CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9690 RON DOWN | 1 USD = 4.5823 RON DOWN | 1 GBP = 5.8022 RON DOWN

O intrebare cu tilc: de ce isi tine candidatul Paleologu frumoasa iubita la secret?

10 comentarii / 12791 vizualizări / 21 septembrie 2019

A curs multă cerneală de-a lungul anilor pe tema discreției fostei prime doamne Nina Iliescu, cea care a refuzat ieșirile în spațiul public ori chiar interviurile. Invitat zilele trecute la Radio Guerrilla, candidatul prezidențial Theodor Paleologu a făcut un anunț straniu, conform căruia actuala sa iubită va urma modelul Ninei Iliescu în ce privește discreția, în cazul în care cărturarul va ajunge la Cotroceni. Dacă Nina Iliescu venea dintr-o altă epocă, tenebroasă, am spune, despre Ioana, partenera de viață a candidatului PMP, nu se poate spune nici pe departe ceva similară Și atunci care să fie explicația misterului care o înconjoară?

O femeie tînără, frumoasă și inteligentă, precum Ioana, nu poate fi decît un cîștig pentru o campanie prezidențială, mai ales că Paleologu Jr. a avut o viață amoroasă destul de tumultuoasă, de la franțuzoaica pe care a luat-o de soție la o vîrstă foarte fragedă pînă la prințesa daneză de acum cîțiva ani, de pe vremea cînd îl fugăreau paparazzii ca să le afle cuibușorul de nebunii.

În plus, Ioana e și inteligentă, ca fostă ziaristă la trustul media al lui Prigoană, ori ca angajată a unor nume grele precum Sebi Ghiță ori Tudor Chiuariu.
De ce să ții la secret o asemenea persoană care îți poate aduce serioase cîștiguri de imagine, cum spuneam? Pe deasupra, Paleologu Jr. cam excelează tocmai în a se lăuda public cu rubedeniile sale, de la Bizanț încoace, de cîte ori are ocazia.

Mister total!

O explicație, cam subțire, s-ar putea încropi, dar e de greu de crezut că un intelectual de calibrul lui Theodor Paleologu ar putea fi vreodată adeptul ideii că păcatele înaintașilor se transmit copiilor. Ori că dragostea nu ar fi oarbă și ar ține cont de rațiune.

Nu este vina Ioanei Prândurel, directoarea de azi a Casei Paleologu, că îl are ca bunic din partea mamei pe temutul general de Securitate Gheorghe Ceaușu, fostul șef al unității autonome a C.I. din DSS, coleg de generație cu Gheorghe Pleșiță.

Povestea Ioanei Prândurel și a influentului său bunic – unul dintre ofițerii care au coordonat legendara operațiune ”Amiciția”, a DIE, în 1968, acțiune prin care regimul comunist a trimis peste hotare tineri inteligenți și abili care să facă averi deghizați în afaceriști onești – e relatată pe larg într-un articol senzațional de acum aproape un deceniu în publicația ”Decît o revistă”.

Un articol din care aflăm că bunicul general securist, căruia Ioana îi seamănă leit, fizic, obișnuia să o plimbe pe nepoată pe mijlocul Căii Victoriei, pe unde mergeau coloanele oficiale, iar în decembrie 1989 îi asigurase pază militară la locuință, temîndu-se, probabil, de represaliile revoluționarilor. Generalul s-a stins destul de repede după revoluție, după ce reușise să-l intimideze pe prezumtivul său ginere, tatăl Ioanei, pînă la refuzul acestuia de a se mai căsători cu mama fetei, deși recunoștea că uneori discuta cu Ceaușu inclusiv teme religioase, în pofida statului acestuia în Securitate. Articolul, cum spuneam, conține multe alte elemente spectaculoase despre viața celei care are acum șansa să devină prima doamnă a țării, peste cîteva săptămîni, dar vă lăsăm plăcerea să le descoperiți singuri.

Rămîne întrebarea majoră: să fie poziția de mare șef în Securitate al bunicului partenerei sale de viață motivul pentru care candidatul Paleologu, descendent al familiei Brâncovenilor, cum se prezintă, și un anticomunist notoriu, o ține la secret?
E greu de crezut, în opinia noastră. Muțenia candidatului prezidențial PMP după ce fondatorul partidului și artizanul lansării sale în cursă a fost dovedit în justiție drept colaborator al Securității ar indica, mai degrabă, că Paleologu Jr. nu are probleme să depășească asemenea ”impedimente”.
Și atunci, care o fi motivul real? (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: Facebook

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Astea da probleme importante pentru Romania de miine!

 2. Theodor Paleologu .este o persoana mai deosebita fata de ceilalti candidati la presedintie.El pune suflet in tot ce face.Sper ca o sa se descurce .

  • Ai trantit-o cand trebuia sa taci! De unde stii tu cat suflet pune Paleologu si cat ceilati? Le-ai cantarit? Daca asculta ce-i spune turnatorul Pavlov, o sa se descurce!

 3. Oare colaboratorul Securitatii Alexandru Paleologu a fost prieten cu bunicul general de Securitate ? Dar oare mititelul Paleologu, diplomat de mic, n-o fi si el un vajnic colaborator Seku ? Intrebari, intrebari…

 4. Se confirma iar ca Securitatea dinainte de 1989,cea care lucra cu capul, nu cu pulanul, a mutat in perspectiva pentru perioade lungi. Cind te gindesti cum a fost penetrata Casa Regala,prin acel ,,print,, , detinutii politici,mediile inteletcuale, etc, penetrarea familiei Paleologu a fost o gluma.La vremuri noi,tot noi.Cine renunta de bunavoie la privilegii materiale si politice.

 5. Nu există „descendenții nevinovați ai comuniștilor nomenclaturiști, securiștilor, sinecuriștilor, sectoriștilor și turnătorilor”.

  Treaba lui Paleologu și alții ca el că nu cred în „[idea] că păcatele înaintașilor se transmit copiilor”; asta nu înseamnă că au dreptate (ce argumentare convenabilă pentru descendenții comuniștilor & securiștilor, nu-i așa? exonerarea nu e justiție).

 6. „Conservatoarea” e mai mult conserva. La Referendumul de anul trecut a ales optiunea U(S)SR – Boikot:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156909010959752&set=ecnf.572574751&type=3&theater

 7. […] Chiar dacă pare șocant, titlul nu este o afirmație, ci o interogare: este Theodor Paleologu agent SIE? Aceasta intrebare mi-a fost generală de articolul lui Bogdan Tiberiu Iacob: O intrebare cu tilc: de ce isi tine candidatul Paleologu frumoasa iubita la secret? […]

 8. Un articol scris in mod evident impotriva lui Paleologu. Cati ani avea fata la revolutie? 8-9? Hai sa fim putin seriosi… o mizerie fara sens.

 9. Theodor Paleologu e cel mai bun candidat la funcția de președinte. Viața lui personală e o chestiune privata. Proiectul lui e cel mai adecvat intereselor României. Mai ales că președintele în funcție nu a adus nicio îmbunătățire in politica. Să-i dăm un vot unui unui cărturar și unui om remarcabil.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998