CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O gluma buna: prea-independentul prim-ministru Blanculescu

0 comentarii / 1682 vizualizări / 4 februarie 2012

Fostul ministru pesedist Ionel Blănculescu este rugat de pedeliști să își asume dificila sarcină a scoaterii țării din marasmul în care a aruncat-o Emil Boc, iar acesta e gata să se sacrifice. Informația e furnizată – ce surpriză! – de însuși Blănculescu, autodeclarat independent și tehnocrat și are menirea, după cum precis v-ați dat seama, doar să amuze curcile plictisite de vremea de afară.

Blănculescu a declarat, în exclusivitate, pentru Impactnews, că a fost întrebat în urmă cu ceva timp dacă este sau nu dispus să mai facă ceva pentru țară. Blănculescu spune că a răspuns că nu-l interesează nimic pe linie politică, ci doar executivă. Numele său a intrat în cărți pentru postul de prim-ministru, însă Blănculescu ne-a precizat că încă nu i-a fost făcută nicio propunere de la Cotroceni, fiind tatonat doar dinspre PDL.

Ar fi o interesantă schimbare de poziție a PDL, după ce acum, vreo 9 ani, nu îl scoteau din ”justițiar de operetă”, pe vremea cînd Blănculescu era ministru al Controlului în guvernul Năstase și spuneau despre el că mușamalizase ”matrapazlîcurile făcute cu banii din sistem și ineficiența predecesorilor săi din PSD”.
Ce-i drept, Blănculescu se lupta la acea vreme mai mult cu acuzațiile că ar fi fost ofițer de securitate și că ar fi pus umărul la spolierea Bancorex decît cu evazioniștii și corupții. Poate de aia se și dotase cu celebrul său pistol de care era nedespărțit, spre deliciul presei.
Încă de la prima sa conferință de presă, Blănculescu șocase, declarînd, textual: „Eu reprezint purtătorul de cuvînt al cetățeanului din București, al durerilor lui. De la 14 ani, de cînd am jurat sub drapelul patriei să-mi servesc țara, mi-am pus viața în interesul cetățeanului. Din acel moment am acționat ca datornicii să dea banii la buget, am dus după gratii răufăcătorii”.

În 2004, ”indepedentul”, devenit membru PSD de vreun an, a candidat în alegeri pentru Senat pe listele de București, fără succes. Trei ani mai tîrziu, provoca un scandal politic monstru, atunci cînd reclama pentru sine locul lăsat liber de demisia lui Dan Voiculescu, numai că PSD București avea altă opinie, din moment de Blănculescu uitase să achite cotizația de partid cam de cînd se înscrisese.
Pentru că a fost trimis altcineva în locul său în Senat, Blănculescu a dat propriul partid în judecată și s-a ales cu fireasca excludere.
În anii care au urmat s-a făcut remarcat nu prin activități economice de excepție, ci doar prin declarații elucubrante în media, de tip ”românii dețin 70 de miliarde de euro în bănci elvețiene” etc.

Acum, a ”descoperit”, brusc, că e marea șansă a PDL și a României de a se relansa pe noi culmi ale succesului; marea întrebare e: pe la PDL și-o mai aminti cineva, cu adevărat, numele lui? (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998