CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9743 RON UP | 1 USD = 4.7112 RON UP | 1 GBP = 5.7209 RON UP

O lovitura cumplita pentru PMP. Si citeva mari semne de intrebare…

1 comentariu / 4096 vizualizări / 24 aprilie 2014

Scandalul Florin Popescu dă o lovitură de imagine teribilă noului partid de suflet al lui Traian Băsescu, am numit Mișcarea Populară, iar lucrurile s-ar putea agrava la extrem în zilele care urmează.

 

Motivul e acela că PMP și-a făcut un titlu de glorie din a fi cel mai înfocat susținător al campaniei anticorupție, într-un moment cînd alte partide își apără de zor arestații și anchetații; popularii au uitat, însă, că România e o țară în care, în politică, e tare greu să dai cu piatra.

Florin Popescu, unul dintre candidații la europarlamentare, este urmărit penal de DNA pentru fapte extrem de urîte, cum ar fi cumpărarea votului en-gros cu mită electorală sub forma de pui, și procurorii cer arestarea lui.

Dacă acest lucru se întîmplă, PMP e în mlaștină pînă la gît, dintr-un motiv foarte simplu: în ciuda declarației sforăitoare a lui Popescu, potrivit căreia se retrage de pe lista de candidați, acest lucru nu e permis de legea 33/2007, care spune că după definitivarea candidaturilor orice retragere e imposibilă.

 

În consecință, PMP ar deveni singurul partid care defilează pe toată durata campaniei cu un candidat în arest (care și-a pierdut, oricum, statutul de membru, grație unei prevederi a statutului formațiunii).

 

Și mai dezastruos ar fi dacă începe urmărirea penală în cazul altui candidat cu probleme în această perioadă, fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu, implicat în scandalul Nana. Acesta ar fi plasat automat, de asemenea, în afara partidului, punînd PMP într-o poziție delicată, în care mesajul anticorupție ar fi lichidat complet.

 

Nu e, de altfel, singura problemă de imagine a PMP. Pe rînd, Elena Udrea sau Elena Băsescu și-au făcut un stindard din teza potrivit căreia PMP e un partid pe listele căruia nu apar ”neveste disperate”, ca la alte partide. „Avem oameni cu bună imagine care vor fi pe această listă, care și-au demonstrat competența și integritatea morală în politică sau în afara ei și lista aceasta nu va fi ca cea de pile, neveste și ce-și mai pun pe listă cei de la PSD și PNL” afirma, recent Udrea, adăugînd că vrea să „combată nepotismul”.

 

Doar o privire superficială asupra listei de candidați a PMP și vedem că lucrurile nu stau chiar așa. Ba chiar deloc.

 

Bunăoară, nevastă mai disperată decît candidata stomatolog Laura Bota e greu de găsit: soțul ei, fost polițist, tocmai a fost condamnat anul trecut la trei ani de închisoare, judecătorii confiscîndu-i și candidatei un cabinet medical obținut prin fraudă, după cum demonstrase DNA. Ca să se consoleze, probabil, femeia a tras niște pictoriale sexy(foto) în presa locală de au hăulit văile ardelene.

  laura-diana-bota-sefa-organizatiei-de-femei-din-pdl-satu-mare-apare-intr-un-pictorial-sexy_479

Eugenia Dana Moinescu, altă candidată, nu e atît ”nevastă” cît ”fiică”, mai precis odrasla fostului demnitar PD Dumitru Moinescu, fost ministru secretar de stat, șef al Turismului, al Poștei etc.

Și tot ”fiică” este nemţeanca Florentina Loredana Lazarov, o ilustră anonimă al cărui tată, însă, e edil pedelist al unei înfloritoare localități din județul lui Pinalti.

 

Tot la categoria ”protejați” ar putea intra și fostul jurnalist Bogdan Gămăleț, al cărui CV nu prea are multe în comun cu politica, dar a fost consilier de imagine al Robertei Anastase în vremurile de glorie ale acesteia. Anastase a fost nevoită să-l radă din funcție după un scandal de pomină – Gamaleț a luat un interviu exagerat de rusofil și elogios fostului președinte moldovean Voronin – dar încearcă acum, probabil, să-i ofere o modestă compensație.

 

În fine, interesant de remarcat și faptul că lista PMP, bastion al competenței și seriozității, cuprinde nu mai puțin de trei candidați studenți; ne întrebăm ce s-ar întîmpla atunci cînd sesiunea de la Bruxelles s-ar suprapune cu cea de examene?

Chiar dacă grupul celor trei demoazele nu e plasat în zona eligibilă, e vorba, totuși, de respectul și sobrietatea de care PMP ar trebui să dea dovadă față de Parlamentul European, pe care îl confundă, însă, din cîte se pare, cu o tabără universitară la Costinești. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: epochtimes-romania.com

mondobridal.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. tolontan zice pe blog ca si udrea ar putea fi arestata de catre dna

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998