CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

O mare victorie: americanii ne ingaduie sa le cumparam armele in rate si fara avans

6 comentarii / 3823 vizualizări / 13 iulie 2021

Știrea zilei: România a obținut un soi de card Avantaj, în sensul că primește statutul „Dependable Undertaking”, ce permite eșalonarea plăților pentru achizițiile militare din SUA și elimină obligația unui avans a anunțat ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, citat de siteul umbrela-strategica.ro.

„Înscrierea României în rândul țărilor care beneficiază de statutul Dependable Undertaking în programele derulate cu Guvernul SUA vine ca o recunoaștere a seriozității cu care am tratat contractele de tip LOA pentru înzestrarea Armatei României și are o valoare intrinsecă deosebită, și anume recunoașterea statutului de partener de încredere”, a afirmat ministrul român.

Ciucă a mai explicat că „eșalonarea plăților pentru angajamentele viitoare va facilita atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus pe linia dotării cu echipamente performante și, implicit, va crește gradul de securitate al României”.

Statele Unite au fost cel mai important furnizori de echipamente militare majore pentru Armata României în perioada 2010-2020, potrivit datelor colectate de Institutul internațional pentru cercetare în domeniul păcii de la Stockholm (SIPRI).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. România e un partener de încredere pentru SUA așa cum eu sunt partener de încredere Auchan. Am și card My Club.

    • Bine Parpanghele, bravo. Ai putut.
      Hai du-te de pune prelata pe Logan, nasparliule!

      • Securiste, toți milițienii și restul ciobanilor retardați sunteți parteneri de încredere Dacia. :))))))))))))))

        • Hahahahahaha

          Ciobanii retardați parteneri de încredere ai Dacia sunt și parteneri de încredere STS. Beneficiază de apel automat la 112 în caz de accident pentru că oricum victimele n-o mai pot face! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  2. Bravo….

  3. Care-s armele alea? Tancuri T-55, avioane MIG-21 și Kalasnikoave. Păi cam ăsta-i grosul dotării armatei, și în ziua de azi.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998