CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

O intrebare legitima: de ce nu cere Iohannis in Justitie dizolvarea PSD?

7 comentarii / 4091 vizualizări / 28 septembrie 2020

Pentru a nu se știe cîta oră în ultima perioadă, președintele României derapează grav ori extrem de grav de la normele constituționale și ale statului de drept, poziționîndu-se ca sprijinitor al unor grupări politice și adversar fățiș al altora. El a salutat azi victoria PNL și a USR/PLUS la locale și a cerut eliminarea definitivă a PSD de pe scena politică. De aici, o întrebare legitimă: de ce nu face președintele pași direcți și curajoși în acest sens, atacînd în justiție existența PSD?

Mesajul șocant al președintelui Klaus Iohannis azi, într-o declarație oficială de presă:

”A fost și o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiție pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD și apoi cu votul de la alegerile prezidențiale(…)

Votul de ieri a reprezentat, totodată, și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României.

Dragi români, mai avem un pas pentru a încheia acest val de schimbare. Victoria de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetățenilor să mai producă daune ireparabile. Doar în acel moment vom avea toate premisele care să permită României să se modernizeze cu adevărat”.

Să o luăm metodic:

Klaus Iohannis spune explicit, oficial și instituționalizat, că PSD, ca partid, este o forță a răului, blochează dezvoltarea, modernizarea și democratizarea țării, trebuie izolat politic de partidele ”democratice”, reprezintă o grupare toxică majoritară în Parlamentul României și trebuie eliminat ”definitiv”.

Constituția României are prevederi clare în sensul acuzațiilor prezidențiale:

ARTICOLUL 8
(1) Pluralismul în societatea românească este o condiţie şi o garanţie a democraţiei constituţionale.
(2) Partidele politice se constituie şi îşi desfăşoară activitatea în condiţiile legii. Ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor, respectând suveranitatea naţională, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei.

ARTICOLUL 40
(1) Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.
(2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.

Legea partidelor politice, de asemenea, prevede:

ART. 2
Prin activitatea lor, partidele politice promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participă cu candidaţi în alegeri şi la constituirea unor autorităţi publice şi stimulează participarea cetăţenilor la scrutinuri, potrivit legii.

ART. 3
(1) Pot funcţiona ca partide politice numai asociaţiile cu caracter politic, constituite potrivit legii, şi care militează pentru respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale.
(2) Sunt interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activităţi pe care le organizează, încalcă prevederile art. 30 alin. (7), art. 40 alin. (2) sau (4) din Constituţia României, republicată.

Legea partidelor mai prevede că încălcarea acestor norme trebuie să ducă la dizolvarea în justiției a partidelor în culpă.

ART. 44
Un partid politic îşi încetează activitatea prin:
a) dizolvare, prin hotărâre pronunţată de Curtea Constituţională, pentru încălcarea art. 30 alin. (7) şi art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României, republicată;
b) dizolvare, prin hotărâre pronunţată de Tribunalul Bucureşti;

ART. 45
Curtea Constituţională hotărăşte asupra contestaţiilor care au ca obiect constituţionalitatea unui partid politic, potrivit art. 30alin. (7), art. 40 alin. (2) şi (4) şi art. 146lit. k) din Constituţia României, republicată, cu procedura stabilită în Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată.

ART. 46
(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii:
a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40alin. (2) şi (4) din Constituţia României, republicată, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege;
b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
c) când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
d) când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia;

Dacă președintele Klaus Iohannis e atît de convins de ceea ce spune în mesajele oficiale la adresa PSD, de ce nu sesizează, cu sprijinul Ministerului Public ori personal, Curtea Constituțională și Tribunalul București solicitînd dizolvarea formațiunii, în conformitate cu prevederile legii partidelor?

Refuzul său de a acționa îl califică drept complice al ”toxicului” PSD în acțiunea de blocare a dezvoltării țării și a statului de drept.

Ori, poate, președintele nu crede nici el o iotă din ceea ce vorbește? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Retardannis zice de PSD, da’ vrea să dispară electoratul neprostit de SRI.

  În 2012 le-a trecut glonțul prin cap fără să atingă niciun neuron. Au făcut diversiunea cu Roșia Montantă, au dat cu PET-ul de asfalt până au aprins Colectiv și în jurul prostovanilor coagulați SRI a construit alternativa la PDL.

  Mai departe e prea departe. :))))))))

 2. Bogdan Tiberiu Iacob dumneata vorbesti serios ? Chiar ai gandit ce-ai scos pe gura ? Sugerezi cumva ca , n-ar fi rau ba chiar ar trebui ca Johannis sa ceara Curtii Constitutionale si Tribunalului Bucuresti dizolvarea tuturor partidelor care nu-s pe placul sau ca PRESEDINTE , eventual si-a celora care sufla in ciorba liberalilor ??? Oare n-ar fi rau daca Romania s-ar intoarce la PRTIDUL UNIC SUB CONDUCEREA SA INTELEAPTA …asta sugerezi ?Spune-o cu subiect si predicat , cel putin s-o stim si noi !

  • Nici un pluralism politic nu paote fiinta intr-o democratie reala fara social democratie, doctrina politica care se adreseaza exclusiv municitorimm si taranimii , dar si adevaratilor intelectuali non stalisniti ,ri nazisti. PSD nu si-a incalcat doctrina poltica, dimpotriva PSD aadus nivelul decent de trai, obligatoriu, la un nivel indestularor, a crescut PIB, a crescut economia tarii conform Bancii Mondialesi FMI, CEEA CE NU AU FACUT pnl ,usr ORIpmp, CEI CARE AU DISTRUS TARA, AU DECIMAT OAMNEI.

 3. Nu crede pentru ca nici el nu intelege ce spune. Noi, nici atat pentru ca nu il mai ascultam de multa vreme. Asa ca latra in pustiu.

 4. Unicul partid poltic care trebuie dizolvat la Tribunal este PNL/Orban /Iohannis, conf. art. art.46 lit. ”c” si d” a lg.14/2003 legea partidelor politice este PNL-ul prin cumpararea ca la obor a sute de PSD-sti si-a anulat doctrina politica inseland electoratul PSD-ului, iar prin distrugerea nivelului decent de trai in tara, prin refuzul terorist de a pune in aplicare legi organice ale statului roman, cum este si legea 127/2019 ,PNL a devenit un partid de sorginte stalinist/nazista indeplinind ordinele dictatorial/naziste ale lui Klaus Iohannis , unicul lor stapan.

 5. Cea mai mare problema pentru USR-PNL-SRI ar fi disparitia sau „rebranduirea” PSD!Ciolacu a spus ceva cu jumatate de gura, insa, pana acum, nu l-au lasat securistoizii din propriul partid sa mearga mai departe!PSD ar trebui sa iasa din „internationala” socialista care , oricum, nu i-a ajutat cu nimic, si sa se numeasca , de exemplu, Partidul National Democratic, sau cam asa ceva, cu pozitionare „de centru”!

 6. Dar ce putere mai are PSD dupa ce capitalul francez si cel german si-au impartit tara? La Timisoara, postul de primar a fost castigat de Dominic Fritz, fostul sef de cabinet al fostului presedinte german Horst Kohler. Adica de un membru STASI cu acte in regula si cu sanchi activitate caritabila in Romania. Locuitorii idioti si materialisti ai Timisoarei se vor bucura sa aibe un primar german, asa cum sunt bucurosi sa-si faca cumparaturile la Parndorf si sa conduca masini Volkswagen. La Bucuresti au castigat oamenii lui Macron. Capitalistii nostri infunda puscariile pentru vini imaginare, iar stanga noastra este pulverizata. Daca lucrurile se pot rezolva informatic, cu tableta, PSD poate fi scos din joc intr-o maniera eleganta si la urmatoarele alegeri. Latratul lui Iohannis este doar demonstrativ, fiindca toate ANIMALELE latra pentru a-si marca teritoriul.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998