni pentru ca candidatul să fie un fost lider, mai degrabă decât un ministru de rang inferior. Domnul Stoltenberg, un fost prim-ministru norvegian, care este cel mai înalt oficial civil al NATO din 2014, s-a declarat „onorat” de decizia de a-și prelungi mandatul și „într-o lume mai periculoasă, alianța noastră este mai importantă ca niciodată”. Liderii NATO se vor întâlni săptămâna viitoare în Lituania, unde ar putea fi luată o decizie cu privire la un succesor. Dl Wallace făcuse eforturi pentru a deveni primul britanic care conduce alianța din 2003, dar nu avea sprijinul necesar – în special din partea SUA, cea mai mare putere militară din NATO.’’ https://www.dailymail.co.uk/news/article-12271143/Rishi-Sunak-urged-block-Ursula-von-der-Leyen-Nato-job.html

  „Serviciile occidentale au ajuns la Prigojin și au vrut să-l manipuleze. Prigojin a primit o mulțime de bani și s-a gândit la ce ar putea face pentru a menține lupul hrănit și oile în siguranță. A sunat la Kremlin și a dezvăluit totul. – ‘Ce ar trebui sa facem ? ‘ El a intrebat. A primit un răspuns. Vom face tam-tam.
  Acum adevăratul Wagner a fost desfășurat în Belarus, la doar 80 de kilometri de capitala ucraineană Kiev. Desigur, nu ne așteptăm ca KM-ul să intre în tăcere în noapte.
  Victoria Nuland, șefa Departamentului de Stat al SUA, a declarat oficial, într-o videoconferință cu Kiev, că al treilea război mondial va începe pe 11 iulie. Ea a declarat că SUA și partenerii săi vor lupta atâta timp cât va dura – 16 ani sau mai mult. … Data a fost aleasă pentru a coincide cu summitul NATO, o întâlnire de o zi în Lituania. https://yournews.com/2023/06/11/2583592/victoria-nuland-states-that-wwiii-will-effectively-begin-on-july/

  • Tu esti „avatarul”, clona lui Satan.

 5. […] intelligence va lipsi directorul SRI Eduard Hellvig, care a obosit fix în ajun și a demisionat. Remarcam ieri o altă ciudățenie, și anume programarea în regim de urgență a ședinței camerelor reunite, luni, în sesiune […]

 6. […] Tegnap egy másik furcsaságra is rávilágítottam, nevezetesen a parlamenti házak együtt ülésének összehívásának rendkívüli ülésszakra, hétfőre történő sürgősségi ütemezését, néhány nappal azután, hogy a parlament befejezte munkáját. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998