CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O fi informat SRI despre SRI?

1 comentariu / 3103 vizualizări / 13 iunie 2016

Președintele Klaus Iohannis este cel mai informat român. El primește, zilnic, informații de la SRI, le citește, unele el însuși, altele prin intermediul consilierilor săi, și se socotește informat. După care notele sunt puse înapoi în plic, duse acasă la SRI și distruse. Pentru că așa se întâmplă cu secretele bine păzite. Întrucât SRI îl informează pe președinte despre tot ce se întâmplă important în instituțiile statulu și are relevanță pentru siguranța națională, este firesc să ne punem întrebarea dacă SRI l-a informat pe președinte și despre SRI.
SRI este o instituție cu relevanță pentru siguranța națională. Chiar cu cea mai mare relevanță. În consecință, dacă SRI este implicat în vreun fel, desigur nu ca instituție, ci prin unii reprezentanți ai săi, în operațiuni care pun în pericol siguranța națională, președintele Klaus Iohannis ar trebui să fie informat. Să luăm unul dintre cele mai cunoscute exemple. Cazul Hexi Pharma. Despre care, prin declarații cât se poate de oficiale, reprezentanții instituției afirmă că l-au informat pe președinte. Atât pe actualul președinte, cât și pe fostul președinte. Și a informat, susține SRI, și alte instituții abilitate ale statului. Cum ar fi Guvernul. Și, nu în ultimă instanță, DNA.
Prima soție a lui Dan Condrea a oferit opiniei publice nenumărate exemple, însoțite chiar și de fotografii, din care rezultă că, din anturajul familiei sale, făceau parte mulți reprezentanți ai serviciilor secrete, unii dintre aceștia din SRI. Dacă se dovedește ca Dan Condrea s-a aflat în fruntea unui grup criminal organizat care a botezat dezinfectanții și care i-a plasat în spitale prin trafic de influență și în schimbul mitei și că a spălat bani și dacă din anturajul său au făcut parte reprezentanți SRI, aceasta este o chestiune care nu are cum să nu prezinte interes pentru siguranța națională. Deci, președintele bine informat trebuia informat.
A ieșit la iveală informația absolut senzațională că, într-un imobil preluat de SRI de la Primăria Generală a Capitalei, Dan Condrea a avut principalul sau sediu, la parter, iar etajele superioare au fost și sunt locuite de importanți ofițeri SRI. Dacă e să ne gândim ca această clădire se află în buricul Bucureștiului, învecinându-se chiar cu Parchetul General și dacă Dan Condrea este un infractor periculos despre care SRI i-a informat, la timpul cuvenit, pe oamenii bine informați ai statului nostru, atunci nu ar fi putut să lipsească o asemenea informație, cum e cea legată de respectivul imobil. Pentru că un infractor periculos, nu-i așa, dacă trăiește și muncește în proximitatea unor cadre de nădejde SRI, ar putea să-i coopteze cumva în acțiunile sale, făcându-i complici sau, și mai rău, ar putea chiar să-i supravegheze. Și să obțină informații privilegiate despre cel mai secret serviciu secret al țării. Și asta este, să o spunem pe șleau, o chestiune de siguranță națională.
Dar dacă Hexi Pharma este o societate comercială acoperită deținută de SRI, conform unor acte normative din anii ’90, care îi dau instituției acest drept? Și dacă toată tărășenia s-a făcut, de fapt, sub umbrela SRI? Sau, mă rog, a unor oameni din SRI, care i-au asigurat spatele lui Condrea? Este sau nu este și aceasta o chestiune de siguranță națională?
Or fi fost sau nu or fi fost informați, asupra acestor aspecte, cei care primesc notele SRI, le citesc și apoi se socotesc informați? (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cu salarii uriase, clamand tot timpul ca vor mai multe facilitati legislative, domnii respectivi au dovedit o lacomie fara limite. Ce le-o fi trebuit sa acopere crearea de droguri grele la Hexifarma? An după an, după an, după an…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998