CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O lovitura in coasta lui Dragnea si a PSD

0 comentarii / 1593 vizualizări / 18 octombrie 2013

Numărul doi în PSD, Liviu Dragnea, încasează o lovitură de proporții în urma unei decizii de azi a justiției, lovitură care s-ar putea repercuta și asupra partidului său, mai ales din perspectiva alegerilor europarlamentare.

Concret, instanţa supremă a admis azi cererea DNA şi a schimbat primul termen de judecare a cauzei în dosarul „Fraudă la referendum”, în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, astfel că procesul va începe în 15 noiembrie, după ce fusese stabilit iniţial la 18 februarie 2014.
O decizie nu foarte des întîlnită și o grabă suspectă, care denotă intenția derulării procesului cu maximă celeritate, mai ales că procurorii, în cererea lor, vorbesc explicit despre asta.
Pentru Dragnea și PSD, situația se complică. Președintele executiv al PSD va avea primul termen la doar cîteva zile după Consiliul Național al partidului, de luna viitoare, la care cel mai important punct de pe ordinea de zi este pregătirea mesajelor politice pentru alegerile europene de anul viitor.
În consecință, începînd din a doua zi de după Consiliu, președintele executiv al PSD – în sarcina căruia stau, conform statutului, coordonarea activității curente de partid la nivel central, dar și comunicarea internă cu organizaţiile judeţene, cu instituţiile şi autorităţile publice şi cu alte partide din ţară – ar trebui să demareze în forță pregătirea pentru alegeri.
În loc de asta, Dragnea va demara întrevederi cu avocații care îl reprezintă la proces.
Șapte luni, cîte vor fi din momentul începerii procesului pînă la alegerile europarlamentare, reprezintă un timp suficient, teoretic, dacă procesul se derulează cu rapiditatea care se întrevede acum, pentru un prim verdict.

O eventuală condamnare a lui Dragnea nu doar că va lovi puternic imaginea PSD înainte de alegeri, dar va băga groaza în toți baronii care ar fi tentați de manevre necurate la vot, adică exact acuzația care îl poate trimite pe președintele executiv după gratii.
Nu e exclus ca exact asta să se și urmărească prin decizia de azi a instanței, care îi ”mănîncă” lui Dragnea trei luni extrem de prețioase într-un moment cînd temporizarea se anunța a fi una dintre armele de bază ale pesedistului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998