CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O excursie de partid si de stat la Rosia Montana

0 comentarii / 1226 vizualizări / 29 august 2011

Agentia Mediafax a anuntat ca Presedintele Traian Basescu face azi o vizita la Rosia Montana. De documentare. Pentru a vedea, la fata locului, care este situatia. Asta se intampla la o saptamana dupa ce el s-a pronunat ferm in favoarea controversatului proiect. Acum merge sa se convinga ca s-a pronuntat bine. Iar in final nu va ezita sa ne spuna ceea ce stim deja. De ce este domnul Traian Basescu atat de interesat de exploatarile aurifere?
Intrebarea are un rost. Pentru ca, in definitiv, el detine cea mai importanta functie in stat de sase ani. Iar in sase ani, chiar daca in taina a pus umarul alaturi de domnii de la Gold Corporation, in mod public nu s-a pronuntat in vreun fel. S-a ferit sa o faca. Ce motive a avut sa se fereasca pana acum si ce motive are sa nu se mai fereasca, pe neasteptate? Si, dimpotriva, sa se implice, fiind in contradictie cu o buna parte a societatii civile, cu Academia Romana, care si-a dat un aviz negativ, cu o parte a clasei politice, cu propriul sau prim-ministru, Emil Boc – care, caz rarisim, isi contrazice seful – si chiar cu unul dintre cei mai importanti consilieri prezidentiali?
Inainte de a raspunde la aceste intrebari, nu pot sa nu subliniez faptul ca nu este vorba doar, asa cum s-a dovdeit, de Rosia Montana. Stim, in acest moment, ca mai exista cel putin un proiect, Deva Gold, in care Presedintele este de asemenea implicat. Cel putin pentru ca el a si atras atentia asupra zacamantului de la Certej. Dar probabil este mai implicat decat printr-un simplu enunt si printr-o simpla afirmatie de sustinere. Probabil ca, la fel cum a procedat cu Gold Corporation, si aici a pus pana de curand umarul in secret. Ambele proiecte au primit, pana in prezent, aproape toate aprobarile. Primul, cu mare tambalau, al doilea, printr-o discretie desavarsita. Ambele sunt listate pe Bursa de la Toronto. Primul, cu o valoare oscilanta a actiunilor, baietii destepti castigand si atunci cand actiunile scad, si atunci cand actiunile cresc, cel de-al doilea, cu o crestere exponentiala a valorii acestora, de cinci ori in ultimele doua luni. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998