CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

O intrebare legitima in scandalul Foisor: cite spitale private au rechizitionat Arafat, V.V. & comp?

6 comentarii / 2277 vizualizări / 12 aprilie 2021

Nici nu izbucnise bine pandemia, în martie anul trecut, că Raed Arafat ne dădea vestea cea mare: statul nu va ezita să rechiziționeze spitale private pentru tratarea bolnavilor de Covid 19. 13 luni mai tîrziu, o întrebare legitimă se impune: cîte spitale private au rechiziționat de atunci guvernanții?

Scandalul unicului spital cu specializare ortopedică din România, Foișor, a scos la lumină elemente șocante: încă de la începutul lunii, conducerea unității informase ministerul Sănătății că spitalul nu se pretează transformării în unitate Covid, cu argumentele tehnice de rigoare.
Și totuși, știm cu toții ce s-a întîmplat zilele trecute.
Pe motiv că, practic, locurile disponibile la ATI sunt epuizate.

Anul trecut, în martie, Raed Arafat anunţa disponibilitatea pentru rechiziţionarea unor entităţi private.
”Această măsură este inclusă în planurile pentru situaţii de urgenţă, când începe să crească numărul cazurilor cauzate de epidemia respectivă, dacă apare, sau pandemia mondială care există. Aici vorbim de rechiziţionare de entităţi chiar private – permite legislaţia – şi folosirea acestor entităţi în scopul public până la finalizarea situaţiei crizei” spunea el.

O investigație din open sources făcută de noi relevă că de atunci și pînă azi, au fost rechiziționate cca.5 spitale private, precum Genesys Arad (MedLife), Spitalul Pelican Oradea (Medicover) şi Metropolitan Hospital Bucureşti (Monza), Spitalul Polaris dintr-o comună clujeană ori Patrick Medical Center din Băicoi.

Dintr-un total de cca.150 de spitale private, paritatea spitale stat/privat fiind, în România, de cca.2,5 la 1.

Nu ar fi lipsit de interes să aflăm dintr-o sursă oficială – ca să avem garanția că nu ne-am înșelat cu cifrele! – numărul exact al spitalelor private rechiziționate în numele Covid, pentru că un număr de 5 din 150 înseamnă cam puțin.
Nu de alta, dar altfel s-ar întări speculațiile că statul lui Arafat, Voiculescu & comp preferă să sacrifice cu cinism spitale de stat neadecvate mai degrabă de a cuteza să se atingă de puternicele rețele private de sănătate din România, multe cu acționari străini, rețele ale căror afaceri duduie de cînd cu pandemia. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Imi place tara asta din ce in ce mai mult, sau mai bine zis cum merg treburile in aceasta tara. Ziua si nenorocirea, scandalul, dezvaluirile. Nu te plictisesti cu acesti maimutoi imbecili care ne conduc. Sper ca votantii lor sunt in culmea fericirii si isi freaca dreapta , mana drapta, daca nu sunt stangaci.

 2. La razboi ca la razboi.
  In 1914, taxiurile din Paris au fost rechizitionate ca sa duca soldatii pe front.
  Masura nepopulara dar salvatoare, batalia de la Marna a fost castigata. Deci la altii se poate, la noi nu.
  Iar Spitalul Monza din Bucuresti nu a fosr rechizitionat, din cate stiu eu. Proprietarii l-au oferit din proprie initiativa.

 3. Articol scris in moda de trista amintire a anilor ’90. Impotriva patronilor straini care jefuieste tarisoara.
  Vedeti ce ar prefera dl BTI, sa rechizitioneze spitalele private, mai competente, si sa-i slabeasca pe oamenii lui Pandele Firea din fruntea spitalelor de stat. Adica alde Sorina Pintea, Bodoc, Malureanu Malaxa sau Mahler sa se ocupe de ce li s-a inredintat, ca doar nu sunt acolo in locul maicii Tereza, nu?

  Mai ceva ca Stolojan care a confiscat valuta …

  • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

   Securist zoios, ce hal de spitale private ar fi putut să apară într-o țară în care Securitatea se joacă tocmai cu bugetul Sănătății? Să aparțină cumva unor firma acoperite ale Securității?

   Da, știam! :))))))))))))))))))

 4. Ar fi rebuit sa se disipeze, deja, bashina ca o clinica privata geme de competenta si profesionalism…Competentii si profesionistii care presteaza la privatt sunt, din pacate, aceiasi care muncesc si la stat…un om rational nu alege clinica pe motiv de conditii de hotel cu diferite stele, el alege medicul…care, medic te „rezolva” in functttie de programul lui si al au, in functie de foamea personala ori obligatiile fata de privatul care-l plateste premial si in rare cazuri, in functie de propria constiinta….Din experienta personala: te operezi la privatt pe pretul unei case de vacanta, faci complicatii (din vina exclusiv medicala) si medicul privat te interneaza la stat unde are niste „ore”…cand vine pandemia pestte bunul simtt si se intuneca rattiunea, estti dat afara de la stat si in disperare de cauza (avand accum tratamentul prescris) te inernezi, pe ali muli bani la alt privat de unde te alegi (pe probe!) cu o infectie nosocomiala…recunoscuta, dar, neasumata…pentru fiecare pansament te costa o pensie minima, la finalul tratamentului ai terminat si banii de inmormantare….”noroc” cu rudele….Caz real…ii facem de sase luni…Asta, asa sa nu mai vorbim discutii – clinicile private de la noi sunt numai o alta afacere oneroasa, protejata de „sistem”, unde, pe langa servicii, „justite” si militie, un loc important il ocupa interlopii (acum, „democratic”, la putere prin cocotzarea pluseristilor0 si baronii locali, chiar ajunsi la Cotroceni …as fi vrut sa zic de mafie, doar ca jignim mafia, astia sunt doar o clica interesata, cu creiere mici si unde-ar ttrebui sa fie alea mari…un soi de mafie a fost pe vremea „onorabilului” Cocos, cand pusesera laba pe laboraoare si reactivi…doar ca s-au certat factiunile intre ele, a intervenit factorul extern si interesele clinicilor de renume, plus politiccul care slujea finanta mondiala (vezi Renew) si leninistii astia reinterpretati, flamanzi pana la lesin si indopati cu tupeu in loc de carte… tampenia aia cu privattii care sunt buni si statul care e rau e la fel ca aia cu vaccinul gratis si ttestarea pe bani…ca-n pandemie…n-o mai crede nimeni,”privattii” suntt abonai la tzaza statului, sug din banii casei de asigurari fara sa livreze nimic, isi sponsorizeaza politruci sa li „se dea”…unde, naiba e libera concurenta si economie de piatza?! Si, ca suntem in alerta/urgenta si legea spune ca e posibila rechiziionarea…eu nu cred in masuri radicale, dar, cand s-au terminat patturile ATI in capiala, de ce au plimbat agonicii prin tzara in vreme ce clinicile private isi faceau reclama la TV? Daca privatttul livreaza de cat ii dai (inainte, ca la curve, cand chemi salvarea ttrebuie sa faci dovada bonitatii), unde si cand beneficiez de sumele imense varsate la bugett penttru sanatate…nu mai bine se „opereaza” separarea carierelor, ca-n magistratura si colaborarea stat-privat sa se faca in intteresul pacientului, pe lege, cu curatirea inttereselor, macar polittice si interlope?!

 5. Din cate stiu , spitalele respective nu au fost rechizitionate, ci s-au oferit sa fie suport Covid!Cel putin , in cazul spitalului Monza, asta e situatia!Sa se inteleaga, spitalele private sunt platite pentru servicii, nu fac munca patriotica!In alta ordine de idei, nu este nevoie de spitale private, cel putin in Bucuresti!Exista destule spitale de stat care ar putea ingriji bolnavi covid daca s-ar face circuite, s-ar asigura aparatura si i-ar convinge cineva pe „eroii in halate albe” sa isi faca treaba pentru care sunt platiti gras!De exemplu, s-ar putea oferi pentru Covid spitalul SRI de la Balotesti, nu-i asa?!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998