CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

O lovitura a PSD care poate costa liberalii scump: legalizarea casatoriilor gay

5 comentarii / 3305 vizualizări / 5 iunie 2015

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, confirmă public un zvon fierbinte, de dată recentă, acela că guvernanții iau în calcul o lege care să permită căsătoria între persoane de același sex, și, pe cale de consecință, probabil și adopțiile de copii în cazul acestor cupluri. O decizie care duce PSD mai aproape de Europa și SUA, dar care poate, în egală măsură, să constituie o lovitură electorală devastatoare.

Asta pentru că homosexualii constituie și în România, ca și în alte state, un segment electoral extrem de important și disciplinat, care votează în bloc, evident, cu cei care le ajută cauza. În România, dezincriminarea homosexualității s-a făcut greu, cu presiuni uriașe din afară, din cauza mentalităților retrograde ale clasei politice; abia în 2001, guvernul PSD a forțat scoaterea din Codul penal a pedepselor pentru homosexualitate prin ordonanță de urgență, pentru că parlamentul nu dădea niciun semn că va face asta prin lege.
Decizia curajoasă a guvernului social-democrat a determinat o bătălie aprigă pentru voturile homosexualilor, în 2004, pentru că dreapta înțelesese, la rîndul ei, cum stau lucrurile, iar Băsescu a fost nevoit să apese chiar exagerat pedala drepturilor pentru al treilea sex. Ne reamintim celebra declarație televizată, în campania din noiembrie, cu 20% dintre români homosexuali, dar și pledoariile pentru adopțiile de copii în asemenea cupluri. Un hap greu de înghițit pentru un partid, PD, în care se topise grosul PNȚCD, principalul adversar al legalizării homosexualității, dar Băsescu nu a avut de ales.

În ultimii ani, la nivel european, PSD și PNL au mers pe linia toleranței, votînd în PE rapoarte precum Estrella, Zuber sau Lunacek, care extindeau drepturile homosexualilor, în timp ce PDL nu doar că s-a opus, dar a făcut mare tapaj în țară, arătînd cu degetul, acuzator, spre cele două partide.

Vremurile în care Băsescu promitea căsătorii și adopții erau demult apuse, pentru că PDL trecuse peste noapte la popularii europeni, dominați de creștin-democrație, iar acolo se fumează alte ”țigări”.

Situația se complică, acum, prin părăsirea PNL a grupului ALDE, militant pentru drepturile homosexualilor, și alipirea la același conservator PPE.

Probabil nu e întîmplătoare nici apariția unui club liberal, săptămînile trecute, care militează feroce pentru o așa-zisă reformă morală a PNL, pe principii extremist ortodoxe, profund anti-gay, anti-avort șamd. O mișcare, deocamdată ignorată de liderii PNL, dar care îi va forța, mai devreme sau mai tîrziu, să își clarifice poziția pe aceste teme delicate, deși, oricum, noua orientare politică nu lasă prea mult loc de interpretări.
E de așteptat, în aceste condiții, ca simpatizanții gay ai PNL să abandoneze curînd formațiunea Alinei Gorghiu și să se reorienteze spre singurul partid rămas pe eșichier care se mai luptă pentru drepturile lor: PSD. Nici nu mai e de mirare, deci, că PSD simte momentul favorabil și plusează rapid cu anunțul despre noua lege. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. si babele care voteaza psd si merg regulat la biserica vor mai vota psd?

  2. Cand va fi promulgata o astfel de lege, Romania va fi dezmembrata.

  3. E o tampenie! Homosexualii or fi disciplinati la vot dar costurile pentru PSD vor fi uriase. Oricum, au alte griji acum …

  4. Teza e falsa! Care este electoratul dur al PSD? Pai tocmai cei care nu agreaza astfel de manifestari contra firii. PSD ar putea castiga 0,5% voturi de la homolai, dar ar pierde voturile majoritatii electoratului sau traditional. Doar intr-o singura situatie ar putea PSD sa intitieze si sa voteze o astfel de lege: perpetuarea la putere printr-o dictatura girata de Washington si Bruxelles.

  5. Pregatiti vaselina!!!! Nu de alta dar vin si cotele de emigranti islamici repartizari de U.E.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998