CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8962 RON DOWN | 1 USD = 4.5550 RON DOWN | 1 GBP = 5.5088 RON UP

O idee interesantă: Funcționarii chinezi, obligați să petreacă o zi în închisoare

1 comentariu / 1762 vizualizări / 25 mai 2015

O zi după gratii este ultima inovație a vastei campanii anticorupție desfășurate de guvernul chinez, care a decis să-și oblige funcționarii să viziteze închisorile pentru a vedea cum ar putea arăta viața lor dacă vor comite ilegalități, transmite agenția EFE, conform Agerpres.

Comisia Centrală de Inspecție și Disciplină, organismul anticorupție al Partidului Comunist Chinez, a început să organizeze vizite în închisori pentru înalții funcționari și soțiile sau soții lor, care pot astfel să se întâlnească și să discute cu foști colegi ajunși acolo după ce au fost condamnați pentru corupție.
Potrivit unui anunț oficial, obiectivul demersului este ca funcționarii publici ‘să fie conștienți’ de consecințele faptelor de corupție și ‘să-și exercite atribuțiile corect și să fie receptivi la supravegherea Partidului’.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Pulimea se da in vant dupa asemenea procedeie totalitare care pleaca de la existenta intentiei sau, si mai grav, a prezumtiei de vinovatie, pentru ca pulimea are impresia ca abuzul totalitar se aplica altora.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998