CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O dezvaluire-bomba si implicatiile ei pentru UDMR

1 comentariu / 2125 vizualizări / 17 iunie 2010

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a făcut azi o dezvăluire spectaculoasă, probabil o premieră absolută, care ar putea ajuta la decriptarea unor importante acțiuni politice pînă la finalul acestui an.

Astfel, Gyorgy Frunda a declarat azi, la Antena 3, că cca.70% din electoratul UDMR este format din pensionari, precizînd, în acest context, că etnicii maghiar din România sunt mai afectați decît românii, per ansamblu, de măsurile anti-criză ale guvernului, precum cea legată de reducerea pensiilor, pe care juristul Frunda o consideră neconstituțională. ”Pe noi ne afectează mult mai mult, pentru că electoratul nostru, în majoritate de 6-70% este format din pensionari” a spus el. Este pentru prima oară, probabil, cînd un lider maghiar dezvăluie public elemente de structură a electoratului udemerist, iar informația ar putea avea semnificații excepționale. Asta, cu atît mai mult cu cît același Frunda a anunțat că, la viitorul Consiliu al Reprezentanților UDMR, care va avea loc peste cîteva zile, se va discuta despre retragerea UDMR din arcul guvernamental în momentul aprobării bugetului de stat pe anul viitor, dacă guvernul Boc nu va îndeplini anumite condiții legate de măsurile care s-au luat sau urmează să fie luate din cauza crizei. Una dintre condițiile de bază este, potrivit lui Frunda, garanția că reducerea pensiilor și a salariilor se va opri la data de 1 ianuarie 2011.

Interesant de observat, termenul avansat de Frunda pentru posibila rupere de putere este data de 1 decembrie, adică exact prima zi a iernii. ”Acela va fi momentul H cînd UDMR va decide rămînerea la guvernare su plecarea. Dacă măsurile propuse de noi nu vor fi acceptate, eu voi propune ieșirea de la guvernare, și nu sunt singurul din UDMR care gîndește astfel” a spus Frunda. Cum este de la sine înțeles că adevărata moțiune de cenzură la adresa actualei guvernări o va reprezenta efectul iernii asupra cetățenilor, devine plauzibil, din acest moment, scenariul unei retrageri strategice, în ultima clipă, a UDMR din executiv, pentru a evita grava eroziune electorală în lunile de iarnă. În aceste condiții, fie vom avea, peste iarnă, un guvern minoritar, ceea ce va spori exponențial eroziunea, fie se anunță un decembrie fierbinte, cu o nouă majoritate și, posibil, un nou guvern. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. I’ve experienced this in Washington state, New Mexico, and last year, Texas. It is icirednble to feel our insignificaance as the fires rage and ravage.A sad but quite excellent write, Jenneane.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998